To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] wymiana przedniego fotela

Zhan - 19-02-2009, 20:59
Temat postu: [EA5A 2.5] wymiana przedniego fotela
witam,

mam pytanko, czy przednie fotele (skora, elektryka) roznia sie czyms pomiedzy galantem sedan i kombi? czy przednie fotele od "anglikow" roznia sie czyms od wersji europejskiej?
mam troche wytarta skore na oparciu i sie zastanawiam czy nie wymienic calego fotela od anglika...

pozdrawiam

Owczar - 19-02-2009, 21:25

Jeśli chodzi o sedan i kombi to nie ma różnicy w przednich fotelach.

Jeśli chodzi o Anglika, to lewy i prawy fotel różni się tym, że ten od kierowcy ma większy zakres regulacji, więc jak przełożysz fotel pasażera z anglika to możesz mieć mniej opcji jego ustawienia.

Juiceman - 19-02-2009, 21:29

Owczar napisał/a:

Jeśli chodzi o Anglika, to lewy i prawy fotel różni się tym, że ten od kierowcy ma większy zakres regulacji, więc jak przełożysz fotel pasażera z anglika to możesz mieć mniej opcji jego ustawienia.

A czemu ? Na Anglię wychodziły gorsze modele ?
W moim galu fotele się nie różnią niczym, prócz umieszczenie przycisków po przeciwnych stronach ;) .

Owczar - 19-02-2009, 21:34

U mnie się różnią. Pasażer nie ma np. możliwości regulacji odcinka lędźwiowego...
Zhan - 19-02-2009, 21:38

u mnie pasazer ma te same regulacje co kierowca, w sensie w tych samych plaszczyznach bo ich zakresu nie sprawdzalem
Owczar - 19-02-2009, 21:41

Myślę, że zakres będzie ten sam. A macie u pasażera regulację na lędźwie w oparciu?
Juiceman - 19-02-2009, 21:43

Dziwne, czyli wychodzi na to, że to była opcja do zamówienia?

Owczar - 19-02-2009, 21:49

Być może w fotelach z elektryką to był standard. Ja mam ręczną regulację i z tego co pamiętam to fotel pasażera nie ma także regulacji wysokości.
Może wypowie się jeszcze ktoś z ręczną regulacją?

Zhan jak skóra to i elektryka, więc na 90% nie różnią się niczym. Zerknij tylko czy wszystko jest. Kwestia tylko czy ktoś sprzeda Ci jeden fotel?

Juiceman - 19-02-2009, 21:51

http://allegro.pl/item543..._tyl_kombi.html

sprzeda xD Tyle ze chyba cos sie walneli na tej aukcji z taka cena xD Ostatnio cala tapicerka byla za 600zl ; )

Owczar - 19-02-2009, 22:08

Niekoniecznie, niektórzy się z choinki urwali :P Jak kupowałem części do swojego to gość chciał 2,5 k za wszytkie fotele...
Juiceman - 19-02-2009, 22:13

Szaleńcy xD Taniej wyjdzie ich obszycie :P

Reasumując:

Elektryki - nie mają żadnych różnic między fotelami pasażera, a kierowcy.
Natomiast "manuale" - różnią już się ? Teraz pytanko czy wszystkie ?

Zhan - 19-02-2009, 22:21

ok, dzieki za info...
faktycznie troche drogo chca na tej aukcji... a tak z innej beczki, czy ktos z Was naprawial fotel u tapicera i orientuje sie mniej wiecej jakie sa koszty takich zabiegow?

pepi - 19-02-2009, 23:25

:) ja dalem 1300 :)
a co do foteli to jest tak jak obaj mówicie
welurowe od kierowcy maja większy zakres regulacji
skórzane SA takie same z każdej strony
można np. sobie zrobić tak ze wstawiasz welur angola kierowcy do europejczyka pasażera i masz oba z pełna regulacja

Juiceman - 19-02-2009, 23:27

pepi napisał/a:
:) ja dalem 1300 :)
a co do foteli to jest tak jak obaj mówicie
welurowe od kierowcy maja większy zakres regulacji
skórzane SA takie same z każdej strony
można np. sobie zrobić tak ze wstawiasz welur angola kierowcy do europejczyka pasażera i masz oba z pełna regulacja

Ale Ty dałeś za czarną skórke :) tzw. Białego Kruka heheh :wink:

Sikub - 09-08-2011, 08:23

Panowie,

Potrzebuje odswiezyc plastiki znajdujace sie z tylu przednich foteli (tzw plecy) na welurze. Macie jakas wskazowke jak ten tylni plastik zdemontowac z fotela ? Nie chcialbym nic uszkodzic, a prosi sie o malowanie jak nic ...

Z gory dzieks

Pozdrawiam