Carisma - Ogólne - Podarta tapicerka siedziska.
turek61 - 25-02-2009, 09:43 Temat postu: Podarta tapicerka siedziska. Witam...
Siedzisko pasażera zaczyna się pruć na szwie.Czy jest jakiś sposób oprócz usług tapicera i wymiany całej tapicerki aby to naprawić.Co byście radzili:
By turek61, shot with K750i at 2009-02-24
saphire - 25-02-2009, 11:41
Za *dzieści zł tapicer ci to naprawi praktycznie od ręki. Szkoda sobie szukać i kombinować.
Matejko - 25-02-2009, 13:06
Bartku - nie takie hop, nie wiadomo ile mu tam materialu zostalo pod spodem i byc moze nie bedzie za co zlapac jak to jest wysiepane, a nie przerwana nic,
Turek - a co z tym fotelem co wczesniej rozmawialismy ??
saphire - 25-02-2009, 16:10
Ja miałem bardziej podarty fotel na szwach i nie tylko a mimo to wraz z wymiana gąbek, mat z włókna kokosowego i sprężyn zapłaciłem ledwie 90zł za cały dzień roboty.
Matejko - 25-02-2009, 19:04
no to moze rzeczywiscie warto uderzyc do tapicera
turek61 - 27-02-2009, 10:42
Sorry za OT, i że, tak długo się nie odzywałem ale brak czasu...Praca i ostatnio trochę czasu poświęcam na moje inne hobby oprócz wędkarstwa(czekam na wiosnę) czyli nalewki Zalewam, maceruję, zlewam,dekantuję,filtruję i rozlewam do dojrzewania.Wczoraj odstawiłem na przynajmniej pół roku moja kolejną 50 % naleweczkę "żurawinówkę"
http://www.wino.org.pl/fo...age=9#pid281018
Matejko napisał/a: | Bartku - nie takie hop, nie wiadomo ile mu tam materialu zostalo pod spodem i byc moze nie bedzie za co zlapac jak to jest wysiepane, |
no właśnie pod spodem nie zostało materiału.Na tym szarym materiale za pękniętym szwem nie ma nic i raczej nie będzie za co złapać.Gorzej bo na moim fotelu też puszcza ten szew.
Matejko napisał/a: | Turek - a co z tym fotelem co wcześniej rozmawialiśmy ?? |
Mateusz... dla przyjaciół jestem Leszek
Widzisz...gość miał mi przysłać za pobraniem antenę, która niby miał.Czekałem tydzień, aż w końcu zadzwoniłem czy wysłał, a on że niestety nie ma takiej.
Z fotelem wyszło podobnie.Na allegro wstawił, że ma a jak zadzwoniłem to
Bartek ... trzeba chyba rzeczywiście poszukać dobrego tapicera i wybadać czy da rade.
A jak nie to póki co kupię koszulki albo pokrowce.
Anonymous - 27-02-2009, 11:01
Nie załamuj sie, musi być jakis sposób, żeby to naprawić.
Ostatnio podpatrzyłem, że tapicer bierze kieszeń, która jest na tyle przedniego fotela i z niej robi wstawkę.
Porównaj materiał na kieszeni tylnej i w miejcu pęknięcia i po sprawie.
POzdr.
turek61 - 27-02-2009, 11:11
JackD napisał/a: | Ostatnio podpatrzyłem, że tapicer bierze kieszeń, która jest na tyle przedniego fotela i z niej robi wstawkę.
Porównaj materiał na kieszeni tylnej i w miejcu pęknięcia i po sprawie. |
Jak rozumiem to trzeba wyjąć fotel i zanieść do fachowca ?
Anonymous - 27-02-2009, 11:14
wyciąg od razu dwa...
POzdr.
Nikka - 27-02-2009, 11:28
Zszyć to jakoś u tapicera ale tak wogóle to osobiście bym chyba o tapicerce nowej lub pokrowcach nowych pomyślała bo ta tapicerka sory ale wg mnie jest beznadziejna. Oglądałam kilka cari zanim kupiłam swoją i kolor tapicerki skutecznie mnie odstraszał. Takie ciapowate, pstrokate... brrrr jak z pokoju dziecięcego conajmniej...
Matejko - 27-02-2009, 11:35
Cytat: | Mateusz... dla przyjaciół jestem Leszek |
dobrze Leszku
zrob jak Bartek napisal jedz do tapicera - co powie, jaki koszt, jak powie ze nie nada to ci fotele znajdziemy jakies
wypycz - 27-02-2009, 14:38
mam identyczny problem , zastanawiam sie wlasnie nad wizyta u tapicera i wymiane na skorke, zobaczymy co twoj fachowiec powie
turek61 - 27-02-2009, 20:36
Nikka napisał/a: | Oglądałam kilka cari zanim kupiłam swoją i kolor tapicerki skutecznie mnie odstraszał. Takie ciapowate, pstrokate... brrrr jak z pokoju dziecięcego conajmniej... |
to raczej kwestia dopasowania tapicerki do wnetrza pojazdu i koloru nadwozia:
no i rzecz gustu.Mi akurat całe wnętrze przypadło do gustu
Nikka - 27-02-2009, 21:38
No tak podobno o gustach sie nie dyskutuje... na moje oko wsio ok gdyby nie te wzorki czyli: kwadraciki, kółka i trójkąty jakby było granatowo-szaro byłoby o niebo lepiej. Mnie to gryzlo w oczy bynajmniej i co mnie bardzo zaskoczyło to właśnie granatowe wnętrze niektórych Cari . Nigdy wcześniej niespotkałam się np. z granatową deską rozdzielczą... jakieś takie dziwne to...
saphire - 01-03-2009, 14:36
U mnie krawędzie to były aż poszarpane i tez kupiłem materiał by wsztukować co brakuje jednak tapicer tak chytrze to zrobił że nic nie sztukował - po prostu odciął poszarpane brzegi i zeszył je razem ze sobą - materiał się poddał i wszystko wyszło ok bez kombinowania. Jednak co fachowiec to fachowiec. Ten mój to wręcz teraz tylko samochodowe sprawy robi z tapicerkami czy fotelami więc ma wprawę w te klocki.
|
|
|