Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] brudne progi
stachu - 26-02-2009, 19:18 Temat postu: [II 2.0 DID] brudne progi mam pytanie .czy jest mozliwość zabezpieczenia progów bo brudza się strasznie i przy wsiadaniu trudno się nie ubrudzić , czy też macie takie wrazenie. może jakieś gumy czy coś.dzięki za podpowiedż
jmgmotocykle - 26-02-2009, 20:27
też mam ten problem - wiecznie zachlapany cały samochód poniżej lini drzwi... w poniedziałek jadę na montaż org. chlapaczy - dośc drogie (ok.350zł+montaż) , ale co zrobic.....
KowaliK - 26-02-2009, 20:46
jmgmotocykle napisał/a: | też mam ten problem - wiecznie zachlapany cały samochód poniżej lini drzwi... w poniedziałek jadę na montaż org. chlapaczy - dośc drogie (ok.350zł+montaż) , ale co zrobic..... |
Jeśli mówicie o tej plastikowej listwie na samym dole, gdzie zbiera się cały bród, to chlapacze nic nie pomogą. U nas chlapacze są od nowości i właśnie na tym plastiku zbiera się cały syf, błoto po pojeżdżawkach w lesie, itd. Natomiast jeśli mówicie o progach, tam gdzie są ozdobne listwy, to mając zamontowane chlapacze, wszystko jest czyściutkie.
Grześku - 26-02-2009, 20:47
stachu napisał/a: | czy jest mozliwość zabezpieczenia progów bo brudza się strasznie |
jest - chlapacze.
Ja póki co uczę się wsiadać bez brudzenia spodni za każdym razem
stachu - 26-02-2009, 20:49
chodzi mi oto że jak otworzysz drzwi to próg (chyba tak sie to nazywa ) jest cały w błocie i wcale nietrzeba jechać po lesie tylko wystarczy deszcz i błoto.
Anonymous - 26-02-2009, 21:04
Sa nakladki na progi, w salonie i zapewne cos da sie z uniwersalnych dopasowac. Tyle ze to polsrodek gdyz brudzic sie beda one wtedy
yesko - 27-02-2009, 17:22
W tym okresie brudzące spodnie progi dotyczą to chyba wszystkich samochodów.
Ja staram się wsiadać w pół-szpagacie z asekuracją kierownicy. Nie zawsze się uda bo jak ktoś z lewej zaparkuje za blisko to nic z tego.
Można ewentualnie przed samochodem zdjąć spodnie i założyć ponownie wewnątrz ale jeszcze tego nie próbowałem
bonito - 27-02-2009, 23:05 Temat postu: Uszczelka Niestety, problem wcale nie dotyczy wszystkich samochodów, a tylko takich które nie mają odpowiedniej uszczelki. Jak zacząłem jeździć Outlkiem, też mnie to zdziwiło - w poprzednich autach (Passaty) progi zawsze były czyste! Przyjrzałem się tematowi - w Volkswagenach na przykład jest mała poprzeczna uszczelka pomiędzy drzwiami a progiem, która blokuje brud... Kosztuje pewnie kilkanaście groszy, a cieszy...
Anonymous - 28-02-2009, 08:27 Temat postu: Re: Uszczelka
bonito napisał/a: | Kosztuje pewnie kilkanaście groszy, a cieszy... | Raczej kilkaset zloty... ale fakt, rzecz w zimie przydatna.
jmgmotocykle - 21-05-2009, 15:13
polecam org. chlapacze- wydatek ok. 400zł. , ale spełniaja swoja role - auto sie nie brudzi przy byle kałuzy... montaż jest banalnie prosty bo chlapacze sa przystosowane pod org. otwory technologiczne mitsu- warte tej kasy.... a odnosnie brudnych progów - załorzyłem orurowanie z podestami i mam problem rozwiazany - ponadto dzieci sa zachywcone z wsiadania - wcześniej "tata miał wysokie auto"...
rezon - 21-05-2009, 16:36
jmgmotocykle napisał/a: | wydatek ok. 400zł. , | jmgmotocykle napisał/a: | warte tej kasy.... | moim zdaniem nie warte, ale dobrze je mieć a zamienników nie ma
jmgmotocykle - 21-05-2009, 17:00
warte,warte - idelanie pasuja , masywne , a nie jakies gów... z allegro, dodatkowo uszczelnione tasma wodoszczelna także nic nie powyciera lakieru po kilku latach , nic nie skoroduje (pomijam fakt ocynku) - sa naprawdę solidne- a zamienników - fakt- nie ma - nawet polscy"producenci" nie chcą się podjąc ich produkcji - troche szkoda bo pewnie z 100 by je kupił...
rezon - 21-05-2009, 18:31
jmgmotocykle napisał/a: | idelanie pasuja , masywne , | zupełnie porównywalne jakościowo ori do OCtavi to było o ile dobrze pamiętam 120zł, no ale to grupa samochodu dla ludu (VW), a tu ekskluzywne gumowe chlapacze, unikatowe w skali światowej . Dlatego pisałem że nie warte, ale dobrze je mieć.
piotrls - 23-05-2009, 16:17
jmgmotocykle napisał/a: | załorzyłem orurowanie z podestami i mam problem rozwiazany |
Gdzie kupileś podesty. Godne polecenia???
Grześku - 23-05-2009, 22:02
No i zarzuć jakieś zdjęcia
|
|
|