To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Zakup kontrolowany

palczakcom - 22-02-2009, 14:38
Temat postu: Zakup kontrolowany
Witam. Planuje zakup auta, mam wątpliwości pomiędzy Lancerem Sportback Invite 2.0 (79900zł), a mazdą 3 Eclusive, 1.6 Diesel w wersji Sedan (72000zł). Moim zdaniem Mazda ma podobne (może nawet lepsze?) wyposażenie, a mimo to jest tańsza o 8tys (które mogę np zainwestować w felgi aluminiowe lub lampy xenon, czego nie dostane nawet w lancerze w wersji invite). Jednak wolałbym Lancerka, ponieważ stylistyka jest bardziej "męska", jest troszke większy i ma dynamiczniejszy silnik. No i tutaj pytanie... Co wybrać? Chciałbym poznać Wasze opinię, jak sie sprawuje silnik 2l i ogolnie opinię o Lancerze 2.0

Jutro wybieram się do salonów w Białymstoku (Grafix) i Księżnie(Mazda), mimo wszystko... czekam na rady, każda jest dobra. Pozdrawiam!

Anonymous - 22-02-2009, 14:56

Tak jak napisałeś, mazda nie jest męska. Moje własne spostrzeżenia ( oglądałem ją u dealera): jest bardzo ciasna ( odczucia jak w klatce), beznadziejne plastiki, które robią wrażenie tylko na pierwszą wsiadkę, niejasne jak dla mnie pochodzenie tego auta.... Na dodatek podejście dealera w Księżynie ( daję 90% na to, że nikt nawet Tobą się nie zainteresuje).
Jeżeli mowa o mitsu, to : wybierasz piękną linię, zauważenie na drodze, wystarczającą ilość miejsca, jakość i dynamikę. Jesteś też świadomy tego, że Lancer jest autem z charakterem o wspaniałym rodowodzie.

W moich odczuciach wybór jest oczywisty => tylko Lancer

palczakcom - 22-02-2009, 17:08

no tak... fachowa implikacja ;) boli mnie jedynie wyposażenie... A są jakieś możliwości jej modyfikacji? np: dopłata do wielofunkcyjnej kierownicy w wersji "inform"
Kibloo - 23-02-2009, 13:25

Pogadaj z Jackiem w Grafixie i zobaczysz co sie da zdziałać...

pozdro

sla - 23-02-2009, 17:05

Nie śpiesz się, niedługo będzie nowa Mazda3. Teraz porównujesz samochody z różnych epok.