Forum ogólne - Stylistyka nowych samochodów - co sądzicie?
Krzyzak - 29-06-2006, 15:55
akbi napisał/a: | Aco Wy sądzicie o nowej stylistyce samochodów |
TRAGEDIA!, a przodują w niej francuzi - najbrzydsze z najbrzydszych...
akbi - 29-06-2006, 15:59
Krzyzak napisał/a: | akbi napisał/a: | Aco Wy sądzicie o nowej stylistyce samochodów |
TRAGEDIA!, a przodują w niej francuzi - najbrzydsze z najbrzydszych... |
Póki co moim "liderem" jest Fiat Multipla I
Hubeeert - 29-06-2006, 17:49
A moim CZ3...
JCH - 29-06-2006, 19:09
Krzyzak napisał/a: | TRAGEDIA!, a przodują w niej francuzi - najbrzydsze z najbrzydszych... |
Są wyjątki - moje to Megane Grandtour, C2, 407 sedan, 307 kombi. Nie wiem co tam Francuzy jeszcze robią ..... Ale to tylko moje IMO
Krzyzak - 29-06-2006, 20:25
JCH napisał/a: | Są wyjątki - moje to Megane Grandtour, C2, 407 sedan, 307 kombi. Nie wiem co tam Francuzy jeszcze robią ..... Ale to tylko moje IMO |
Jak dla mnie nie ma - kiedyś był model 406 - jedyny ładny francuz.
akbi - 30-06-2006, 08:25
Krzyzak napisał/a: | JCH napisał/a: | Są wyjątki - moje to Megane Grandtour, C2, 407 sedan, 307 kombi. Nie wiem co tam Francuzy jeszcze robią ..... Ale to tylko moje IMO |
Jak dla mnie nie ma - kiedyś był model 406 - jedyny ładny francuz. |
MIałem na myśli - lidera - ale inminus - chyba nie sądzicie że Pultipla I może się komuś podobać
akbi - 30-06-2006, 09:48
kordiank2, mam prośbę, możesz wstawić fotki tych modeli z ankiety??
Cantera znam, Diamante wkleiłeś wcześniej, ale tych dwóch pozostałych modeli to nie widziałem nigdy
PS - co do robienia OT do do Moderatorów przyłaczył się też jeden Admin
stanik - 30-06-2006, 10:35
hmy, u mnie to zależy od konkretnego modelu. Ale generalnie nie podoba mi się najnowszy trend w autach, czyli duże, rozciągnięte w górę reflektory. Jakoś wygląda to średnio jak dla mnie. Wole jednak ostrzejsze linie, agresywne. I jakoś średnio pod gust podchodzą mi auta typu kompakt, przesadnie rozdmuchane. Czyli robienie na siłę z kompaktu jakiegoś wana. Choć rozumiem, że to jest po prostu pójście na kompromis - małe autko ale miejsca dużo.
Podoba mi się np. przód obecnego Lancera, ale np tył mógłby być jak dla mnie bardziej podciągnięty w góre i bardziej agresywny. Super prezentuje się Concept X, to jest dokładnie to co mi się podoba mam nadzieje że mitsubishi nowymi modelami pójdzie tą drogą, bo w obecnej, nowej gamie modeli (poza Evo) nie ma nic co przyciągnęłoby moją uwagę.
Podoba mi sie nowa Honda Accord. Przód nowego Civica (ale tył już nie). I nie ukrywając podoba mi się stylistyka BMW... Może nie wszystkich modeli ale tych starszych. myślę, że jak szczęście m dopisze i będę mógł sobie pozwolić na trochę przyjemności to kupie sobie takie klasyczne E30 w wersji coupe z jakimś silnikiem o pojemności 2,5 koniecznie w stanie takim jak wyjechało z fabryki. Generalnie stylistyka niemieckich aut (BMW, Mercedes, Audi) bardzo mi podchodzi, może nie w 100% modeli oferowanych teraz i kiedyś ale w sporej ich części (szczególnie w tych mocniejszych wersjach, które miały jakieś dodatki dodające wyrazistości linni )
Aha, podoba mi się też stylistyka włoszczyzny (czyli Alfa Romeo) + Seata. W Seacie to zarówno poprzedni model Leon/Toledo jak i obecny Leon (Toledo już nie).
