To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma + Volvo S40

Anonymous - 11-03-2009, 09:37
Temat postu: Carisma + Volvo S40
Dla wszystkich zainteresowanych doposażeniem swojej cari w skórzaną tapicerkę informuję, że skóry z volvo s40 idealnie pasują do carismy - ta sama podłoga a tapicerki na allegro o wiele tańsze niż do car. Jedyną trudnością jest dopasowanie wąskich boczków przy nadkolach w tylnej kanapie ale przy użyciu nożyka tapicerskiego wszystko spasuje nawet laik! Jeżeli ktoś chce fotki jak to wygląda proszę o email! Prześlę napewno!

Pozdrawiam! :o

Robson86 - 11-03-2009, 09:46

lysy106 napisał/a:
Dla wszystkich zainteresowanych doposażeniem swojej cari w skórzaną tapicerkę informuję, że skóry z volvo s40 idealnie pasują do carismy - ta sama podłoga a tapicerki na allegro o wiele tańsze niż do car. Jedyną trudnością jest dopasowanie wąskich boczków przy nadkolach w tylnej kanapie ale przy użyciu nożyka tapicerskiego wszystko spasuje nawet laik! Jeżeli ktoś chce fotki jak to wygląda proszę o email! Prześlę napewno!

moze jako przyklad dla przyszlych ludzi ktorzy beda chcieli to sobie zrobic wkleisz fotku w tym temacie :?: :)
na pewno przyda sie w przyszlosci co poniektorym :)
Pozdroo

Anonymous - 11-03-2009, 10:06

Robson86 napisał/a:
lysy106 napisał/a:

moze jako przyklad dla przyszlych ludzi ktorzy beda chcieli to sobie zrobic wkleisz fotku w tym temacie :?: :)
na pewno przyda sie w przyszlosci co poniektorym :)
Pozdroo

popieram Robson'a!
lysy106, zapodaj foty w tym temacie... :thumbright:

kamil2525 - 11-03-2009, 10:56

kolego a powiedz jeszcze czy boczki drzwi pasuja
Anonymous - 11-03-2009, 12:49
Temat postu: boczki z s40
boczki niestety idealnie nie pasują! proponuję z carismy II czarne założyć! Widziałem tym sprzedawał do europejczyka kpl za 130zł! Fotki zaraz dorzucę!

http://img15.imageshack.u...e=zdjcie066.jpg

http://img15.imageshack.u...e=zdjcie068.jpg

http://img7.imageshack.us...e=zdjcie069.jpg

kornel - 11-03-2009, 19:13

czyli do mojej cari z konca 1999r musze szukac skory z volvo s40 w tym samym roczniku? z v 40 tez?
Anonymous - 12-03-2009, 09:50
Temat postu: skóry carisma
Ja mam Carismę I z 1998 roku ale do nowego modelu pewnie też pasuje gdyż nic się tam nie zmieniło! Co do foteli z volvo ja mam z volvo s40 sedan z 2003 roku z poduszkami i podgrzewaniem i wszystko dało się podłączyć i działa! Myślę że tak jak rocznik w carismie nie ma znaczenia tak samo przy volvo s40. one praktycznie nic się nie zmieniły!
Pozdro!

Matejko - 12-03-2009, 11:42

lysy106 ta skora, ktora masz na pewno nie jest z auta z 2003r. maksimum 2000r.
co nie znaczy ze taka z 2003r. nie podejdzie :)

Cornholio - 18-04-2011, 13:01

Czy ktoś jest w stanie potwierdzić na 100% czy boczki drzwi z cari po lifcie pasują do tej przed liftem?
Rebelias - 18-04-2011, 13:08

Cornholio napisał/a:
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić na 100% czy boczki drzwi z cari po lifcie pasują do tej przed liftem?
przyłączam się do pytania bo mnie również zależy na wymianie tapicerki w aucie. A i jeszcze jedno czy po podłączeniu foteli z przodu to poduszki w tych że fotelach będą działać czy będę musiał resetować sterownik od poduszek??
P-r-z-e-m-o - 18-04-2011, 17:50

Niech ktos zmieni tytuł tematu zeby bylo wiadomo o co dokladnie chodzi :!:

No wlasnie jak z poduchami bocznymi :?:
... i jeszcze jedno, ile to ustrojstwo wazy :?: :lol:

Ogolnie ladnie sie ta skora w cari prezentuje, dobrze pokombinowac z boczkami i miooodziooo :P

patriotazz - 19-04-2011, 11:41

bardzo ciekawy temat w ten sposób można doposażyć sobie Cari,
a boczki można u tapicera opkleić skórą nawet bez zdejmowania ich;p

[ Dodano: 19-04-2011, 11:47 ]
jeśli chodzi o cene to tyle samo co do Cari ale jest ich więcej i jest w czym wybierać.chodzi mi o Cari przed liftem oczywiście,
Pozdajcie szczegóły co do tych poduszek

Cornholio - 19-04-2011, 13:51

No właśnie tapicer nie podejmie się oklejenia boczków skórą (to musiałoby być wprasowane).
Ja niedawno wymieniłem fotele na skórę i teraz muszę coś zrobić z tymi boczkami bo wnętrze przez nie wygląda strasznie (te niebiesko szaro bure ciapki). Myślałem też nad oklejeniem tych boczków (części materiałowej) jakimś czarnym winylem, ale nie wiem czy to zda egzamin...