To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Ikony sieci na tray - jak zlikwidować?

Krzyzak - 20-02-2009, 21:23
Temat postu: Ikony sieci na tray - jak zlikwidować?
Na pasku tray icon w windows ciągle wyświetlają mi się ikony sieci:
- przewodowej 1Gb LAN
- bezprzewodowej WiFi

dodam, że mam ustawione, aby pokazywały się tylko gdy jest połączenie oraz odznaczone by pokazywały się, gdy połączenie zostało przerwane

a mimo to ikony są ciągle - jak to zlikwidować? jakiś wpis w rejestrze?

zwyczajnie mnie to wkurza ;)

akbi - 20-02-2009, 22:39

nie jestem pewien czy o to Ci chodzi ...
panel sterowania/polaczenia sieciowe/ wlasciwosci polaczenia (tego co sie wyswietla) i na dole okna po lewej stronie masz okienkodo odchaczenia (wyswietlanie w trayu czy jakos tak)

Anonymous - 20-02-2009, 23:45
Temat postu: Re: Ikony sieci na tray - jak zlikwidować?
Krzyzak napisał/a:
Na pasku tray icon w windows ciągle wyświetlają mi się ikony sieci:
- przewodowej 1Gb LAN
- bezprzewodowej WiFi

dodam, że mam ustawione, aby pokazywały się tylko gdy jest połączenie oraz odznaczone by pokazywały się, gdy połączenie zostało przerwane

a mimo to ikony są ciągle - jak to zlikwidować? jakiś wpis w rejestrze?

zwyczajnie mnie to wkurza ;)

prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz odpowiednie -> z menu wybierasz "Właściwości" -> odznaczasz "Pokaż ikonę w obszarze powiadomień podczas połączenia" -> OK.

Jeśli nie używasz danego połączenia, a ikona pokazuje się w tray'u:
prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz, to które chcesz wyłączyć -> "Wyłącz" -> OK.

Możesz tez ukryć ikonę:
prawy przycisk myszy na pasek zadań -> "Dostosuj" -> wybierz ikonę, która ma być ukryta -> wybierasz "Zawsze ukryty" -> OK -> "Zastosuj" -> OK.
W tym przypadku nie zawsze to działa, bo u mnie gdy chcę aby jakaś ikoną była ciągle widoczna lub zawsze ukryta to Windows i tak robi jak chce... Nie wiem czemu tak się dzieje, ale już przyzwyczaiłem się do tego... :? :wink:
Pozdrawiam!

Krzyzak - 21-02-2009, 19:39

akbi napisał/a:
nie jestem pewien czy o to Ci chodzi ...
panel sterowania/polaczenia sieciowe/ wlasciwosci polaczenia (tego co sie wyswietla) i na dole okna po lewej stronie masz okienkodo odchaczenia (wyswietlanie w trayu czy jakos tak)

to Arku niestety u mnie nie dziala - juz probowalem mam obie ikony odznaczone i ikona i tak sie wyswietla

[ Dodano: 21-02-2009, 19:40 ]
damiano napisał/a:

prawy przycisk myszy na ikonę w tray'u -> "Otwórz połączenia sieciowe" -> podświetlasz, to które chcesz wyłączyć -> "Wyłącz" -> OK.

a to zadzialalo - zobaczymy jak bedzie po restarcie, bo kiedys juz chyba to robilem i po restarcie kompa znow sie ikona pokazala
ale przynajmniej jest trop...

myslalem, ze jest jakis wpis do rejestru, ktory to eliminuje :)

Anonymous - 22-02-2009, 09:23

Krzyzak napisał/a:

[ Dodano: 21-02-2009, 19:40 ]
damiano napisał/a:

a to zadzialalo - zobaczymy jak bedzie po restarcie, bo kiedys juz chyba to robilem i po restarcie kompa znow sie ikona pokazala
ale przynajmniej jest trop...

ja zawsze tak wyłączam nieużywane połączenia i jak dotąd nigdy po restarcie ikony nie pojawiały się... :lol: Powinno u Ciebie także zadziałać :wink:
Pozdrawiam!