[97-04]Galant EAxA/W - Kanapa z 3 punktowymi pasami w '97?
Dman666 - 15-03-2009, 13:29 Temat postu: Kanapa z 3 punktowymi pasami w '97? Jak wielu tutaj szukam idealnego gala. Z racji tego, ze jednym z kryterow sa 3 punktowe pasy na tylnej kanapie (nienegocjowalne) wybor padl na wersje po FL. Uboga oferta wersji FL zmusza do "kombinowania" wiec pomyslaem o swap'ie kanapy.
Jakie sa szanse zamocowania nowej kanapy z pasami z wersji po FL w starej budzie przed FL?
W archiwum postow niestety nic nie znalazlem...
swinks_UK - 15-03-2009, 13:38
Nie musisz swapować kanapy. Swapujesz środkowe mocowanie pasów (zewnętrzne napinacze są identyczne. Pamiętaj tylko, że kanapa z kombi nie pasuje do sedana i odwrotnie (to samo - mocowanie pasów) - inne rozłożenie zaczepów.
Dman666 - 15-03-2009, 13:44
swinks_UK napisał/a: | Nie musisz swapować kanapy. Swapujesz środkowe mocowanie pasów (zewnętrzne napinacze są identyczne. Pamiętaj tylko, że kanapa z kombi nie pasuje do sedana i odwrotnie (to samo - mocowanie pasów) - inne rozłożenie zaczepów. |
Dzieki. A da sie to gdzies dokupic osobno tak zeby ew. domontowac?tzn czy sa na necie np oferty takich podzespołow?
swinks_UK - 15-03-2009, 13:53
Nie spotkałem się... ale za to masz sporo aukcji rozbitych i sprowadzonych z UK, więc możesz pytać, czy nie mają na zbyciu.Akurat ten element i tak w końcu ląduje w piecu hutniczym ze złomem, bo ludziska biorą raczej siedziska bez pasów.
Acha, licz się z możliwością nawiercenia mocowania i nagwintowania otworu. Najpierw to, wybrałbym się gdzieś i popatrzył jakie są ewentualne różnice, by potem wiedzieć co robić.
eremita - 15-03-2009, 14:20
Cytat: | Nie spotkałem się... ale za to masz sporo aukcji rozbitych i sprowadzonych z UK, więc możesz pytać, czy nie mają na zbyciu.Akurat ten element i tak w końcu ląduje w piecu hutniczym ze złomem, bo ludziska biorą raczej siedziska bez pasów. |
dokładnie zadzwonisz i pewnie facet bedzie miał radoche ze takie cos sprzeda ciekawe jak wyceni?
roch_27 - 16-03-2009, 16:22
swinks_UK napisał/a: | Nie musisz swapować kanapy. Swapujesz środkowe mocowanie pasów | nie do końca jest tak jak piszesz Tomku
Trzeci pas 3-punktowy (w kombi) wychodzi właśnie tylnego oparcia Nie za bardzo widzę możliwość na swap środkowego mocowania Trzeba by było zrobić dziurę w górnej części oparcia, rozebrać tylną część oparcia i zamocować tam pas. Ogólnie masa roboty a efekt nie wiadomy do przewidzenia. Lepiej poszukać oparcia po lifcie
pozdro
Bartek - 16-03-2009, 16:38
Dokładnie jak pisze Roch.... W sobotę swapowałem kanapę poliftową to wersji z biodrowym pasem - wszystko pasuje, trzeba tylko odkręcić pas i wpinkę, przykręcić pas sterczący z kanapy w miejsce wpinki, wpinkę w miejsce starego pasa i alles gut....
PS. roch_27, nie szukaj już wpinki - u mnie 3 pas ktoś wsadził ktoś pod wygłuszenie pod kanapą.....
swinks_UK - 16-03-2009, 17:09
Bo w sedanie to trochę inaczej chyba jest... Tam zdaje się (jak pamiętam z mojego ex-GDI) środkowy pas ma napinacz do grodzi przykręcony. Nie pamiętam dobrze, ale kształt grodzi (z dziurą w środku jest identyczny w moim VR4 (pre-lift) jak w GDI (post-lift), więc wnioskowałem, że sam swap pasa wystarczy.
roch_27 - 16-03-2009, 17:21
swinks_UK napisał/a: | Bo w sedanie to trochę inaczej chyba jest... | w sedanie to już szybciej zresztą już było o tym na forum PASY BEZPIECZEŃSTWA
pozdro
Dman666 - 16-03-2009, 17:36
roch_27 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | Bo w sedanie to trochę inaczej chyba jest... | w sedanie to już szybciej zresztą już było o tym na forum PASY BEZPIECZEŃSTWA
pozdro |
Sprawa dotyczy kombiaka....i juz jest rozwiazana (swap kanapy jednak).
Dzieki wszystkim za wypowiedzi.
BARTWERK - 22-04-2017, 23:10
Witajcie,
jest opcja rozebrania lewego oparcia kanapy i zamontowania zwijanego pasa? Mam w nim przelotkę, ale pasa nie ma, w manualu nie mogę znaleźć procedury wymiany pasa.
PS.
Dawno mnie nie było, kto skasował moje konto? Przyznać się proszę, ale już
Hugo - 23-04-2017, 10:08
BARTWERK, jeśli masz tą przelotkę do pasa na górze to bez większych problemów założysz 3 pas bezwładnościowy.
BARTWERK - 23-04-2017, 20:40
Dobra, dobra, odkręciłem kanapę, zdjąłem tapicerkę z tyłu, poodpinałem boki z tych blaszek i co dalej? Coś tam trzyma tapicerkę, robił to ktoś, jakieś porady, foty?
Hugo - 23-04-2017, 21:21
Musisz wyjąć zagłówek, ścisnąć od środka oparcia te plastiki, w które wsuwa się pręty zagłówka i je wyjąć.
BARTWERK - 24-04-2017, 12:55
Hugo, a te obrączki metalowe trzymające tapicerkę z tyłu jak zdjąć i potem założyć, chyba że jest jakiś sposób na dostanie się do pasa bez ich ściągania?
|
|
|