To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant 2.0 TD

kenji - 16-03-2009, 12:09
Temat postu: Galant 2.0 TD
Możecie coś więcej powiedzieć o takim egzemplarzu?
Musze kupić auto a zachorowałem na Mitsubishi (kumpel ma Cari).

http://allegro.pl/show_item.php?item=584275828

spown - 16-03-2009, 13:59

Halogeny nieoryginalne, brak emblematów z tyłu, zmienił sobie kierunki na białe.
czekoladka_1981 - 16-03-2009, 17:46

No i jeszcze ta uszczelka pod głowicą , chyba kwalifikuje się na kapitalny remont silnika . a to też są koszty :)silniki te nie są ich najmocniejszą stroną.
sampler - 16-03-2009, 19:49

spown napisał/a:
Halogeny nieoryginalne, brak emblematów z tyłu, zmienił sobie kierunki na białe.

jak najbardziej orginalne. W dieslach byly soczewki. Reszta sie zgadza

kenji - 17-03-2009, 08:11

Dzięki za podpowiedzi.

czekoladka_1981 napisał/a:
kwalifikuje się na kapitalny remont silnika . a to też są
koszty :)

Czy ktoś z was robił remont silnika w swoim Galu? Ile to może kosztować?
Ciągle zastanawiam się nad tym autem, bo uważam że facet nie kryje mankamentów. Wolę wiedzieć od razu jakie wydatki mnie czekają a nie zastanawiać się po fakcie (kupnie).

Bachu - 18-03-2009, 07:22
Temat postu: gal
generalnie to z ta uszczelka nie jest tak do konca...NIe jest to rozebrane i ciezko powiedziec czy to faktycznie uszczelka...A po rozebraniu moze sie okazac ze gniazdo pekniete(jezeli ktos go dorzynal oczywiscie wiedzac o usterce) po drugie niewiadomo czy jest cos do szlifowania? po wymianie samej uszczelki mozesz pojezdzic moze miesiac a potrem sie okaze ze znowu nie odpali
kenji - 18-03-2009, 08:35

No to wszystko jasne. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie informacje.
Szukam dalej - może ktoś z Krakowa lub okolic wie o jakimś dobrym Galu lub Cari do kupienia?
Cena do 11k.

Owczar - 18-03-2009, 11:58

Co do tego diesla, to gdyby to naprawdę była uszczelka to byłby wart tej ceny, ale podejrzewam, ze gość wie, że to coś innego bo uszczelkę może już wymieniał ze 3 razy. Galant wygląda na ładnie utrzymanego. Poza tym ma tapicerkę najprawdopodobniej przełożoną z jakiegoś innego auta, bo nie było diesli z oryginalną skórą w tym wydaniu. Jak narazie spotkałem się tylko z fotelami skózanymi w troszkę innym wydaniu.
Do 11 tys będziesz miał ciężko coś kupić, chyba że egzemplarz do którego będziesz musiał włożyć kolejne 5 tys.
Ja bym zaproponował temu gościowi od diesla 11tys za naprawione auto, ciekaw jestem jaka byłaby jego reakcja.
CO do samych silników, to psy wieszają na nich głównie Ci którzy mają benzynę :P
Większość użytkowników sobie chwali. Chyba przemaz miał przejścia ze swoim i ostatnio ktoś turbinę wymieniał. Mój ma teraz 250 tys i coraz bardziej lubię ten silnik. Prosty jak cep, zimny troszkę głośny, ale wnętrze wyciszone w Galancie jest naprawdę dobrze. Jest bardzo elastyczny, nie jest odczuwalana turbo-dziura i jak się dba to naprawdę można pojeździć. Chyba, że się kupi egzemplarz zajeżdzony z prawdziwym przebiegiem 400tys, a na liczniku 180.

Bachu - 18-03-2009, 12:01

ale wlasnie niestwierdzi sie tego bez rozbierania.Tym bardziej ze on moze wymienic sama uszczelke i samochod pojezdzi .... ale jak dlugo>zacznie sie przegrzewac i szlak trafi silnik.chcialem wlasnie znac opinie uzytkownikow diesla .ale z ta skora to spotkalem sie juz z paroma egzemplarzami z silnikami diesla ktore maja tapicerke skorzana
Owczar - 18-03-2009, 12:07

Tak, mój też ma ale inne szycie. Przeglądając ogłoszenia spotkałem się tylko z taką.
Co do uszczelki zgadzam się z Tobą. Tego egzemplarza nie polecam, bo moze być tak jak mówisz. Może pokrzywiona, albo pęknięta głowica. Wystarczy raz przegrzać ten silnik i może być kaplica. Tutaj jest więcej na temat skóry.