To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Chlapaki i nadkola do nowego Colta 2009

arkady - 24-02-2009, 18:22
Temat postu: Chlapaki i nadkola do nowego Colta 2009
Koledzy jestem tu od dzisiaj dopiero na forum.
W sobotę zakupiłem żonie nowego Misia Colta 2009.
W związku z tym mam pytanie jak w temacie. Czy ktoś kiedyś zakupił albo orientuje się w temacie chlapaczy do Colta? czy to co oferują na allegro to szajs? w salonie chcą 450zł za komplet przód+tył z jednej strony to dużo, z drugiej strony jeżeli za szajs mam dać 150zł to żeby to było jakies sensowne.
Jezeli mogę prosić o pomoc byłbym wdzięczny.

Jeżeli ktoś sie orientuje też w temacie nadkoli do Colta byłoby super.

Anonymous - 24-02-2009, 19:42

Mam u siebie chlapacze w oryginale. Swego czasu szukałem "tanich opcji" - nie znalazłem. Wszystko co było zanosiło olbrzymią tandetą. Pytanie czy warto - odpowiadam, że jak najbardziej warto. Po 1 oryginalne są estetyczne
Po 2 dawno bym miał już zniszczony samochód gdybym ich nie kupił.
Początkowo zabolało po kieszeni, ale teraz nie żałuję.

I jeszcze jedno, 450 to lekka przesada. Ja zapłaciłem po 175zł za przód i tyle samo za tył.

Pozdrawiam

PS. gratuluje zakupu - mały duży samochodzik ale ma wiele wielkich zalet.

arkady - 24-02-2009, 20:08

jaceksu25 napisał/a:

I jeszcze jedno, 450 to lekka przesada. Ja zapłaciłem po 175zł za przód i tyle samo za tył.

Pozdrawiam

PS. gratuluje zakupu - mały duży samochodzik ale ma wiele wielkich zalet.

Dzięki za informacje.
Jeżeli mógłbym CIę prosić o sprawdzenie u swojego dilera tam gdzie zakupiłeś swoje auto jakie są dalej ceny czy może zostały na tym samym poziomie...bo róźnica między 174 za przód a 271 za tył...

Anonymous - 24-02-2009, 20:26

Ok. nie ma sprawy, jutro mogę to sprawdzić jak będę w pobliżu i odezwę się wieczorem na forum.
Pozdro.

arkady - 12-03-2009, 10:34

Koledzy ponawiam pytanie, czy ktoś u siebie montował nadkola w Colcie ? Z tyłu jest goła blacha więc wszystkie kamyczki itd....bardzo mocno słychać (oczywiście przeszkadza to żonie) więc męczy mnie żebym coś zrobiłz tym, ale nawet w salonie czegoś takiego nie mają.Może ktoś pomoże!!!
Anonymous - 12-03-2009, 11:31

Gdy odbierałem swojego colta, też zastanawiałem się nad chlapaczami oraz nadkolami. Od tego czasu minęło 1.5roku/ 28tys.km i nadal ich nie kupiłem :-)
Do odgłosów dochodzących od strony nadkoli - bardzo szybko się przyzwyczaiłem.
A od braku chlapaczy, jakoś nie widzę aby moje auto było bardziej zniszczone. Z pewnością zależy ile, gdzie i na jakich oponach się jeździ. Na pewno samochód bardziej się brudzi.

Jeśli nadkola konstrukcyjnie pasowałyby od modelu MR08, to można szukać nowych lub używanych na aukcjach internetowych.