Pozdrawiam
Karwoś - 30-06-2006, 11:17
Szczerze mówiąc przód lancera z 2005 podobał mi się bardziej niż obecnego - niby mała zmiana zderzaka ale ten poprzedni jakoś tak bardziej pasował - ten nowy jest bardziej wydłużony na wzór amerykański co wg mnie nie bardzo pasuje. Wcześniejszy krótki - kończący się równo z linią świateł był bardziej sportowy.
A co do Alfa-Romeo to nie ma co - włosi stylistycznie potrafią robić samochody. Nawet nowy Grande Punto jest niczego sobie szczególnie w jakiejś bogatszej wersji.
Anonymous - 30-06-2006, 12:03
mi grande punto przypomina mydło. też takie oślizłe i nijakie
osobiście mi się podoba niewiele nowych aut stylistycznie... BMW za wyjątkiem serii Z uważam że są klasą samą dla siebie, potem mercedesy, ogólnie, z innych aut? podoba mi się... Lamborghini Murcielago i Lancer EVO ;-P a tak to ciężko trafić coś ciekawego na drodze.
akbi - 30-06-2006, 12:07
W pozytywnym ego słowa znaczeniu to faktycznie bardzo podoba mi się Evo X - no ale to koncept i kiedy i czy wogóle będzie to niewiadomo.
Z obecnych modeli to przód bardzo podoba mi się od Galanta z roku np2000 jak również z Hondy Accord.
Co do tyłu ... hm to nic mnie nie powala na kolana.
Karwoś - 30-06-2006, 22:10
Mi z obecnie produkowanych to : Honda Accord sedan, Mazda 6 sedan, Peugot 407, 607. Subaru Legacy, Seat leon (ale starszy jakiś fajniejszy był, Alfa 159, Audi wszystkie są piękne. Lexus IS Sport. Pare innych na pewno się by jeszcze znalzło.
sla - 01-07-2006, 14:19
Karwoś napisał/a: | Mi z obecnie produkowanych to : Honda Accord sedan, Mazda 6 sedan, Peugot 407, 607. Subaru Legacy, Seat leon (ale starszy jakiś fajniejszy był, Alfa 159, Audi wszystkie są piękne. Lexus IS Sport. Pare innych na pewno się by jeszcze znalzło. | Widzę ,że mamy bardzo podobny gust.
Anonymous - 01-07-2006, 17:29
akbi napisał/a: |
MIałem na myśli - lidera - ale inminus - chyba nie sądzicie że Pultipla I może się komuś podobać |
Czemu nie? Zdecydowanie może. Była o wiele ciekawsza od II.
Własnie przez odmienność od wszystkiego innego.
Bo najgorsze są auta... nijakie , nie powodujące jakichkolwiek emocji estetycznych, takie za którymi nikt się nie obejrzy. A emocje moga być skrajnie interpretowane, o czym na tym forum pisano juz wielokrotnie
Dla mnie wśród kompaktowych minivanów stylistyczną tragedią jest raczej Touran. Porażająca nijakość...
W kazdym razie własnie za swą skrajną odmienność (brzydotę/piekno?) Multipla I trafiła do Museum fo Modern Art w samym njujorku A trudno o lepszą rekomendację w sferze innowacyjności w sztuce użytkowej
I to się zgadza bo wciąż jest ferment i ludzie o Multipli mówia buuue lub fantastic, ale stosunkowo mało kto jest na to dziwadło obojętny Ty zresztą jak widac też
I zdaje się o to w całej tej zabawie chodzi
Pzdrw.
R.B.
Hubeeert - 01-07-2006, 17:35
Coś mi się mocno zdaje że w najbliższym czasie pojawi się parę nowych ankiet nie tylko miśkowych.
|
|
|