Carisma - Techniczne - awaryjne
kris_888 - 03-03-2009, 07:52 Temat postu: awaryjne mam taki problem ze awaryjne mi sie nie właczaja.. jak moge to naprawic??
Iwo - 03-03-2009, 19:54
Zacząłbym od sprawdzenia bezpieczników i przekaźników.
Moomin - 03-03-2009, 20:19 Temat postu: Re: awaryjne
kris_888 napisał/a: | mam taki problem ze awaryjne mi sie nie właczaja.. jak moge to naprawic?? |
A migacze działają?
kielurkk - 03-03-2009, 21:09
może wystarczy wyczyścić styki na przełączniku awaryjnych i przemyć go w środku? to częsty przypadek w Carismach
kris_888 - 03-03-2009, 22:17
kierunkowskazy działą sprobuje i dam znac:D
Moomin - 03-03-2009, 22:21
To pewnie styki we włączniku. Trzeba przeczyścić czymś w płynie. Sam to niedawno przerabiałem tylko u mnie blokowało to też migacze.
Lipek - 16-03-2009, 22:16
Podepnę się pod ten temat i zapytam: czy ktoś wymieniał tą malutką żaróweczkę w podświetleniu przycisku od świateł awaryjnych- wyjąłem ten cały przełącznik, ale za Chiny Ludowe nie potrafię jej rozebrać....udało mi się tylko zdjąć "przód" ze znaczkiem trójkąta, może komuś udało się rozebrać tą czarną kostkę????
Moomin - 16-03-2009, 22:25
Lipek napisał/a: | Podepnę się pod ten temat i zapytam: czy ktoś wymieniał tą malutką żaróweczkę w podświetleniu przycisku od świateł awaryjnych- wyjąłem ten cały przełącznik, ale za Chiny Ludowe nie potrafię jej rozebrać....udało mi się tylko zdjąć "przód" ze znaczkiem trójkąta, może komuś udało się rozebrać tą czarną kostkę???? |
Mi się udało. Nie wymieniałem co prawda żarówki, ale miałem ją jak na dłoni. Musisz ściągnąć tą czarną obudowę i ukażą Ci się styki oraz otrzymasz dostęp do żarówki. Nie jest łatwo, tam są takie małe zatrzaski na bokach tej obudowy, musisz je jakoś wcisnąć i podważyć obudowę. W każdym razie da się. Mi wyskoczyła jak wdusiłem jeden z tych zatrzasków i mocniej pociągnąłem.
Lipek - 16-03-2009, 22:35
Dzięki wielkie za odpowiedź, właśnie tak robiłem, ale widocznie za słabo, teraz użyję więcej siły
Anonymous - 30-09-2010, 23:26
Moomin napisał/a: | To pewnie styki we włączniku. Trzeba przeczyścić czymś w płynie. Sam to niedawno przerabiałem tylko u mnie blokowało to też migacze. |
WItam,
a jak się za to zabrać? Gdzie tego szukać? Czy jest to proste w demontażu?
Jestem amatorem a z tego co czytam to jest to coś nieskomplikowanego
tylko trzeba wiedzieć jak się do tego zabrać. Może ma ktoś jakąś fotkę?
Pozdrawiam
Moomin - 30-09-2010, 23:34
wiciu_lodz napisał/a: | Moomin napisał/a: | To pewnie styki we włączniku. Trzeba przeczyścić czymś w płynie. Sam to niedawno przerabiałem tylko u mnie blokowało to też migacze. |
WItam,
a jak się za to zabrać? Gdzie tego szukać? Czy jest to proste w demontażu?
Jestem amatorem a z tego co czytam to jest to coś nieskomplikowanego
tylko trzeba wiedzieć jak się do tego zabrać. Może ma ktoś jakąś fotkę?
Pozdrawiam |
Poszukaj na forum tematu o demontażu konsoli środkowej. Dobrze jest wiedzieć gdzie zacząć żeby sobie czegoś niechcący nie pourywać. Ja mam model po liftingu więc trochę inaczej to wygląda, ale było gdzieś opisywane jak się tam dostać w wersji przed liftem.
|
|
|