To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] pomóżcie - nietypowe łożysko tył '97 1.6 ABS

marzik - 13-03-2009, 12:13
Temat postu: [Cari 1.6] pomóżcie - nietypowe łożysko tył '97 1.6 ABS
Witam,
Muszę wymienić tylne łożysko. Wydawało by się sprawa prosta ale mechanik sprowadził 3 różne łożyska i żadne podobno nie pasowało. Pytał mnie gdzie to auto było montowane.
Podobno w sprowadzonych przez niego łożyskach brakuje jakiego¶ poszerzenia dziur w pie¶cie - dla ABS
Auto kupione było w Polsce (u Filipowicza) więc pewnie składane w Holandii??
Jest to Carisma prod 06.1997 1.6 - sedan + ABS
Jeżeli potrzebne s± jakie¶ inne dane napiszcie to podam.

W necie s± różne łożyska ale nie chciałbym zamawiać a potem je zwracać. (przy okazji jakie polecacie?)

PS. Często odsyłacie do kogo¶, kogo nazywacie "Japaneze" :) - dajcie jaki¶ namiar lub jego nazwe na forum.

Z góry dzięki wszystkim.

czekoladka_1981 - 13-03-2009, 13:24

marzik napisał/a:
Często odsyłacie do kogo¶, kogo nazywacie "Japaneze" - dajcie jaki¶ namiar lub jego nazwe na forum.

JAPANEZE
Marek Malik ( Auto-Czę¶ci)
(042)215 44 02 , 602 224 584
japaneze@o2.pl lub>>all-parts<<też jest godny polecenia

gigant87 - 13-03-2009, 14:53

przygotuj się na to, że jak weĽmiesz zamiennik japoński (chyba ok 250zł) kosztował to trzeba go trochę przetoczyć- zrobić jedno małe przetoczenie, ale to zobaczysz przy zakładaniu.
Matejko - 13-03-2009, 18:07

napisz do japaneza i kup lozysko, ja przy tylnym nie musialem nic przetaczac, jedynie tylko odkrecilem pierscien od absu i zalozylem do nowego lozyska
marzik - 14-03-2009, 21:55

Dzięki wam za rady :) napisałem do Japaneze i czekam na odpowiedĽ. Jak nie odpisze to będę dzwonił po niedzieli co by spokoju weekendowego duszy nie budzić ;)
maxwell61 - 16-03-2009, 20:16

lepiej dzwoń bo czesto trzeba czekać na odpowiedz całe dnie...ja dzisiaj dzwoniłem i od razu załatwiłem sprawe
marzik - 19-03-2009, 21:02

Jak radzili¶cie tak zrobiłem - czyli Japaneze.

Szybki wywiad - nr nadwozia, cyk cyk i jest. Zamówione, na drugi dzień dostarczone, a dzi¶ założone i hula. Już mnie nie dziwi czemu hasło "Japaneze" tak często pojawia się na forum :)

Dziękuję wszystkim za pomoc i temat uważam za zamknięty :)