To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Co dostanę za około 60.000zł?

Anonymous - 05-03-2009, 14:18
Temat postu: Co dostanę za około 60.000zł?
Jak myślicie, co za model Outlandera za to dostanę (tylko diesel) i jaki rocznik? Czy warto się w takie auto pakować? Gdzie kupić?
Mam L200 ale szykują mi się bliźniaki za kilka miesięcy i żona potrzebuje coś o odpowiednich gabarytach...

Hiszpan - 05-03-2009, 17:06

MariuszG, z Twoich założeń wynika, że ma to być II (bo I nie było w dieslu), rocznik 2007+, pojemność 2.0 Did lub 2.2 DiD.

:doubt: - będzie Ci ciężko znaleźć coś takiego za 60 tys.
Na 2.0 DiD mało ludzi narzeka. To silnik VW, stare, sprawdzone TDI. Może nie jest cichy i fabrycznie mógłby być mocniejszy, ale jego spalanie jest rewelacyjne w stosunku do masy i gabarytów samochodu. Na otoMoto najtańszy za 70 tys. - nie licząc rozbitego.
Z 2.2 DiD jest jeszcze gorzej, bo Outek z tym silnikiem został wprowadzony później do produkcji, więc i rocznik będzie młodszy. Silnik większy, to i akcyza przy zakupie była wyższa, więc nie ma co liczyć na niższą cenę :? Najtańszy na otoMoto - 110 tys.

Jeżeli koniecznie musi to być diesel to pewno będziesz musiał coś dołożyć. :doubt:
Jeżeli ma to być Outlander II to rozważ zakup benzynowego 2.4 lub 3.0. Tych jest sporo i są dużo tańsze, a opinie wcale nie są takie złe ;)

Pozdrawiam

Anonymous - 06-03-2009, 10:36

Ze względów pewnych musi być olej (hm... L200). Może uda się przejąć leasing...