To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Czy salon Mitsu bierze w rozliczeniu samochód innej marki?

kuba.es - 09-03-2009, 23:01
Temat postu: Czy salon Mitsu bierze w rozliczeniu samochód innej marki?
Witam!
Nie wie ktoś przypadkiem, czy salony Mitsubishi przyjmują w rozliczeniu samochody innych marek? Mój ojciec jeździ aktualnie Hondą CR-V i stwierdził, że chętnie by ją zostawił w rozliczeniu za nowego Outka... Tyle tylko że nie wiem czy Mitsubishi bawi się w takie rzeczy tak jak inne firmy? A może ktoś z Was zostawił już poprzednie autko w rozliczeniu?

Anonymous - 09-03-2009, 23:05

Nie wszystkie salony biorą samochody w rozliczeniu.
Wiem, że w Lublinie, Warszawie, Elblągu, Olsztynie i Katowicach tak.
Co do pozostałych to dzwoń.

Hiszpan - 10-03-2009, 23:01

Generalnie to chyba Mitsu nie ma nic do tego. Bardziej zależy to od dealera jako firmy współpracującej z Mitsu. Jeśli właściciel ma na tyle kasy, by ją zamrozić w używanych samochodach to czemu nie ;) Przynajmniej sobie sprzedaż zwiększy :D
Nie wiem jak to jest naprawdę. Powyższy wywód jest tylko moim domysłem.

Gene - 11-03-2009, 11:07

Wszystko zalezy. To naprawde indywidualne podejscie kazdego punktu sprzedazy. Nie sadze aby w tym okresie auta innej marki byly brane w rozliczeniu nawet chyba przysalonowe komisy traca popularnosc lub sa zwyklymi posrednikami.
Radze popytac, mi zawsze przy kupnie Mitsubishi mowiono, ze bez problemu wezma w rozliczeniu przy wymianie na nowy. Niestety to byla tylko handlowa zacheta. Parktyka pokazala, ze nawet Mitsubishi salon nie wzial w rozliczeniu. Natomiast pomogl w sprzedazy samochodu posiadajac i udzielajac informacji w internetowym komisie. :wink:

Gorbi - 11-08-2009, 22:01

Witam,
Warszawski Dealer AUTO GT bierze w rozliczeniu używane auta innej marki. Oczywiście wszystko zależy od wieku i stanu technicznego auta. Ja oddałem białego Citroena C5 II kombi z 2004 roku w benzynie i wzięli bez problemów.
Fakt, auto serwisowane w autoryzowanych stacjach, zadbane i sensowny przebieg 125 000 km.

piotrls - 16-08-2009, 21:41

W Lublinie w salonie dają kontakt do komisu w Rzeszowie. Płacą ok 75% ceny rynkowej. Ja się nie zgodziłem na taki biznes.
Komandor - 23-08-2009, 11:41

Salon w Szczecinie bierze w rozliczeniu auta innych marek proponując ok. 85% ceny rynkowej. Niby niezła propozycja ale zrezygnowałem z tej opcji i nie żałuję...