[97-04]Galant EAxA/W - Dywaniki welurowe (lub podobne) do Galanta
spidernet - 25-02-2009, 15:28 Temat postu: Dywaniki welurowe (lub podobne) do Galanta Szukam oryginalnych dywaników do Galanta. Czy ktoś z was znajduje się w posiadaniu takich dywników? No i ważne pytanko - czy owe dywaniki można zamocować do podłogi za pomoca uchwytów czy tym podobnych (tak aby dywanik się nie przesuwał)?
mlodzianinwawa - 25-02-2009, 19:12
Oryginalne - będzie Ci trudno zdobyć.
Zamienniki z allegro są w porządku
Zamawiałem do wielu aut i nigdy się nie zawiodłem.
steve69 - 25-02-2009, 20:23
Potwierdzam, oryginalne welury Mitsubishi są tak dopasowane, że trzymają się bez problemów, chociaż dywanik kierowcy i tak ma jeden zaczep. Ja swoje welury wymieniłem ostatnio na gumowe, przy obecnej pogodzie utrzymanie weluru w czystości graniczy z cudem.
spidernet - 27-02-2009, 14:41
hmmm.. ciekawe czy dostanie się taki dywanik u autoryzowanego przedstawiciela Mitsu w Polsce
btw. te z allegro to lipa - nie polecam nikomu.
Marti - 27-02-2009, 20:49
BigTomala napisał/a: | zapytać o koszt np dla forumowiczów... Co wy na to ? |
Wg mnie pomysł ciekawy - kwestia ceny i jakości. Możesz temat podrzucić Akbiemu może zechce pomóc jeśli uzbierałaby się jakaś ilość zainteresowanych.
jOkerek - 22-02-2010, 22:55
spidernet, jak najbardziej jestem zgodny z Twoja opinia... juz nie raz przerabialem temat z dywanikami a allegro / te tansze kreca sie i wija - nie trzymaja sie miejsca zas welur tak zwany strzyzony jest za gruby... 2 auta wstecz posiadalem carisme i udalo mi sie kupic na allegro w rozsadnej cenie dywaniki nie z weluru (calkiem inny material) ale ze stoperami i swietnej jakosci. Teraz mam problem gdyz do mojego obecnego miska nie po pierwsze zbyt duzego wyboru a to co jest nie wyglada na dywaniki godne naszych samochodzikow...
proponuje rozszerzyc temat i moze wspolnie cos namierzyc w oryginale ?
ASO raczej odpada / kiedys pytalem o dywany do Carismy i powiedzieli ze owszem sa tak weic wybralem sie na miejsce i okazalo sie ze pracownik sie pomylil... dywaniki sa w sprzedazy na zamowienie sprowadzane z holandii w cenie 390pln za komplet - czas oczekiwania do 10dni
kungfumiszcz - 23-02-2010, 21:50
spidernet napisał/a: | ciekawe czy dostanie się taki dywanik u autoryzowanego przedstawiciela Mitsu w Polsce . |
o ile pomoga, to nie bedzie to tanie. za jeden kolpak 14" chcieli 170pln , wiec komplet dywanikow to pewnie ze 4 maluchy
stig1 - 24-02-2010, 13:26
komplet dywanów gumowych w aso to wydatek około 230 pln
ale można zamówić parami przód 120 tył 110
ciekawostką jest to, że dywaniki są do pajero ale po odpowiednim przycięciu pasują idealnie jak z fabryki
ja kupowałem w ASV Lider we Wrocławiu
fck - 24-02-2010, 22:15
ale kupować 2 dywaniki za 120 zł i je ciąć to troche szkoda kasy
Dman666 - 25-02-2010, 12:53
Jakis czas temu zamowilem dywaniki na allegro...koels mi doslal nie ten model chociaz uparcie twierdzil, ze wlasciwe...zrobilem mu szoty starych dywanikow i nowych i mu szczeka opadla...poprosil mnie o dociecie szablonu i zrobil mi nowe na wzor Mitsu.
Nic sie nie przesuwa, nie roluje i sa profilowane przyzwoicie.
stig1 - 01-03-2010, 18:28
nie zrozumiałęś mnie te dywaniki są tak wyprofilowane że mają kilka krawędzi właśnie do przycinania nożyczkami, czyli jak obetniesz niepotrzebną część gumy to w dalszym ciągu wyglądają jakby były do tego modelu
one ogólnie pasują do kilku modeli mitsu
jak będę miał czas to zrobie jutro foto
Wiktor - 01-03-2010, 23:12
stig1 napisał/a: | nie zrozumiałęś mnie te dywaniki są tak wyprofilowane że mają kilka krawędzi właśnie do przycinania nożyczkami, czyli jak obetniesz niepotrzebną część gumy to w dalszym ciągu wyglądają jakby były do tego modelu
one ogólnie pasują do kilku modeli mitsu
jak będę miał czas to zrobie jutro foto |
zrób fotkę jak to wygląda, bo sam bym takie kupił jeśli to wygląda jak ori.
stig1 - 02-03-2010, 17:23
http://www.fotosik.pl/pok...eda039a3a0.html
http://www.fotosik.pl/pok...f31c1fa94a.html
oipis przycinania do danego modelu na odwrocie dywanika
http://www.fotosik.pl/pok...9f998d8293.html
i założony w aucie do strony pasażera
http://www.fotosik.pl/pok...a2d2f81f31.html
lego86 - 16-03-2010, 20:47
A jest ktoś w stanie wskazać jakieś dywaniki welurowe do galanta które są pasowne ? Gdy przeglądałem allegro ... widziałem co najmniej 3 różne kształty dywaników. Byłbym wdzięczny za pomoc
j13mk - 16-03-2010, 21:56
lego86, jakiś czas temu kupiłem z allegro - dywaniki welurowe Classic MITSUBISHI GALANT 97- Docięte dobrze, nie przesuwają się pod nogami, w sumie za tą cenę jestem zadowolony.
|
|
|