To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - czujniki ciśnienia, halogeny, dekiel do schowka

KkAaZz - 15-03-2009, 18:05
Temat postu: czujniki ciśnienia, halogeny, dekiel do schowka
Witam i mam gorącą prośbę. Chciałbym w USA dokupić brakujące elementy mojego outka 3,0 z USA.
Prosiłbym w związku z tym o numery fabryczne tych rzeczy, albo info gdzie ja to mogę znaleźć:
1. halogeny przód
2. czujniki ciśnienia w oponach, bo chciałbym zakupić drugi komplet kół, i bez nich podobno outek wariuje
3. dekiel - drzwiczki - do schowka w bagażniku - prawy, czyli ten po stronie pasażera.

Za info będę bardzo wdzięczny

Kaz

GrzesiekJozefow - 18-03-2009, 11:47
Temat postu: Re: czujniki ciśnienia, halogeny, dekiel do schowka
KkAaZz napisał/a:
2. czujniki ciśnienia w oponach, bo chciałbym zakupić drugi komplet kół, i bez nich podobno

Czujnik ciśnienia powietrza w kołach: 4250A225

Inne numery: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31930

Sam się zastanawiam nad kupnem drugiego kompletu czujników. :roll: Może by tak kupić razem zawsze to taniej na przesyłce :?:

Anonymous - 18-03-2009, 13:50

nie ma sensu kupować drugiego kompletu czujników ciśnienia. każdy czujnik ma swój unikalny numer który jest wprowadzony do układu sterującego (moduł 'bezkluczykowy' lub jak chce mitsubishi KOS - keyless entry system). na podstawie tego numeru komputer wie że to w kole naszego auta jest za mało powietrza a nie zaparkowanego obok. problem polega na tym że w komputerze można zapisać TYLKO 4 numery więc po zmianie kół i tak trzeba by odwiedzać serwis na ponowne programowanie KOS ECU. trzeba się niestety przyzwyczaić do naciskania guzika info lub robić przekładkę opon i czujników. wyłączyć funkcji kontroli ciśnienia podobno (???) nie można.

pozdrawiam

GrzesiekJozefow - 29-03-2009, 13:10

darek_gdynia napisał/a:
trzeba się niestety przyzwyczaić do naciskania guzika info

Mógłbyś dokładnie opisać jak wygląda sygnalizowanie braku czujników ciśnienia.

Świeci się tylko kontrolka :?: Czy dochodzą jeszcze jakieś upierdliwe sygnały dźwiękowe i świetlne :?:

Anonymous - 30-03-2009, 22:54

w środkowej części wyświetlacza, tam gdzie normalnie jest wskazanie trybu automatu i licznik mil, pojawia się duża ikona symbolizująca problem z tpms. poza tym pali się lampka kontrolna na desce. sygnał dźwiękowy jest tylko raz, zaraz po przekręceniu kluczyka. po 10 sekundach można sie tego pozbyć przez przytrzymanie przycisku info, tak samo jak każdego innego ostrzeżenia/alarmu. upierdliwe jest to że każde otwarcie drzwi, ostrzeżenie o śliskiej nawierzchni itp. co normalnie sygnalizowane jest na wyświetlaczu jakąś grafiką powoduje powrót komunikatu o problemie z tpms i trzeba to kasować na nowo. w sumie to można się do tego przyzwyczaić i z tym żyć.

pozdrawiam