To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Spryskiwacze refektorów - w jakich wersjach?

Dman666 - 16-03-2009, 21:21
Temat postu: Spryskiwacze refektorów - w jakich wersjach?
Przegladam ogloszenia i w niektorych pojawiaja sie spryskiwacze reflektorów...czasami GDI ale rowniez w wersjach V6 mozna spotkac. Co wlasciwie determinuje, ze sa spryskiwacze lamp? W jakich wersjach sie pojawialy i czy sa powiazane z konkretnym rocznikiem?
Pytanie w kontekscie "druciarstwa" jakie uprawiaja polscy metaloplastycy od Galow...;)

werdew - 16-03-2009, 21:28

Sam jestem ciekaw :roll:
W moim i innych znajomych galach spryskiwacze są :!:
Aczkolwiek na ulicach widuje auta z tego samego rocznika, lub nowsze bez spryskiwaczy :!:
Niech ktos mądry sie wypowie :wink:

jacekb - 16-03-2009, 22:12

Z tego co kiedyś czytałem na forum, gale produkowane na ang. i szwajc. były ze spryskiwaczami. Prod. na inne kraje też ale w mniejszych ilościach z takim bajerem :shock:
Anonymous - 17-03-2009, 13:27

jacekb napisał/a:
Z tego co kiedyś czytałem na forum, gale produkowane na ang. i szwajc. były ze spryskiwaczami. Prod. na inne kraje też ale w mniejszych ilościach z takim bajerem :shock:

To chyba nie do końca prawda, bo ja mam wersję z CH i bez spryskiwaczy.
Tak wyposażone chyba były bardziej egzemplarze produkowane na Skandynawię, tzw. Winter Edition, ale pewności nie mam :D

Pozdrawiam

KaWu - 19-03-2009, 22:36

A ja zadam pytanie czy jak ma ktoś z was spryskiwacze reflektorów to jest dodatkowa pompak i zbiornik płynu na nie :?: Bo część aut tak ma - a w Galancie jeszcze u niekogo nie widziałem jak jest.
Oczywiscie chodzi mi o EA.

swinks_UK - 19-03-2009, 22:45

Co do spryskiwaczy, to raczej nie ma reguły, choć częściej były wyposażane w nie Galanty z silnikami GDI i 2.5V6. I faktycznie, znacznie częściej Galanty na tzw. bogatszy rynek (UK, CH, SE), choć bez przesady.

KaWu: Galant z instalacją spryskiwania reflektorów ma jeden zbiornik na płyn, w którym są dwie pompki (pompka od spryskiwania lamp jest większa). Podobno (tego nie wiem na 100%, bo do tej pory miałem do czynienia tylko z Galantami ze spryskiwaniem lamp) zbiorniki te są większe. Ponadto w zbiorniku jest czujnik poziomu płynu.

KaWu - 19-03-2009, 23:26

swinks_UK, pewnie masz racje. Znalazlem troche w tym temacie, m.in. Bartek napisal co i jak: http://forum.mitsumaniaki...ht=spryskiwacze
marexi - 20-03-2009, 02:36

ja mam winter edition bez spryskiwaczy...
seba77 - 28-03-2009, 13:30

A ja mam gala z 1997 roku .2.0 kombi i mam spryskiwacze :D
marexi - 29-03-2009, 21:54

a tak przy okazji w niemieckich autach z grupy VAG spryskiwacze w standardzie byly w xenonach i jako opcja za ktora sei dodatkowo placilo. Wiec mozliwe ze ktos sobie chcial np spryskiwcze to tez galant takowe posiadal:)