To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - wymiana lewego migacza z przodu...

tommyc1 - 06-03-2009, 18:11
Temat postu: wymiana lewego migacza z przodu...
kilka dni temu jakiś pan Psikuta(s) obtarł mi na parkingu lewy przedni narożnik-zderzak do plastiku i rozbił przy okazji kierunek :(

Kierunek już zamówiłem, ale nie wiem jak się do niego dobrać-pewnie nie jest to skomplikowane?

[żona filuje w oknie, bo ma podejrzenie że to stare padło-mondeło jeździć nie umiało]

rick - 06-03-2009, 18:25

nie wiem o ktory chodzi
żeby wymienić kierunek trzeba wyciągnąć przednią lampę. przednie śruby dość łatwo wykrecić pozostaje jeszcze jedna od środka za kierunkiem. kierunek jest przyczepiony jednym zatrzaskiem z lampą, podwarzasz śrubokrętem i po kłopocie. jedynym problemem może być spasowanie tego poźniej z nadkolem i zderzakiem(ja się męczyłem ok godziny)
kierunek boczny obok koła trzeba go delikatnie z jednej strony śrubokretem i już

hardtek - 06-03-2009, 18:39

.....i jeszcze grila na zatrzaskach trza tez wybebeszyc :mrgreen:
Anonymous - 06-03-2009, 18:41

rick napisał/a:
nie wiem o ktory chodzi
żeby wymienić kierunek trzeba wyciągnąć przednią lampę. przednie śruby dość łatwo wykrecić pozostaje jeszcze jedna od środka za kierunkiem. kierunek jest przyczepiony jednym zatrzaskiem z lampą, podwarzasz śrubokrętem i po kłopocie. jedynym problemem może być spasowanie tego poźniej z nadkolem i zderzakiem(ja się męczyłem ok godziny)
kierunek boczny obok koła trzeba go delikatnie z jednej strony śrubokretem i już

Chyba wystarczy tylko górną śrubkę(taką małą srebrną) wykręcić i powinien zejść. Lampy nie ma potrzeby wyjmować.

Kmer - 06-03-2009, 18:53

Tak jak mówią Big Tomala i matteo9 mały blachowkręt odkręcasz i wyciągasz kierunek bez demontowania pól auta,pierwsza śrubę błotnika warto poluzować,wtedy łatwiej uszczelkę od kierunku ułożyć,tak wygląda cala operacja,roboty na cale 5 min.
tommyc1 - 06-03-2009, 20:04

uff, a juz chcialem zapytać czy muszę też przednią szybę wyjąć przy tym :badgrin:

dziękuję wszystkim za uwagi i rady!

PiotrBe - 06-03-2009, 20:44

matteo9 napisał/a:
Chyba wystarczy tylko górną śrubkę(taką małą srebrną) wykręcić i powinien zejść. Lampy nie ma potrzeby wyjmować.

tego się trzymaj, z góry lampy jest śrubka n akrzyżakowy śrubokręt. Odkręć ją i kierunek wyciągniesz bez odkręcania błotnika. Prócz tej srubki kierunek trzyma sie bolcem w błotniku, ale jak go pociągniesz w kierunku jazdy ( czy jak to określić) to wyskoczy bez problemu. Montaz odbywa się w kolejności odwrotnej, jak to zwykle bywa. :mrgreen:
Na 100 % nie musisz odkręcać błotnika, ani niczego luzować wiem bo nie dalej jak 3 tygodnie temu wymieniałem u siebie prawy przód. Uszczelka pasuje bez luzowania blotnika, a przynajmnije tak bylo w moim przypadku.

tommyc1 - 10-03-2009, 20:04

no, kierunke dotarl do mnie, wymiana zajela mi 5 minut-proste jak bat, nie wiem skad pomysl u niektorych zeby pol samochodu rozebrac przy tym :P
tylko ze ten kierunek taki nowiutki...a drugi juz "wyplowialy" ze starosci-moze tez wymienie...albo pobrudze ten nowy :biggrin:

rick - 10-03-2009, 21:00

jak kupowałem używany właśnie z tego powodu. co prawda zapłaciłem 15zł więcej ale nic się nie rzucza w oczy
roch_27 - 10-03-2009, 21:47

tommyc1 napisał/a:
dziękuję wszystkim za uwagi i rady!
no to kliknij pomógł tym co pomogli ;)

pozdro