To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Ubezpieczenie Outlandera

Darek21 - 09-03-2009, 13:07
Temat postu: Ubezpieczenie Outlandera
Przyjaciele prosze o porade gdzie najlepiej ubezpieczyc nowego outlandera. Jakie sa stawki w przypadku braku znizek.

AsiaKC Im scare :dmage:

rezon - 09-03-2009, 17:11

OC gdzie najtaniej, AC gdzie najmniej kłopotów. Ja od kilkunastu lat trzymam się PZU - z uwagi na AC. MIałem wcześniej dwie stłuczki, bez problemów z likwidacją. Teraz rozważałem Liberty, ale cenowo podobnie, więc nie ryzykowałem.
MariuszSz - 09-03-2009, 17:18

Szczerze radzę Ergo Hestia i Alianz. Ergo Hestia ma bardzo dobry pakiet dilerski dla Mitsubishi. Ponadto Ergo Hestia jest oferowana u dilerów i pewnie sporo z nas kupujących w polskich salonach ma właśnie to ubezpieczenie. Plus jest taki , że dilerzy mają podpisane umowy z Hestią i w razie stłuczki wszystko załatwiane jest w ASO szybciej i bez problemów.
Drugi samochód mam w Alianz bo to Suzuki i taką miał ofertę diler. Stanowczo w zakresie AC odradzam wszelkie LINK4, Liberty. Poczytaj na forach jakie robią problemy przy szkodach. Koniecznie poczytaj o wyłączeniach odpowiedzialności. Niestety, np pożar samochodu bez działania czynników zewnętrznych u wielu ubezpieczycieli nie jest pokrywany. Podobnie jeżeli wykażą Ci, że przekroczyłeś dozwoloną prędkość powyżej 30 km /h i doszło do kolizji to może być wyłączona lub ograniczona odpowiedzialność ubezpieczyciela. Życzę powodzenia.

krzychu - 09-03-2009, 19:02

MariuszSz napisał/a:
Podobnie jeżeli wykażą Ci, że przekroczyłeś dozwoloną prędkość powyżej 30 km /h i doszło do kolizji to może być wyłączona lub ograniczona odpowiedzialność ubezpieczyciela.

Tak jest w PZU ale nie ma że Ci nie wypłacą tylko po prostu dostaniesz 30% mniej kasy. A udowodnienie tego i tak chyba się nie zdarza. PZU i tak ma z większością ASO podpisaną umowę więc masz bezgotówkowo.

Krzychu

Anonymous - 11-03-2009, 23:01

ja sprowadziłem z USA rocznik 2007
porównałem:
Link4
Liberty Direct
PZU
mBank

o dziwo w PZU wyszło podobnie jak w mBanku - najtaniej - różnica koło 20 pln przy 2000
link4 miał cene z kosmosu (ponad dwukrotnie wyższą) a Liberty Direct jakoś prawie dwukrotnie wyzszą
a PZU jak do tej pory jestem zadowolony

zalesik - 25-03-2009, 00:57
Temat postu: Re: Ubezpieczenie Outlandera
Darek21 napisał/a:
Przyjaciele prosze o porade gdzie najlepiej ubezpieczyc nowego outlandera. Jakie sa stawki w przypadku braku znizek.

AsiaKC Im scare :dmage:

Jeśli nie masz zniżek, znajdź w rodzinie kogoś, kto ma. Udajecie się do PZU, osoba ta pisze oświadczenie, że będzie głównym użytkownikiem pojazdu i... gotowe

karol_alasz - 25-03-2009, 15:11

Ja dostalem przy kupnie oferte dilerską z Generali-przy moich mizernych znizkach wyszla dwukrotnie taniej niz w PZU...Oczywiscie w PZU radzili,a jakze, zeby przyjsc z kims z rodziny kto ma znizki,ale dla mnie to tak jakbym jezdzil z ta "przepustka" dla inwalidy pozyczona od stryjka. I w sumie nawet z 60% znizka w PZU wyszlo drozej niz to w Generali.... Na dzien dobry wyliczyli mi na 9 kólek (czyt. dziewięć tysięcy złotych polskich), po rzeczonych zniżkach dajmy na to na teścia zeszlo na jakieś 6 a w Generali bez łachy wyszło 4800,-
zalesik - 25-03-2009, 15:43

