Eclipse - Techniczne - Ciśnienie oleju....
Anonymous - 28-06-2006, 19:57 Temat postu: Ciśnienie oleju.... Witam, ponowię pytanie ale na osobnym temacie, bo przeszło niezauważone. Jak Wam zachowują się wskaźniki ciśnienia w 2G GS 95-97. Tzn na jakim poziomie jest po uruchomieniu, po nagrzaniu na luzie, po nagrzaniu na ok 4,5tys. ?
Anonymous - 28-06-2006, 22:35
na zimnym wchodzi mi ponad połowe na jałowym , po nagrzaniu to spada na 1/4 skali
a jak jade 4,5 tyś przez jakieś 4-5 min to zapala się pomarańczowa kontrolka ( mówią że od
poziomu oleju ??) i wskazówka jest jakieś 3 mm od tej przed ostatniej kreski
może u mnie jest ten czujnik walnięty ??, ogulnie wydaje mi się że mam za wysokie ciśnienie
olejku
Anonymous - 29-06-2006, 09:04
No powiem Ci szczerze, że mi wskazówka nie dochodzi aż tak wysoko, najwięcej na 2/3 skali przy dłuższej jeździe na wysokich 4-5tys obrotach, ale poza tym to tak chodzi podobnie jak Twoja. Chyba że te 3mm od przedostatniej kreski to właśnie około 2/3 skali Ale czuję w kościach, że to Ci przejdzie po dotarciu pierścieni, ponieważ jeśli mi się to zdarzyło na chłodnym silniku, czyli na nie w pełni dopasowanych tailach to u Ciebie również jak się wszystko dotrze i uszczelni to problem zniknie.
|
|
|