Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Nadkola antykorozyjne - tył.
Anonymous - 13-03-2009, 18:56 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Nadkola antykorozyjne - tył. Cześć.
Mam do was pytanko.Otóż byłem ostatnio u lakiernika zapytać o polakierowanie mojej Cari pod klapką wlewu paliwa gdzie pojawiła się rdza. Dowiedziałem się że to miejsce rdzewieje dlatego że nie mam założonych nadkoli antykorozyjnych i np. zimą cały syf spod kół powoduje korozję od wewnątrz tego miejsca.
Macie w swoich Cari takie nadkola?
Ja mam tylko z przodu, a z tyłu nie wiem czy kiedykolwiek były(mam auto od 8 miesięcy).
Pzdr
Anonymous - 13-03-2009, 20:18
ja w swojej Cari też nie mam z tyłu nadkoli.
Chyba ich nie montowano...
Chooper - 13-03-2009, 22:48
fabrycznie nigdy nie montowano. Jakieś 3 lata temu przerabiałem ten temat. W zgierzu chyba jest zakład gdzie by dorobili/dopasowali takie nadkola "pod wymiar" ale jak usłyszałem cene, to stwierdziłem, że....wolę bez
kielurkk - 14-03-2009, 19:54
większość samochodów nie posiada fabrycznie tylnych nadkoli a jak już mają to takie mini zakrywające np przewodu od wlewu paliwa czy coś podobnego. Osobiście też nie zakładam i nie będę bo te dostępne na rynku nadkola nigdy idealnie nie pasują i wygląda to raczej nie estetycznie. Już lepiej sobie jakąś konserwacją tam pojechać
|
|
|