Outlander I Ogólne - Ubezpieczenie Outlandera
Darek21 - 09-03-2009, 13:07 Temat postu: Ubezpieczenie Outlandera Przyjaciele prosze o porade gdzie najlepiej ubezpieczyc nowego outlandera. Jakie sa stawki w przypadku braku znizek.
AsiaKC Im scare
rezon - 09-03-2009, 17:11
OC gdzie najtaniej, AC gdzie najmniej kłopotów. Ja od kilkunastu lat trzymam się PZU - z uwagi na AC. MIałem wcześniej dwie stłuczki, bez problemów z likwidacją. Teraz rozważałem Liberty, ale cenowo podobnie, więc nie ryzykowałem.
MariuszSz - 09-03-2009, 17:18
Szczerze radzę Ergo Hestia i Alianz. Ergo Hestia ma bardzo dobry pakiet dilerski dla Mitsubishi. Ponadto Ergo Hestia jest oferowana u dilerów i pewnie sporo z nas kupujących w polskich salonach ma właśnie to ubezpieczenie. Plus jest taki , że dilerzy mają podpisane umowy z Hestią i w razie stłuczki wszystko załatwiane jest w ASO szybciej i bez problemów.
Drugi samochód mam w Alianz bo to Suzuki i taką miał ofertę diler. Stanowczo w zakresie AC odradzam wszelkie LINK4, Liberty. Poczytaj na forach jakie robią problemy przy szkodach. Koniecznie poczytaj o wyłączeniach odpowiedzialności. Niestety, np pożar samochodu bez działania czynników zewnętrznych u wielu ubezpieczycieli nie jest pokrywany. Podobnie jeżeli wykażą Ci, że przekroczyłeś dozwoloną prędkość powyżej 30 km /h i doszło do kolizji to może być wyłączona lub ograniczona odpowiedzialność ubezpieczyciela. Życzę powodzenia.
krzychu - 09-03-2009, 19:02
MariuszSz napisał/a: | Podobnie jeżeli wykażą Ci, że przekroczyłeś dozwoloną prędkość powyżej 30 km /h i doszło do kolizji to może być wyłączona lub ograniczona odpowiedzialność ubezpieczyciela. |
Tak jest w PZU ale nie ma że Ci nie wypłacą tylko po prostu dostaniesz 30% mniej kasy. A udowodnienie tego i tak chyba się nie zdarza. PZU i tak ma z większością ASO podpisaną umowę więc masz bezgotówkowo.
Krzychu
Anonymous - 11-03-2009, 23:01
ja sprowadziłem z USA rocznik 2007
porównałem:
Link4
Liberty Direct
PZU
mBank
o dziwo w PZU wyszło podobnie jak w mBanku - najtaniej - różnica koło 20 pln przy 2000
link4 miał cene z kosmosu (ponad dwukrotnie wyższą) a Liberty Direct jakoś prawie dwukrotnie wyzszą
a PZU jak do tej pory jestem zadowolony
zalesik - 25-03-2009, 00:57 Temat postu: Re: Ubezpieczenie Outlandera
Darek21 napisał/a: | Przyjaciele prosze o porade gdzie najlepiej ubezpieczyc nowego outlandera. Jakie sa stawki w przypadku braku znizek.
