To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi

Anonymous - 27-02-2009, 11:34
Temat postu: Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi
Mam prośbę ! Poszukuję ramie do tylnej wycieraczki do Lancera Kombi. W ASO ok. 300 zł. do tego na zamówienie. Ktoś się po prostu nudził i na parkingu mi ją połamał. Może ktoś jest mi w stanie pomóc - z góry dziękuje. Istnieje jakiś zamiennik ?
Pawel`85 - 27-02-2009, 13:57

mi przypadkiem zlamal kolega, tydzien czekania i fura kasy na rachunek kolegi :twisted:
sla - 28-02-2009, 00:19
Temat postu: Re: Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi
Wojti napisał/a:
W ASO ok. 300 zł. Istnieje jakiś zamiennik ?

Niestety nie ma zamiennika. Co do ceny w ASO, taka już jest, nie tylko do Lancera.Do Yarisa kosztuje podobnie :evil: Szukaj na Allegro jest tam kilka rozbitków może coś upolujesz.

Anonymous - 02-03-2009, 15:15

Jak myślicie można spróbowac od innego auta (marki) ?. Tak pytam może ktoś z forumowiczów próbował.
sla - 02-03-2009, 15:33

Wątpię
Pawel`85 - 02-03-2009, 16:28

Dlaczego watpisz? Jak uda ci sie znalesc pasujaca na dlugosc i z ta sama srednica na srube to warto sprawdzic. wycieraczka to nie skomplikowany uklad elektroniczny jak ci sie uda ja przykrecic to moze byc.

wogole to powiedz w ktorym miejscu masz ja zlamana moze z dwoch zlozymy jedna :D
mi sie zlamala zaraz za przegubem

.

sla - 02-03-2009, 22:04

Pawel`85 napisał/a:
wycieraczka to nie skomplikowany uklad elektroniczny jak ci sie uda ja przykrecic to moze byc.

Tylko warto żeby to jeszcze wyglądało w miarę estetycznie i miało odpowiedni docisk.

Pawel`85 - 02-03-2009, 23:27

za docisk odpowiada sprezyna wiec sprezyne moze sobie przelozyc.
poza tym to tylko wycieraczka

sla - 03-03-2009, 10:23

Pawel`85 napisał/a:

poza tym to tylko wycieraczka

Na wygląd całości składają się same drobne elementy, a jedynym ładnym widokiem w tym samochodzie jest tył, po co więc i to zepsuć. Każdy oczywiście zrobi jak zechce.

Pawel`85 - 03-03-2009, 13:08

sla ale nikt nic nie chce psuc. Tylko oryginalna wycieraczka sporo kosztuje. Mi zlamal kolego i zobowiazal sie odkupic wiec spoko. Mieszkam na Islandii i tutaj az tak tej ceny nie odczuwasz a w PL jak bym mial zaplacic 300zl to bym sie zastanowil.
Dlatego pytam wojti w ktorym miejscu zlamala ci sie wycieraczka moze z dwuch uda sie zlozyc jedna. Ja mam juz nowa wiec ta zlamana moge oddac. A wycieraczke mozna rozlozyc w polowie jest zawias. jak widac na zdjeciu w poprzednim poscie.

Anonymous - 07-03-2009, 22:25

Dzięki kolego ale nie da sie tego samemu naprawić. Widać muszę kupić jesdnak w ASO.
Pawel`85 - 07-03-2009, 22:41

czemu sie nie da? jesli masz zlamane w innym miejscu niz ja znaczy sie blizej mocowania to mozna z dwoch zlozyc jedna. wiem bo ja rozdzielilem wycieraczke na dwie czesci.
Ale jesli nie chcesz to sie nie bede narzucal.

mandrzejewski1 - 23-03-2009, 17:53
Temat postu: Re: Tylne ramie wycieraczki do Lancera Kombi
Wojti napisał/a:
Mam prośbę ! Poszukuję ramie do tylnej wycieraczki do Lancera Kombi. W ASO ok. 300 zł. do tego na zamówienie. Ktoś się po prostu nudził i na parkingu mi ją połamał. Może ktoś jest mi w stanie pomóc - z góry dziękuje. Istnieje jakiś zamiennik ?

W moim przypadku pracownik działu części zamiennych połamał ramię wycieraczki...
Wydawało mu się, że jest to rozbieralny element. Ciekawe...mistrzostwo za znajomość tematu-ASO Baranowo.
Teraz muszą naprawić na koszt własny.
Pozdrowienia.

.TM - 23-02-2011, 16:31

Potrzebuję zrobić coś z ramieniem przedniej wycieraczki od strony kierowcy, z którego po 6 latach eksploatacji odpadła częściowo farba (samo ramię działa jak należy). Znacie sposób na zregenerowanie takiego ramienia, pomalowanie (czymś?) żeby nie wyglądało tak kiepsko jak wygląda teraz?
Drugim wyjściem jest zakup nowego ramienia. W ASO cena jest kosmiczna więc temat odpada, używane w dobrym stanie też raczej ciężko jest znaleźć, a czy spotkał się ktoś z zamiennikiem i czy w ogóle taki występuje?

Pawel`85 - 23-02-2011, 16:37

Ja zeszlifowałem troche biały nalot i pomalowałem sprejem. I od 2 lat prawie nic się z tym nie dzieje.