To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - cos dziwnego plywa w oleju

swiecal - 28-02-2009, 13:56
Temat postu: cos dziwnego plywa w oleju
Dzisiaj gdy sprawdzalem olej zauwazylem jakies bardzo male "obce ciala" na bagnecie. Bylo ich moze z cztery - piec. Gdzies na innym forum czytalem ze jak sie zauwazy opilki metalu to znaczy ze jest zatarte lozysko. A moze to po prostu brud? Co wy na ten temat myslicie?
Pexu - 28-02-2009, 18:17

To był biały nalot na bagnecie? Jeżeli tak to płyn chłodzący przedostaje CI się do oleju... Oleju Ci nie przybywa? a płynu nie ubywa?
swiecal - 01-03-2009, 01:26

Nie to nie byl bialy nalot raczej cos innego. Poziom w zbiorniczku wyrownawczym nie zmienil sie od 2 lat
Matejko - 01-03-2009, 01:29

swiecal - jedno pytanie
jaki byl powod umieszczenia Twojego pytania w dziale FAQ ??

zawsze zeby nie bylo ze cos jest na bagnecie to sie go wyciaga, wyciera i dopiero sprawdza poziom, jesli tak zrobiles to postaraj sie przyblizyc co na nim widzisz, bo ja tez widze cos szarego na moim aucie pojawia sie to czesto po deszczu, w zimie bardziej w lecie mniej ;)

swiecal - 01-03-2009, 14:09

Sorka za pomylenie dzialow. Wyciagnalem bagnet wyczyscilem i wlozylem zeby sprawdzic poziom(3 razy). Za kazdym razem cos plywalo. Wygladalo to jak jakies opilki. Nie dam reki uciac ze to metal. Ciezko okreslic ich rozmiar ale gdzies tak dziesiate czesci milimetra
Matejko - 01-03-2009, 14:20

a ile zostalo jeszcze do przejechania na tym oleju ?
swiecal - 01-03-2009, 21:13

Olej dopiero wymienilem ( zrobione ok 1000km) razem z ceramizerem wiec to moze to. Z samochodem nic sie nie dzieje, zreszta cari jest na sprzedaz a ja nie chcem zeby mi ktos na ulicy gebe oklepal bo cos zatailem przy sprzedazy