AsiaKC Im scare |
Jeśli nie masz zniżek, znajdź w rodzinie kogoś, kto ma. Udajecie się do PZU, osoba ta pisze oświadczenie, że będzie głównym użytkownikiem pojazdu i... gotowe
karol_alasz - 25-03-2009, 15:11
Ja dostalem przy kupnie oferte dilerską z Generali-przy moich mizernych znizkach wyszla dwukrotnie taniej niz w PZU...Oczywiscie w PZU radzili,a jakze, zeby przyjsc z kims z rodziny kto ma znizki,ale dla mnie to tak jakbym jezdzil z ta "przepustka" dla inwalidy pozyczona od stryjka. I w sumie nawet z 60% znizka w PZU wyszlo drozej niz to w Generali.... Na dzien dobry wyliczyli mi na 9 kólek (czyt. dziewięć tysięcy złotych polskich), po rzeczonych zniżkach dajmy na to na teścia zeszlo na jakieś 6 a w Generali bez łachy wyszło 4800,-
zalesik - 25-03-2009, 15:43
W PZU dostałem 70% zniżki na OC i AC, przy kwocie ubezpieczenia 70tys. zapłaciłem 2500zł za OC+AC
karol_alasz - 27-03-2009, 09:17
Jeśli chodzi o PZU to by się zgadzało... ja miałem dwukrotnie wyższą sumę do ubezpieczenia zalesik
Mont - 02-04-2009, 16:49
Proponuję założyć wątek dla ASO Mitsubishi, w którym mogliby ich przedstawiciele wyrazić swoje opinie n/t współpracy z poszczególnymi firmami ubezpieczeniowymi.
Jest wprawdzie reguła, że każda szkoda likwidowana jest inaczej ale w oparciu o dłuższe doświadczenie można dojść do pewnych wniosków.
Nic lepiej nie weryfikuje ubezpieczyciela niz procedury likwidacyjne.
Jestem w stanie zapłacić o 10-20% więcej za pakiet i gwarancję bezproblemowego rozliczenia szkody z ASO.
zbyszko_orzech - 08-04-2009, 21:05 Temat postu: Gdzie ubezpieczacie swoje auta?? Witam
Mam pytanie o ubezpieczenia Outlandera. Gdzie ubezpieczacie swoje auta i ile was to wynosi za pakiet < OC AC NW >??
Anonymous - 08-04-2009, 23:07
Nie ma sensu podawać kwot gdyż są one zależne od miejsca zamieszkania i bywają bardzo rozbieżne. Dodatkowo AC nie jest równe AC, jest to ubezpieczenie dobrowolne i zakres jest różny dla ubezpieczycieli. A to zakres wg mnie jest istotny.
cebull - 12-04-2009, 14:53
Ja moge tylko powiedziec przez kilka lat ubezpieczalismy nasze poprzednbie auta (fordy) w Allianz (pakiety dealerskie) likwidacja szkod w tej firmie to przyjemnisc niemalze
teraz mamy Hestie i pierwsza szkoda jaka mamy to niestety klapa i ogromny minus dla Hestii, pan na infolini po zgloszeniu szkody wspanialomyslnie obiecal nam, ze zwroca nam wszystkie wydatki na naprawe auta po przedstawieniu rachunkow
na szczescie dealer okazal sie byc bardziej sesnowny i szkode naprawimy bezgotwkowo
Mont - 12-04-2009, 16:16
cebull napisał/a: | teraz mamy Hestie i pierwsza szkoda jaka mamy to niestety klapa i ogromny minus dla Hestii, pan na infolini po zgloszeniu szkody wspanialomyslnie obiecal nam, ze zwroca nam wszystkie wydatki na naprawe auta po przedstawieniu rachunkow
|
Nie widzę w tym nic złego, nie możesz obwiniać Hesti za OWU na które się zgodziłeś.
Inna sprawa, że w dwóch znanych mi ASO polecili właśnie Hestię ze względu na bezproblemową współpracę bezgotówkową.
cebull - 12-04-2009, 17:35
Mont napisał/a: |
Nie widzę w tym nic złego, nie możesz obwiniać Hesti za OWU na które się zgodziłeś.
Inna sprawa, że w dwóch znanych mi ASO polecili właśnie Hestię ze względu na bezproblemową współpracę bezgotówkową. |
nie wydaje mi sie by w OWU byla tylko taka mozliwosc rozliczenia szkody, ale to sobie sprawdze, chodzi mi o to, ze jezeli jest taka mozliwosc a Hestia jej nawet nie sugeruje tylko probuje mo wmowic, ze mam zaplacic z wlasnej kieszeni a oni mi potem zwroca to jest tu cos nie tak...
ja po prostu odpowiadajac na pytanie kolegi Darek21, polecam Allianz, a Hestii nie i w przyszlym roku wroce do Allianzu...
|
|
|