To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Pomoc przy zakupie, opinie i spostrzeżenia :)

maju_fci - 28-02-2009, 21:08
Temat postu: Pomoc przy zakupie, opinie i spostrzeżenia :)
Witam wszystkich maniaków Rekinów! Jestem stosunkowo młodym użytkownikiem tego forum, ale mam wielką zajawkę na własnego rekina ;] Na początku chcę powiedzieć, że byłem sceptykiem co do japońskich marek samochodów, jednak po długim przemyśleniu sprawy i obserwacji własnych stwierdziłem, że mam już dość niemieckich "bubli" i zaryzykuję kupno auta z trzema diamentami. W pierwszej chwili myślałem o Carismie, lecz wymixowałem się z tego i ostatecznie wybrałem Galanta. Poszukuję jak każdy tego idealnego egzemplarza ;p (co raczej graniczy z cudem ;p), więc będę bardzo wdzięczny, jeśli pomożecie mi w ocenach wybranych przeze mnie samochodzików. Z góry dziękuję wszystkim :)

I na początek coś takiego:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7943201

Cena stosunkowo nie duża, ładnie się prezentuje lakier, który się świeci jak przysłowiowemu psu jajeczka ;p - albo cały nie dawno malowany albo dobrze wypucowany. Dosyć bogato wyposażony.

[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 28-02-2009, 22:47 ]
Nie używamy wulgaryzmów.

Sorka, zapomniałem się - to te pozytywne emocje związane z rekinkiem ;p

macia - 28-02-2009, 22:08

Pierwszy znak zapytania to rocznik. Bo na pewno nie jest to 99.
maju_fci - 28-02-2009, 22:20

macia napisał/a:

Tez właśnie to zwróciło moją uwagę, rok 99 to już przecież lifting, a więc białe kierunki, inne światła z tyłu, znaczek mitsubishi na tylnej klapie po jej środku i elektroniczne zegary. To tak na pierwszy rzut oka. Także albo sprzedający nie wie co sprzedaje albo szuka jakiegoś naiwniaka, który da się nabrać na tą bajkę z rocznikiem.

Owczar - 28-02-2009, 22:26

macia napisał/a:

Tak, auto na pewno nie jest przedliftowe. Wygląda na zadbane. Poproś o VIN i zdjęcia komory. Poza tym co do ceny, to pamiętaj, że dojdzie sporo dodatkowych opłat, a jakby nie było to auto przed liftem.

Co do tej daty, to czasem nawet sprzedający nie wiedzą, który to rocznik, bo auta z końca roku mają wbite nawet w dowód, że są rok młodsze. To wynika często z tego, że transport z Japnii troszkę trwa ;)

maju_fci - 28-02-2009, 22:31

Owczar napisał/a:
macia napisał/a:

Tak, auro na pewno nie jest przedliftowe. Wygląda na zadbane. Poproś o VIN i zdjęcia komory. Poza tym co do ceny, to pamiętaj, że dojdzie sporo dodatkowych opłat, a jakby nie było to auto przed liftem.

Jutro zadzwonię do gościa i zapytam o VIN oraz fotki. Liczę się z opłatami. Dysponuję kwotą ok. 18-19 tys. zł. i chcę się zmieścić w tej kwocie także z opłatami. Mam nadzieję jednak, że uda mi się znaleźć coś po lifcie.

PS. Macia widzę w profilu, że kibicujesz Milanowi, ja kibicuje Interowi hehe - to tak na marginesie. Mam nadzieję, że to nie zmieni rzetelności twoich podpowiedzi ;p - żarcik :)

macia - 28-02-2009, 22:43

Spoko spoko, damy radę :lol:
Więc zacznij od VINu i wrzuć nam fotki komory.

Juiceman - 28-02-2009, 23:34

99 to chyba data rejestracji ? :wink:
spown - 28-02-2009, 23:45

Może wersja Winter Edition ? Widzę przełącznik TCL, grzane fotele... W sumie wszystko identycznie jak u mnie, a mam produkcję chyba czerwiec albo lipiec '98.
Qbstone - 01-03-2009, 01:03

I nie jest to full opcja:) Tak dla ścisłości;)
marexi - 01-03-2009, 11:57

spown napisał/a:
Może wersja Winter Edition ? Widzę przełącznik TCL, grzane fotele... W sumie wszystko identycznie jak u mnie, a mam produkcję chyba czerwiec albo lipiec '98.

a jaka jest roznica miedzy winter edition a full opcja i innymi rekinami z tego rocznika? bo napewno to brak skroy w WE i co jeszcze:)

Anonymous - 01-03-2009, 12:14

Zapytaj o nadkola z tyłu, czy są jeszcze "przed" czy już "po" :P (chodzi o naprawę). Trochę nie pasuje mi spasowanie zderzaka - te szpary miedzy nim a błotnikiem. No i lewy halogen jakoś dziwnie osadzony... No i na zdjęciu słabo to wygląda, ale drążek zmiany biegów jakoś sporo wytarty jest.
Pzdr

czekoladka_1981 - 01-03-2009, 16:14

AnoniM79 napisał/a:
Trochę nie pasuje mi spasowanie zderzaka - te szpary miedzy nim a błotnikiem. No i lewy halogen jakoś dziwnie osadzony...

Dodałabym dlaczego na zew. str. lewego przedniego koła(felga alu) założony jest odważnik wyważania koła taki jak montuje się na felgach stalowych , a nie przylepiany.

Anonymous - 01-03-2009, 16:54

czekoladka_1981 napisał/a:
AnoniM79 napisał/a:
Trochę nie pasuje mi spasowanie zderzaka - te szpary miedzy nim a błotnikiem. No i lewy halogen jakoś dziwnie osadzony...

Dodałabym dlaczego na zew. str. lewego przedniego koła(felga alu) założony jest odważnik wyważania koła taki jak montuje się na felgach stalowych , a nie przylepiany.

Po prostu idą na łatwiznę. Jest o wiele szybciej, a skoro samochód na sprzedaż... Nie widać dokładnie ale chyba tylko na tym kole tak jest i to jest zastanawiające - pewnie o to chodziło Czekoladce

maju_fci - 01-03-2009, 19:50

a więc tak, VIN: jmbsnea5awz002322

i zdjęcie komory silnika

Anonymous - 01-03-2009, 19:54

maju_fci napisał/a:
a więc tak, VIN: jmbsnea5awz002322

i zdjęcie komory silnika
Obrazek

Czyli rocznik '99 można włożyć między bajki... Jest to '98