[XX-92]Colt C50 i starsze - Kradzież lusterka
Anonymous - 26-06-2006, 12:09 Temat postu: Kradzież lusterka Cześć wszystkim.
Spotkała mnie przykra rzecz - ukradziono mi lusterko.
Gdzie mógłbym kupić w miarę tanio kupić lewe manualne lusterko do mojego colta 89 1,5 8V.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 26-06-2006, 13:11 ]
Chcałem jeszcze dodać że skradziono mi wkład obudowa została tylko jest trochę wyłamana.Czy można ją jakoś naprawić i kupić sam wkład.
KaWu - 26-06-2006, 14:52
wklady mozna kupic bez problemu. Musisz poszukac i popytac w sklepach.
brodzky - 26-06-2006, 18:45
A ktos sie orientuje czy oryginalne lustro lewe do C5x jest asferyczne? Przez to martwe pole z lewej strony w kogos wjade kiedys wiec pytam bo jak oryginal jest nieasferyczny to kupie sobie sam wklad i bede dlubal przy tym co mam jak jest asferyczne to cale lustro zmienie o ile dostane (obudowe mam peknieta, oryginalne lustro zbite i naklejone jakies inne poxipolem brzydko ale nie przeze mnie no i elektryka lewo prawo wysiadla pare dni po zakupie )
josie - 26-06-2006, 19:52
endriu24 napisał/a: | skradziono mi wkład |
Czyli skradziono Ci ramkę z szybką - szybkę kupisz na Allegro (mi taka po 2 miesiącach zaczęła gnić), ramki raczej nie kupisz...
brodzky napisał/a: | A ktos sie orientuje czy oryginalne lustro lewe do C5x jest asferyczne |
Na 99% jest asferyczne
Anonymous - 26-06-2006, 20:55
U mnie oba lusterka są oddalające, co sprawia tudność komuś, kto przesiądzie się np z VW. Asferyczne (z załamaniem?) widziałem raz w katalogu, ale nigdy na żywo...
Wracając do kradzieży i kupna nowego... Będzie ciężko. Szukaj na Allegro najlepiej całego lusterka lub jedź do jakiejś firmy, która zajmuje się wstawianiem szyb niech Ci dotną coś na wymiar i wkleją na stałę. W Bydgoszczy JAAN się tym zajmuje.
josie - 26-06-2006, 23:06
Cytat z allegro: "Szkło jest oczywiście sferyczne, czyli takie jak w oryginalnych lusterkach Mitsubishi. Szkła takie oddalają obraz powodując zwiększone pole widzenia."
Czyli raczej w samochodach są sferyczne - czyli jakby wypukłe, asferyczne - jakby wklęsłe powodowałyby że widoczność byłaby mniejsza
Anonymous - 28-06-2006, 22:54
A takie z załamaniem jak się nazywa?
tomusn - 29-06-2006, 13:08
Rodzaje zwierciadeł
PŁASKIE Daje obraz rzeczywisty i niewielkie pole widzenia
SFERYCZNE (wycinek kuli o dużym promieniu) Daje obraz pomniejszony
ale dużo większe pole widzenia.
ASFERYCZNE Posiada dwie sfery dzięki czemu likwiduje martwe pole.
Zewnętrzny koniec zwierciadła jest bardziej podgiety
przez co w znacznym stopniu poszerza pole widzenia.
http://www.lusterka.ramtel.pl/ - są też ramki montażowe i podgrzewacze
Anonymous - 30-01-2007, 20:55
Na allegro mozna znalezc ogloszenia z coltami przeznaczonymi w calosci na czesci, a wiec i z lusterkami na sprzedaz. Poszukaj.
Hubeeert - 30-01-2007, 22:42
Kurde jakbym byl w Polsce to wreszcie Tobie josie wyslalbym te lusterka (bo jeden komplet zamontowany dziala jak ta lala) a endriu dostalby lusterka manualne (bo juz nie potrzebuje)...
No ale bede dopiero w maju
Zatoichii - 30-01-2007, 23:32
www.czesci.p2.pl Takie same lusterko kupilem tam za 6 dych
|
|
|