Space Star Techniczne - [MSS DID] [SILNIK ] Turbosprężarka?!
raku22 - 25-02-2009, 17:29 Temat postu: [MSS DID] [SILNIK ] Turbosprężarka?! Witam!! Od 2 miesięcy jeżdżę MSS 1.9 DID SPRAWUJE SIĘ SUPER, TYLKO zauważyłem wycieki oleju z turbosprężarki!!! i nie wiem czy to z przewodów gumowych czy z samego turbo?CZYM TO MOŻE BYĆ SPOWODOWANE? proszę o pomoc w tej sprawie pozdrawiam
JCH - 25-02-2009, 18:12 Temat postu: turbosprężarka Jak poczytasz posty na temat DID czy to w MSS czy w Carismie to u każdego z użytkowników występują te problemy. Jeśli nie jest to dużo (hm.... pytanie ile to jest dużo?) to nie robiłbym afery. W moim egzemplarzu jak spojrzało się od spodu to też było tam mokro i okolice zaworu EGR też lekko upaprane. Ale też nigdy przez 120 kkm nie robiłem żadnej dolewki oleju - na bagnecie nie ubywało.
Mobili - 25-02-2009, 19:31
jeśli nie bierze oleju to nie ma co się martwić. W sprinterze mam zalane koło turbiny olejem dość sporo ale- nie powiem że tak ma być- ale może być. a w moim MSS też zacieki oleju koło turbinki są. Jak to mechanik mój mówi " jezdzić , jezdzić pierdołami mi gitary nie zawracać"
raku22 - 26-02-2009, 12:03
Dzięki serdeczne za odpowiedź! Pozdrawiam
|
|
|