Galant - Ogólne - Opinie, rankingi niezawodności, popularności etc
Anonymous - 23-02-2009, 09:54 Temat postu: Opinie, rankingi niezawodności, popularności etc Cześć, dlaczego we wszelkich rankingach TUV, Dekra czy innych, w żadnej z kategorii wiekowej, nigdzie ale to nigdzie, nie ma umieszczanych informacji na temat Galantów czy np Mazdy Xedos i Nissana Maxima? Spowodowane jest to tak małą popularnością czy brakiem jakichklowiek usterek czy może tym, że nie mieszczą się w ramach danych rankingów???
Raczj żadnego z powyższych aut, nie podejrzewam o to ostatnie, spowodowane np zbyt dużą usterkowością
VirMan - 23-02-2009, 22:24
maxima to wspaniałe auto - wiem z autopsji - to samo Stanza - ale niestety za mało ich - rankingi są pod publikęa nie kilka aut w polsce
Mirek Jurek - 23-02-2009, 23:03
herson napisał/a: | Cześć, dlaczego we wszelkich rankingach TUV, Dekra czy innych, w żadnej z kategorii wiekowej, nigdzie ale to nigdzie, nie ma umieszczanych informacji na temat Galantów |
Czesc. Jak nie ma jak jest
Co prawda z 2008 roku, ale zawsze.
Raport TUF: http://www.anusedcar.com/...e/2007-10-11/17
VirMan - 24-02-2009, 10:17
Nie ma maximy ani stanzy ani diamante ani sigmy.
Anonymous - 24-02-2009, 19:24
bo ogolnie mitsu to malo znana marka tak samo jak w.w modele no moze colcik popularny jest ;p
VirMan - 24-02-2009, 19:51
maxima i stanza to Nissan :]
tommyc1 - 24-02-2009, 20:58
to galanciu slabiuitko w tym zestawieniu...a subar znowu rzadzi
ze od mietka slabszy to przeboleje, ale od corsy? CORSY? opla?, heh, jaja...i ta stara kaszana audi100, ulubieniec wiejskich sciezek...
Mirek Jurek - 24-02-2009, 21:33
VirMan napisał/a: | maxima i stanza to Nissan :] |
a to jest dzial Galant - Ogolne
tommyc1 napisał/a: | to galanciu slabiuitko w tym zestawieniu...a subar znowu rzadzi
ze od mietka slabszy to przeboleje, ale od corsy? CORSY? opla?, heh, jaja...i ta stara kaszana audi100, ulubieniec wiejskich sciezek... |
Lepszy od passata , a to mnie w zupelnosci zadowala...
Anonymous - 25-02-2009, 15:08
wbrew temu co piszesz uwazam ze audi 100 jest kultowym autem moj ojciec posiada od jakis 18 lat wersje quatro przejechane ma chyba z 500k km i chodzi jak nowa zreszta galant, colt etc za 5-10 lat tez bedzie uznawane za wiesniackie auto tak samo jak wszystkie samochody produkowane do 10 lat wstecz
VirMan - 25-02-2009, 15:36
Może się narażę , ale uważam ,że dobre samochody zaczynają się od rozmiaru i klasy galanta (a100 ,stanzy albo coś takiego ) i jak ktoś mówi o fajnym aucie , albo wieśniackim , to mówi o aucie albo dobrze i solidnie zrobionym , z porzadnym wyposażeniem trwałością i komfortem , albo o wydmuszce czy plastikowym bandytowozie.. Kwestia jak auto zbudowano , czy to model służący do zapchania rynku , albo zarobieniu na koniunkturze ,czy zrobione porządnie dzieło sztuki. i nie chodzi o to czy jest drogie czy tanie ,ale czy auto ma klase . Jakby ktoś chciał mówić o klasie cinquacento albo corsy , to można to wyśmiać - te auta były robione by były tanie i masowo kupowane i żeby dużo na nich zarobić, a nie by długo służyły i były radością dla właścicieli. Tak niestety jest ,że nawet dobre auta (BMW) upatrzyli sobie dresiarze... i niestety to wisi na marce... Takie jest moje zdanie..
Jeremy79 - 25-02-2009, 16:28
A popatrzcie na ranking z 2004 r, dla samochodów 1-3 letnich.
Galant jest na miejscu 103, wyprzedzili go tacy giganci jak: FIAT Seicento,Bravo, Marea, Hyundai Accent,Atos i wiele innych
VirMan - 25-02-2009, 16:47
standard - takie rankingi jak kaska nakazuje i sponsorzy szeptają
Juiceman - 25-02-2009, 17:05
Jeremy79 napisał/a: | A popatrzcie na ranking z 2004 r, dla samochodów 1-3 letnich.
Galant jest na miejscu 103, wyprzedzili go tacy giganci jak: FIAT Seicento,Bravo, Marea, Hyundai Accent,Atos i wiele innych |
Może jest to z wiązane z ilością Galantów z 2004 w europie ? (przynajmniej mam taka nadzieje xD).
Bo dla auta 10-11 letniego mamy już 22 miejsce , a colt 14 ;p
Anonymous - 25-02-2009, 21:43
Mirek Jurek napisał/a: | herson napisał/a: | Cześć, dlaczego we wszelkich rankingach TUV, Dekra czy innych, w żadnej z kategorii wiekowej, nigdzie ale to nigdzie, nie ma umieszczanych informacji na temat Galantów |
Czesc. Jak nie ma jak jest
Co prawda z 2008 roku, ale zawsze.
Raport TUF: http://www.anusedcar.com/...e/2007-10-11/17 |
Ranking siakis podejrzany jest . Mialem Nissana Primere P11, ktora jest uwazana za niezniszczalny i ostatni prawdziwie japonski woz nissana przed polaczeniem z "reno" , a tu jest na 41 mejscu?!?!? zart jakis.
Mirek Jurek - 25-02-2009, 22:46
Zauwaz, ze Almera w przedziale 8/9 lat plasuje sie w pierwszej 10ce
EDIT: Ale ze mnie gapa... Ty o Pimerze, ja o Almerze...
PZDR
|
|
|