To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - proszę o opinie

obcy1988 - 03-03-2009, 20:47
Temat postu: proszę o opinie
Witam,
zastanawiam sie nad kupnem tego GALANTA. Powiedzcie co o nim sądzicie.
pozdrawiam

czekoladka_1981 - 03-03-2009, 21:32

Witaj na forum!
Coś jest pogwatmane , osoba sprzedająca nie wie co pisze? silnik 2,4(170) a silnik ten ma 150KM, natomiast po zdjęciach wychodzi że jest 2,5 163 KM . Komora silnika tak jakby był po zalaniu wszędzie jest ruda , Gość nawet nie uzupełnia płynów , zbiorniczek wyrównawczy suchy.

Anonymous - 03-03-2009, 22:35

I kontroli trakcji też nie ma, gośc się chyba rozpędził , tylna klapa brak emblematów. Wlot powietrza mocowany na śrubę powinny byc plastikowe kołki. Już wiem kontrolę trakcji pomylił z tempomatem, no i ta ruda na mocowaniach amorków nic dobrego nie wróży. To tyle jakby można się było umówic z gościem gdzieś w centrum Gdańska to mogę go obejrzec dokładniej, ponieważ mam identycznego pewne rzeczy będzie można porównac
deejay - 03-03-2009, 22:49

Jednym słowem auto bardzo "zmeczone" , fotel kierowcy bardzo zniszczony , ruda na kielichach , jak dla mnie odpada :? nie polecam
Baconsson - 03-03-2009, 23:00

Ciekawy jest równiez fakt ze ma przyciemnione jedynie boczne szyby bagażnika. Zazwyczaj w samochodach typu kombi przyciemnia się też szybę tylną. A tu brak przyciemnienia w połączeniu z brakiem emblematów może świadczyć o jakimś dzwonie w tył auta. Poza tym środek rzeczywiście mocno sfatygowany , widać mocno wytartą kierownicę.
Anonymous - 04-03-2009, 07:49

Przedni zderzak jest nieoryginalny (strasznie poobijany) i dodatkowo brak halogenów, (pewnie nie był w stanie ich znaleźć). Grill również jest inny.
kubasiw - 04-03-2009, 09:30

Jeśli się nie mylę to felunek z EVO i piasta na 5 śrub ... Akurat tego nie można uznać za wadę jeśli profi wszystko porobione ... Reszta strasznie pokręcona tak jak piszą przedmówcy.
obcy1988 - 04-03-2009, 18:18

Dziękuje za wszytskie odpowiedzi, wnioskuje z nich że nie warto raczej jechać go zobaczyć... mam jeszcze pytanie dotyczące poniekad tego auta. Jak najlepiej sprawdzić czy działa poprawnie automatyczna skrzynia biegów?
deejay - 04-03-2009, 19:51

praca skrzyni bez szarpnięc i ma płynnie zmieniac biegi , brak wycieków , stan oleju (kolor) pamietaj sprawdzaj na pracującym silniku :wink:
obcy1988 - 04-03-2009, 20:23

A jakiego koloru powinien być ten oleju?
deejay - 04-03-2009, 20:57

im jasniejszy tym lepiej , ale zazwyczaj jasno brunatny :wink:
bartecki - 04-03-2009, 21:04

moi drodzy koledzy byłem go ogladać i:
1.skóra w tragicznym stanie(na 220000 to nie wyglada)
2.auto ogolnie malo zadbane(brud w bagazniku i wogole wszędzie,lusterko wsteczne przyklejone na superglue do szyby :?: )
3.z zewnatrz sporo bombli rdzawych ogolnie auto wyglada na lekko wyplowiałe,co dziwne w bagazniku tez jest rdza obok kola zapasowego,pod maska tez sie troche tego znajdzie.)czy galanty mialy fabrycznie malowane sruby od blotnikow pod maska?i czy to normalne ze auto z takim przebiegim ma sporo rdzy w miejscach gdzie chowa sie szyberdach?
4.i to co najgorsze auto ma niby 220000 a koles zalal do niego 15w40 z shella:|

dodzwoniłem sie po oględzinach auta do poprzedniego wlasciciela tego autka i oto co uslyszałem:
1.auto jeździło 2 lata w firmie jako auto szefa,w niemczech było democarem przez 2 sezony,pozniej bylo w posiadaniu starszego Pana.
2.przebieg jest ponoc autentyczny i biorac pod uwage wyzej wymienione informacje jestem w stanie w to uwierzyc.
3.dostałem namiary na warsztat w ktorym to auto bylo robione przez ostatnie 2 lata
4.auto bylo uderzone w przod od strony pasazera i poskladane z OC sprawcy(podobno dla wyciagniecia kasy (daje słowo tak mi wprost powiedział! :) )
5.do auta próbowano sie włamać i jest rozwalon zamek kierowcy(otwiera sie ale nie zamyka)
6.wlaściciel posiada tylko 1 kluczyk :mrgreen:

no i to chyba wszystko.