To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Francja i wszystko o tym - luźna dyskusja.

Hubeeert - 04-07-2006, 11:27

Jackie napisał/a:
Frnacuskie to ja lubię.....wina

Hehe
Skąd się wzięli Francuzi?
Otóż gdy Rzymianie wybierali się z Biurem Rome Legions Tour na wycieczę tematyczną "Palenie i mordowane jako sposób wprowadzania cywilizacji Romańskiej" na drugą stronę Kanału (La Manche lub Angielskiego jak kto woli) to zostawili wszystkich wariatów i chorych.

Tak powstał Naród Francuski :lol:

Może dlatego nigdy nie podobały mi się ich samochody :wink:

Krzyzak - 04-07-2006, 14:04

Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe :-)

beznadziejne - kręcone by akcja działa się w przyśpieszonym tempie, z tragicznymi zbliżeniami twarzy i bezsensowną akcją...

a ten ten dowcip o powstaniu Francji też często cytuję

Jackie - 04-07-2006, 14:19

Ja znam jeszcze inny: Francuzi to pedały, Francuzki to dz...kobiety lekkich obyczajów a przyrost naturalny odbywa się dzięki kosmitom ;)
(tak mawia moja lepsiejsza połowa, która kończyła romanistykę pod wpływem chwilowego zaćmienia ;) )

Anonymous - 04-07-2006, 14:40

Krzyzak napisał/a:
Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe :-)

beznadziejne - kręcone by akcja działa się w przyśpieszonym tempie, z tragicznymi zbliżeniami twarzy i bezsensowną akcją...

Z pewnością piszesz o "Królowej Margot" czy "Amelii" albo "Cenie Strachu" (z tych starszych :-) ) A teraz leci taki jeden serial na jedynce, francuski, całkiem bezsensowny i w przyspieszonym tempie, "Królowie przeklęci" się nazywa :-)

Jackie napisał/a:
Ja znam jeszcze inny: Francuzi to pedały, Francuzki to dz...kobiety lekkich obyczajów a przyrost naturalny odbywa się dzięki kosmitom ;)

Iiii, kosmitom zaraz, to pewnikiem starsza wersja, teraz to od czego mają tam hydraulików :-)

Krzyzak - 04-07-2006, 14:46

Robert Bryl napisał/a:
Z pewnością piszesz o "Królowej Margot" czy "Amelii" albo "Cenie Strachu" (z tych starszych :-) ) A teraz leci taki jeden serial na jedynce, francuski, całkiem bezsensowny i w przyspieszonym tempie, "Królowie przeklęci" się nazywa :-)

Prawdę mówiąc, to miałem pożyczonych mnóstwo filmów dvd i divx i po kilku minutach takiej bezsensownej, przyśpieszonej sieczki stwierdzałem, że to francuz, po czym płyta lądowała na stosie i zapuszczany był kolejny film; niestety tv oglądam niezmiernie mało.

Anonymous - 04-07-2006, 17:28

coś w tych francuzach pokreconego musi bys(auta mam na mysli :lol: ) bo moj bliski znajomy,rodowity francuz na zadane przeze mnie pytanie dlaczego kupil se audi a zonie vw odpowiedzial francuzką angielszczyzną: French cars are for pussies!!!!!!
a Space runnery i wagony śmigały po ulicach jak francki nie wiedzialy jeszcze co to suv.

Anonymous - 04-07-2006, 17:38

arek 69 napisał/a:

a Space runnery i wagony śmigały po ulicach jak francki nie wiedzialy jeszcze co to suv.

Żeby byc jeszcze precyzyjniejszym w owych czasach nawet japończyki tego nie wiedziały, podobnie jak giermańce i makaroniarze oraz pi razy drzwi wszystkie inne nacje :-)

Pzdrw.

Krzyzak - 05-07-2006, 10:29

arek 69 napisał/a:
coś w tych francuzach pokreconego musi bys(auta mam na mysli :lol: ) bo moj bliski znajomy,rodowity francuz na zadane przeze mnie pytanie dlaczego kupil se audi a zonie vw odpowiedzial francuzką angielszczyzną: French cars are for pussies!!!!!!

a jak Adams12 wiózł ekipę Żana Miszela Żara na koncert i facetka powiedziała, że jej się spieszy, to on przycisnął, zrobił kilka karkołomnych manewrów renówką, na co ta facetka powiedziała, że już się jej jednak nie śpieszy i żeby Adams zwolnił, bo - cytuję - "to francuskie auto i nie mamy pewności, czy się poduszki otworzą"

biorąc pod uwagę, że w citroenie (C5) poduszki otwierają się po drugiej stronie niż jest zderzenie (test w Auto Świecie), to może i miała rację...

igi - 05-07-2006, 10:59

Robert Bryl napisał/a:
A francuskie filmy też są niezłe

Może Jackie rozwinie ten temat bo on bardzo lubi francuskie filmy :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hubeeert - 05-07-2006, 11:09

Tu proszę kontynuować duskusje o Francuzach i ich "cywilizacji"
Anonymous - 05-07-2006, 11:38

Ja lubie miłośc francuską :mrgreen:
JCH - 05-07-2006, 12:01

cimon102 napisał/a:
Ja lubie miłośc francuską :mrgreen:

Po francusku to i owszem ..... ale nie mówię 8)

Anonymous - 05-07-2006, 12:09

Po francusku to znaczy:
w zawiązanej apaszce pod szyją i w berecie z antenką :P

Efa! - 06-07-2006, 00:10

sami rasiści :evil:
Anonymous - 06-07-2006, 07:13

Dlaczego rasisci?Skad te wnioski? :shock:
Francuz to nie rasa :wink: