Forum ogólne - Jaguar Anglik - warto
htomek - 15-03-2009, 17:59 Temat postu: Jaguar Anglik - warto http://motoallegro.pl/ite...dny_anglik.html ile moze kosztowac przekladka? warto?
Adaho_krak - 15-03-2009, 19:03
htomek napisał/a: | ile moze kosztowac przekladka? |
Po co przekładać ??
Ze względu na rzadki model, auto można zarejestrować w tej konfiguracji kierownicy.
cns80 - 15-03-2009, 21:22
htomek napisał/a: | ile moze kosztowac przekladka? | Prawdopodobnie majątek Zadki model. Samo znalezienie lamp i wnętrza zajmie Ci sporo czasu i funduszy. Trzeba szukać na szrotach północno-zachodniej europy.
Ale pomysł zacny
Jackie - 15-03-2009, 22:08
htomek, jestem wielkim fanem Jaguara i powiem Ci tylko jedno -zapomnij. Po pierwsze XJS jest jednym z najgorszych modeli Jaga (nawet brytole drą z niego łacha), po drugie dostęp do części zamiennych możesz spokojnie porównać do dostępności części do T34 (znaczy niby ktoś ma ale gdzie i za ile??), dalej, samochód kompletnie nie radzi sobie z własnym momentem obrotowym (skrzynia biegów, dyfer, zawieszenie....) a jak dołożysz do tego legendarną wręcz awaryjność - masz pełen obraz. Jedynym plusem samochodu jest ciekawy, nietuzinkowy wygląd, choć mnie osobiście z Jagiem się nie kojarzy. Jak chcesz mieć fajne auto, które (uwaga!) ma szansę (piszę szansę, bo Jag jest chimeryczny jak panienka na wydaniu ) kup sobie XJ z rzędową 6 (4.0) to bardzo porządne auto z akceptowalnym serwisem w RP. Aha, niech Cię ręka boska broni przed XKR (właśnie przez to przechodzę....) - fura cudowna ale awaryjna nawet jak na Jaguara
Pozdrawiam
Anonymous - 15-03-2009, 22:44
htomek, poczekaj troche, ktos z Polski zalozyl sprawe przeciwko RP za dyskryminacje aut z RHD i byc moze trybunal nakarze dopuszczenie rejestracji aut z kierownica po prawej stronie.
(oczywiscie sprawa rozchodzi sie o brak mozliwosci dostania przegladu).
ja osobiscie jestem bardzo ciekaw jaki bedzie wyrok.
htomek - 16-03-2009, 13:28
fiu fiu - odpuszczam i trzeba sledzi te sprawe odosci rejestracji aut z kierowica po prawej stronie,.
Dzieki i Pozdrawiam
Lipa - 16-03-2009, 16:20
htomek napisał/a: | fiu fiu - odpuszczam i trzeba sledzi te sprawe odosci rejestracji aut z kierowica po prawej stronie,.
Dzieki i Pozdrawiam |
Oby nigdy taka możliwość nie nastąpiła
Misiek :) - 16-03-2009, 16:32
arturro napisał/a: | (oczywiscie sprawa rozchodzi sie o brak mozliwosci dostania przegladu). |
są stacje, że za mały napiwek podbiją bez oglądania auta.
A mając taki model, możesz wystąpić o uznanie jako zabytek. auta z żółtymi blachami mają odrębne przepisy co do rejestracji
werdew - 09-04-2009, 19:54
Jackie napisał/a: | Po pierwsze XJS jest jednym z najgorszych modeli Jaga (nawet brytole drą z niego łacha) |
prawda
Jackie napisał/a: | samochód kompletnie nie radzi sobie z własnym momentem obrotowym |
prawda
Jackie napisał/a: | plusem samochodu jest ciekawy, nietuzinkowy wygląd |
prawda
Jackie napisał/a: | XJ z rzędową 6 (4.0) |
bardzo prawda.
Wypowiadam sie tylko jako kierowca (nie wlasciciel ) , o serwisie nie mam pojecia.
Zapomnialem dodac ze wrazenia z jazdy sa bezcenne. reszte (naprawy )to kartą oblecisz.
|
|
|