Carisma - Techniczne - Tuleje wahaczy tylnich - Cari GDI 

Anonymous - 30-06-2006, 11:25 Temat postu: Tuleje wahaczy tylnich - Cari GDI Pomóżcie, gdyż szukam a znaleźć ni hu, hu nie mogę.

Mam wybite główne tuleje wahaczy tył w Cari GDI rok 1998, nigdzie ich nie mogę dostać oprócz ASO , gdzie cena jak zwykle zwala z nóg - 180 pln / szt.

Podejżewam że skoro orginałów nigdzie nie ma, mógłbym użyć zamiennika, ale sprzedawcy nie wiedzą co mi zaoferować, po prostu nie mają tego w spisach. Pewnie jest tak że pasują tu tuleje od Hondy, albo Hyundaja, ja niestety nie wiem które, ważne jest by długość i średnice były te same.

Czy ktoś może mi pomóc? Albo podać namiar na sprzedawce tulei do Cari albo podać z kórego auta będą takie same jak w Cari?

dzieki wszystkim
												 Hubeeert - 30-06-2006, 11:28
  gutier - japaneze.
												 Anonymous - 30-06-2006, 15:32
  jasne    tyle ze japaneze jest zawalony zamówieniami. ostatnio czekałem na odpowiedz od niego okolo miesiaca.a tu mnie urlop goni    a na krym za oklolo miesiac warto by pojechac z nowymi tulejami  
												 Matejko - 30-06-2006, 15:36
  jezeli to te tuleje montowane w prog srednicy ok 14cm. to u japaneze je kupisz za ok 140, ale to bys sie musial jeszcze dokladnie dowiedziec, no i nie wiadomo czy o te chodzi, jesli serwis proponuje orginal za 180 to jeszcze nie tak zle, w zamienniki nie ma sensu sie bawic bo szkoda kasy na ich wymiane
												 Anonymous - 01-07-2006, 22:29

| Matejko napisał/a: | 	 		  | ... jesli serwis proponuje orginal za 180 to jeszcze nie tak zle,... | 	  

Bierz póki tak tanio! Witamy w świecie Ori Mitsubishi  
												 szczeslaw - 02-07-2006, 02:54
  IF

<

| Matejko napisał/a: | 	 		  | japaneze | 	  

then 

| tansky napisał/a: | 	 		  | Bierz póki tak tanio! Witamy w świecie Ori Mitsubishi | 	  

else

Witamy w Świecie chorych cen ASO Mitsubishi.

end if
												 Anonymous - 02-07-2006, 15:49
  Niekoniecznie... mi z tej tulei wyszla prawie cala guma i kupilem na allegro od goscia ta tuleje za ok 110 zł z wysylka zalatwial jakis zamiennik wzmocniony, zalozylem niedawno i jezdzi sie super i sie nic nie tlucze. z tyz ze hyba nie ma rozniczy pomiedzy 1.6 a 1.8 GDI, z drugiej strony widzialem tez na allegro ze gosc sprzedaje tuleje do VOLVO S/V 40 i ma po 90 zł zastanawialem sie dlugo ale gosc sie nie orientowal czy bedzie pasowac do carismy? ja tez nie wiem ale na 90% stawiam ze bedzie. pozdrawiam
												 Student - 03-07-2006, 06:50
  Prosimy namiary na gościa
												 Anonymous - 03-07-2006, 18:47
  mail:  lukaszap@op.pl

login allegro: 27lukasz27

nr tel:  887652307

tyle o nim wiem  
												 Matejko - 04-07-2006, 11:07
  a teraz wam klina zadam - w volvo ta tuleja kosztuje ok. 130zl 

ciekawe czy pasuje   
												 Student - 04-07-2006, 13:33
  Zainteresowany do salonu VOLVO z sówmiarką i zrobić pomiary i podzielić się z wszystkimi a i czy przestało walić bo u mnie też wali jak pierun właśnie z tyłu a mechanik  głóchy jak pień.
												 Anonymous - 04-07-2006, 21:35
  a masz hak?? ja mam i mi sie tluk tlumnik koncowy o mocowanie haka     i dopiero jak to uspokoilem uslyszalem tuleje ...
												 Anonymous - 05-07-2006, 11:23
  volvo powiadasz.....

zrobie tak, moj znajomy mechanior powiedział, że weźmie miśke na warsztat, wyjmie tuleje i pochodzi z nią po swoich dostawcach co mają święte i magiczne katalogi. jak średnice będą 'abla' to kupi. Dam mu cynk o tym Volvo. 

Może ktoś podać numer katalogowy tej tulei w Mitsu lub/oraz w Volvo???
												 Matejko - 05-07-2006, 12:53
  w mitsu MR 102063  - jak znajdzie z czegos innego to pisz - w serwisach volvo powinni miec te tuleje na miejscu
												 Anonymous - 07-07-2006, 22:56
  no, mam wieści, raczej pozytywne   

Skorzystałem z namiarów od Matiego i okazało sie ze ten gosc z allegro jest mily i uczynny nawet   

nie ma tych tulei ale dał mi namiary na producenta/dystrybutora.

UWAGA-

www.tedgum.pl

normalne zamienniki 35PLN/szt

wzmacniane 40PLN/szt (beda za 3 tyg.)

Nie wiem co to za licho, ale spróbuję tych wzmacnianych, zawsze to 250 PLN w kieszeni na parze.

| 

|  

|