[92-96]Colt CA0 - [CAxA] zaczął przerywac
zając - 05-03-2009, 15:33 Temat postu: [CAxA] zaczął przerywac witam od niedawna moj colcik zaczal przerywac przy dodawaniu gazu oczywiscie na biegu jalowym jest ok!!!!!!!!! nowa kopolka, swiece i palec a przerywanie coraz czestrze i bardziej odczuwalne........ mial ktos juz taki problem?????????? na lekkim gazie ok jak do wyprzedzania to szarpie... moze filtr paliwa albo przewody????
Arrman - 11-03-2009, 12:27
http://forum.mitsumaniaki...hlight=ga%B6nie
i masz lekture.
emzet - 11-03-2009, 21:08
Podejrzewałbym kable. Ale dla pewności otwórz maskę w całkowicie zaciemnionym miejscu i popatrz na kable. Jak jest przebicie (po kablach skaczą iskry) to będziesz miał rozwiązanie problemu.
zając - 12-03-2009, 19:25
no niestety ale kable nie iskrza podejrzewam ze aparat zaplonowy tak jak pisali w lekturce od Arrmana a jak go sie wymienia???????? da rade samemu zeby nic nie przestawic????
twin84 - 12-03-2009, 19:45
sprawdź też pompę paliwa
zając - 12-03-2009, 21:15
a wlanym sposobem mozna jakos sprawdzic czy jest ok z pompka czy trzeba do mechanika ????????????
Arrman - 13-03-2009, 12:40
Miałem podobnym problem przy dodawaniu gazu misiek nie daval rady i sie dławil na wolnych było spoko odrazu poleciały do wymiany siwce i przewody ale problem nie znikł za radą kolegi mechanika wymienilem wszystkie filtry i dalej gdy rozmyslalem czy to problem z zapłonem czy z pompka paliwa doszedl do mnie pomysl o paliwie moze jakies mało konsumpcyjne było dla mojego misia a chciałbym zaznaczyc ze niedavno go kupilem od helmuta i nie wiadomo co w baqu pływało i ile to stało przejechałem sie na shela zalalem v powera i odrazu sie lepiej poczuł pewnie przeczysciło ten syf oby to było to bo narazie jezdzi wiec wazne jest to co pływa w baqu bo moze to twój problem a Ty sie martwisz i głowisz ile jeszcze musisz wydac pln pzdr.
a jeżeli to bedzie wina pompy to nie radził bym kupywac z alledrogo.pl
|
|
|