Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Wymiana kratki wentylacyjnej
sterydzik - 15-03-2009, 08:17 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Wymiana kratki wentylacyjnej Siemanko,
Ponieważ mam połamane żeberka w kratce wentylacyjnej w kokpicie po stronie pasażera (te regulowane zaraz 'obok lusterka' ) chciałem je wymienić. Pytanie brzmi: jak ją wyjąć żeby nie połamać.
Czy wystarczy śrubokrętem podważyć i wyjdzie ? Czy może muszę od środka też śrubokrętem podważyć jakieś zaczepy ?
P.S. Mam luzem kratkę od strony kierowcy (sprzedawca dorzucił mi w cenie do prawej). Oddam za symboliczną kwotę.
necker - 15-03-2009, 09:26
Skoro juz jest połamana to kombinuj przeciez juz bardziej sie nie popsuje a masz przeciez nowa
andre - 15-03-2009, 09:48
necker napisał/a: | Skoro juz jest połamana to kombinuj przeciez juz bardziej sie nie popsuje a masz przeciez nowa |
Dokładnie, i Możesz zrobić tak jak zalecane jest w instrukcji aby owinąć śrubokręt kawałkiem szmatki by nie porysować elementów.
Chyba że gdzieś w instrukcji napisane jest coś na temat demontażu takowych kratek?
adaśko - 15-03-2009, 09:48
ja u siebie podwazalem srubokretem od dolnej strony i wyszla bezproblemowo ale ja mam cari przed liftem a niewiem jaka ty masz.
sterydzik - 15-03-2009, 15:01
mam tez przed liftem, zdam relacje z wymiany kratki ASAP
|
|
|