Car Audio - Automatyczna antena a radio w Galancie
SZYNA - 09-03-2009, 14:38 Temat postu: Automatyczna antena a radio w Galancie Tak przeglądam forum, wyszukuje i nic nie udało mi się znaleźć odnośnie zależności wysuwanej anteny a radia - chyba, że coś słabo szukam
Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną? Bo chciałem wymienić starego kaseciaka na coś z USB a boję się, że będę musiał coś kombinować i podłączać zasilanie anteny np. pod stacyjkę.
Przy okazji zapytam też o radio, na początku chciałem Sony a konretnie to takie coś:
http://allegro.pl/item566..._2008_roku.html
Ma Bluetooth i USB więc wszystko co mi do szczęścia potrzeba, nie mam jakiś wygórowanych wymagań jeśli chodzi o brzmienie, sprzęt ma po prostu grać ale jak poczytałem opinie o Sony to chyba dam sobie z tym spokój.
Później spodobał mi się ten Clarion:
http://allegro.pl/item567...tooth_i_sd.html
Wygląda ładnie, ma Bluetooth a bez USB bym przeżył mając czytnik kart SD ale to radio nie ma czytnika CD!!! Zatem odpada
Teraz to już mi nie zależy na jakiś wynalazkach, chcę tylko USB i w miarę dobre brzemienie więc zastanawiam się tak pomiędzy tymi dwoma:
Pioneer
http://allegro.pl/item570...design_f_v.html
Kenwood
http://allegro.pl/item571...dgoszcz_fv.html
szpala85 - 09-03-2009, 16:55
napisze ci tak .... ja po kupnie radia Sony CDX-GT31U przestałem używać CD-ków ( tylko spontanicznie bo mam 3 oryginalne płyty HIM-a to sobie słucham ) podłączyłem PenDrive-a 4GB , wrzuciłem full muzy .... i śmiga do tej pory
ja polecam SONY bez awaryjne radio na LATA .....
SZYNA napisał/a: | Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną? |
tak każde , pod ten kabelek tez się podłącza np. wzmacniacz
krzychu - 09-03-2009, 16:55 Temat postu: Re: Automatyczna antena a radio w Galancie
SZYNA napisał/a: |
Czy każde radio posiada złącze sterowania taką automatyczną anteną? Bo chciałem wymienić starego kaseciaka na coś z USB a boję się, że będę musiał coś kombinować i podłączać zasilanie anteny np. pod stacyjkę. |
Z tego co wiem to standard ISO to przewiduje. Prawdopobnie będziesz potrzebował przejściówkę japan mistu -> ISO.
A co Ty chcesz o Sonówke? Co z nimi nie tak? Jak dla mnie fajne radio.
Krzychu
SZYNA - 09-03-2009, 19:40
Nie powiem, że Soniak źle mi się kojarzy, wręcz przeciwnie, jak do tej pory wszystko co mi wpadało w ręce z tej firmy było wysokiej jakości i w zasadzie nic nie mogę temu sprzętowi zarzucić, ale jak czytam wypowiedzi typu "sony to mediamarktowe niskobudżetowe badziewie" to wydaje mi się, że coś musi w tym być
Nie jestem żadnym audiofilem, ale nie chciałbym też mieć byle czego dlatego pytam o radę. Najczęściej zachwalane są Apline i Pioneer. Na te pierwsze mnie nie stać na 100% bo za 500 zł nawet nie kupię nic co ma USB na przednim panelu. Pioneer jest już bardziej realny, ten który podawałem w pierwszym poście może nawet być choć patrząc z drugiej strony jak dołożę niecałą stówkę to kupię Sony ze wszystkim co chciałbym mieć i weź tu bądź człowieku mądry
krzychu - 09-03-2009, 20:10
SZYNA napisał/a: | z drugiej strony jak dołożę niecałą stówkę to kupię Sony ze wszystkim co chciałbym mieć |
No to masz odpowiedź a tam alpine i pioniery to może i audiofile mówią, potem to pseudo audiofile powtarzają, a ci co nie mają ucha dalej.... A Sony robiło dobrzy sprzęt i robi a ten model jest dość ciekawy. Sony na fajny dźwięk dla przeciętnego użytkownika i to jest moje zdanie. Sprzęt dobrej jakości i żywotny a w tym modelu bardzo funkcjonalny.
Krzychu
SZYNA - 09-03-2009, 23:14
Dobra krzychu, namówiłeś mnie decyduje się na soniaka
A tak na marginesie dodam, że ceny w saturnie we Wrocławiu są niższe niż na allegro, aż nie chciało mi sie wierzyć. Co prawda jest to kilkanaście złotych ale jednak. I nie chodzi tylko o jeden wybrany model a wiele i to różnych producentów. Czyżby w marketach był sprzęt gorszej kategorii??
krzychu - 10-03-2009, 09:48
Nie sądzę. Po pierwsze allegro trzeba płącić za sprzedaż i to nie mało. Po drugie jak market bierze 5 palet takich radyjek to ma inna cene zakupu. A jak ma tego dużo nie sprzedają za często to obniżają po kosztach.
|
|
|