Off Topic - Nowe przepisy ruchu drogowego w Czechach
jawlo - 01-07-2006, 14:09 Temat postu: Nowe przepisy ruchu drogowego w Czechach Można zarobić nawet 14000zł "pokuty" .
artykuł w ONET.PL
Cezar - 01-07-2006, 14:13
No i bardzo dobrze!
Hubeeert - 01-07-2006, 14:18
Ciekaw jestem kiedy w Polsce zostaną wprowadzone podobne zasady, tylko niech najpierw wprowadzą też wyższe zarobki
luk_szc - 01-07-2006, 14:39
Hubeeert napisał/a: | Ciekaw jestem kiedy w Polsce zostaną wprowadzone podobne zasady, tylko niech najpierw wprowadzą też wyższe zarobki |
Ale Czesi wcale lepiej od nas nie zarabiają . Prawie wszyscy grzecznie jeździli do tej pory porównując do naszych łamaczy przepisów i im tak zaostrzyli wysokości mandatów . A u nas każdy ma to w d--ie i bzyka ile fabryka . Jak mam przejść przez przejście to nikt się nie zatrzyma , ba nawet nie zwolni , a jak już się znajdzie CZŁOWIEK i się zatrzyma to na drugim pasie i tak się nikt nie zatrzymuje - nie mówiąc o innych takich krzaczkach .
igi - 01-07-2006, 15:56
luk_szc napisał/a: | Jak mam przejść przez przejście to nikt się nie zatrzyma , ba nawet nie zwolni , a jak już się znajdzie CZŁOWIEK i się zatrzyma to na drugim pasie i tak się nikt nie zatrzymuje - nie mówiąc o innych takich krzaczkach . |
Byłem rok temu w Gdańsku na urlopie. I co mi sie rzuciło w oczy to to że jak zbliżałem sie do przejścia tubylcy się zatrzymywali.
Nie wiem czy tak jest zawsze czy akurat ja miałem szczęście ale podobało mi się to . Niestety w Białymstoku kilka razy zostałem obtrąbiony przez samochody jadące z tyłu za próbe zatrzymania sie aby pieszego przepuścić.
JCH - 01-07-2006, 16:50
Z tego co słyszałem (a nie ma tego w niusie z onetu) od 01.07. w Czechach obowiązuje:
- jazda na światłach przez całą dobę
- przewożenie dzieci do lat 12-tu w fotelikach
- posiadanie kamizelki odblaskowej
Hubeeert - 01-07-2006, 17:10
JCH napisał/a: | Z tego co słyszałem (a nie ma tego w niusie z onetu) od 01.07. w Czechach obowiązuje:
- jazda na światłach przez całą dobę
- przewożenie dzieci do lat 12-tu w fotelikach
- posiadanie kamizelki odblaskowej |
Mogę jechać do Czech
- jeżdżę na światłach całą dobę
- córkę zawsze wożę w foteliku
- mam 2 kamizelki w samochodzie
JCH - 01-07-2006, 19:09
Hubeeert napisał/a: | Mogę jechać do Czech
...
- córkę zawsze wożę w foteliku
... |
A jak córcia albo synuś będzie mieć 11 lat i np. 150 cm wzrostu to też należy posadzić w foteliku
Hubeeert - 01-07-2006, 20:00
Na razie córcia ma 8 i prawie 130cm wzrotu więc jeszce kawałek jej brakuje
Poza tym rzadko mam okazję ją wozić bo mieszka w Warszawie.
Grześku - 02-07-2006, 18:59
JCH napisał/a: | A jak córcia albo synuś będzie mieć 11 lat i np. 150 cm wzrostu to też należy posadzić w foteliku |
no właśnie, jak to jest? kiedyś mówiono o właściwej wadze dziecka ( ), potem że pas bezwładnościowy po założeniu nie powinien przebiegać przez szyję tylko poniżej, a teraz?
|
|
|