W PZU dostałem 70% zniżki na OC i AC, przy kwocie ubezpieczenia 70tys. zapłaciłem 2500zł za OC+AC
karol_alasz - 27-03-2009, 09:17

Jeśli chodzi o PZU to by się zgadzało... ja miałem dwukrotnie wyższą sumę do ubezpieczenia zalesik :oops:
Mont - 02-04-2009, 16:49

Proponuję założyć wątek dla ASO Mitsubishi, w którym mogliby ich przedstawiciele wyrazić swoje opinie n/t współpracy z poszczególnymi firmami ubezpieczeniowymi.
Jest wprawdzie reguła, że każda szkoda likwidowana jest inaczej ale w oparciu o dłuższe doświadczenie można dojść do pewnych wniosków.
Nic lepiej nie weryfikuje ubezpieczyciela niz procedury likwidacyjne.
Jestem w stanie zapłacić o 10-20% więcej za pakiet i gwarancję bezproblemowego rozliczenia szkody z ASO.

zbyszko_orzech - 08-04-2009, 21:05
Temat postu: Gdzie ubezpieczacie swoje auta??
Witam

Mam pytanie o ubezpieczenia Outlandera. Gdzie ubezpieczacie swoje auta i ile was to wynosi za pakiet < OC AC NW >??

Anonymous - 08-04-2009, 23:07

Nie ma sensu podawać kwot gdyż są one zależne od miejsca zamieszkania i bywają bardzo rozbieżne. Dodatkowo AC nie jest równe AC, jest to ubezpieczenie dobrowolne i zakres jest różny dla ubezpieczycieli. A to zakres wg mnie jest istotny.
cebull - 12-04-2009, 14:53

Ja moge tylko powiedziec przez kilka lat ubezpieczalismy nasze poprzednbie auta (fordy) w Allianz (pakiety dealerskie) likwidacja szkod w tej firmie to przyjemnisc niemalze ;)
teraz mamy Hestie i pierwsza szkoda jaka mamy to niestety klapa i ogromny minus dla Hestii, pan na infolini po zgloszeniu szkody wspanialomyslnie obiecal nam, ze zwroca nam wszystkie wydatki na naprawe auta po przedstawieniu rachunkow :shock: :!: :?:
na szczescie dealer okazal sie byc bardziej sesnowny i szkode naprawimy bezgotwkowo

Mont - 12-04-2009, 16:16

cebull napisał/a:
teraz mamy Hestie i pierwsza szkoda jaka mamy to niestety klapa i ogromny minus dla Hestii, pan na infolini po zgloszeniu szkody wspanialomyslnie obiecal nam, ze zwroca nam wszystkie wydatki na naprawe auta po przedstawieniu rachunkow :shock: :!: :?:

Nie widzę w tym nic złego, nie możesz obwiniać Hesti za OWU na które się zgodziłeś.
Inna sprawa, że w dwóch znanych mi ASO polecili właśnie Hestię ze względu na bezproblemową współpracę bezgotówkową.

cebull - 12-04-2009, 17:35

Mont napisał/a:

Nie widzę w tym nic złego, nie możesz obwiniać Hesti za OWU na które się zgodziłeś.
Inna sprawa, że w dwóch znanych mi ASO polecili właśnie Hestię ze względu na bezproblemową współpracę bezgotówkową.

nie wydaje mi sie by w OWU byla tylko taka mozliwosc rozliczenia szkody, ale to sobie sprawdze, chodzi mi o to, ze jezeli jest taka mozliwosc a Hestia jej nawet nie sugeruje tylko probuje mo wmowic, ze mam zaplacic z wlasnej kieszeni a oni mi potem zwroca to jest tu cos nie tak...

ja po prostu odpowiadajac na pytanie kolegi Darek21, polecam Allianz, a Hestii nie i w przyszlym roku wroce do Allianzu...