[XX-92]Colt C50 i starsze - Relingi i bagażnik dachowy Colt C5x
tomusn - 06-07-2006, 08:49 Temat postu: Relingi i bagażnik dachowy Colt C5x Jest na allegro Colt na części, ma on relingi. Są takie w prospekcie z oryginalnymi dodatkami (Zubehor).
Czy ktoś z Was widział takie na Colcie, czy dałoby się na tym położyć bagażnik dachowy (np rurki w poprzek i na tym trumna, lub rowery?).
Jak oceniacie montaż takich relingów?
Pytałem o cenę - gość chce 120 zł. Chciałbym to kupić, ale nie chcę się wkopać...
strona z prospektu
josie - 06-07-2006, 10:02
Moim zdaniem bez problemu możnaby na tym przewozić trumnę, rowery itp, pod poprawnego montażu. Pod podsufitką powinny być specjalne wzmocnienia w miejscu montażu takiego relingu. No chyba że to tylko stylistyka miałaby być, ale nie wydaje mi się żeby Mitsu coś takiego wymyśliło
tomusn - 06-07-2006, 10:04
josie napisał/a: | No chyba że to tylko stylistyka miałaby być, ale nie wydaje mi się żeby Mitsu coś takiego wymyśliło |
w prospekcie widziałeś - wygląda jak sama stylistyka
josie - 06-07-2006, 10:30
Trzebaby rozszyfrować co tam jest odnośnie tych relingów naskrobane, bo na str 7 jest notka jakaś, ja niestety niemieckiego nie znam:(
Krzyzak - 06-07-2006, 10:31
Gregorbu zna. W każdym razie pierwszy raz widzę coś takiego - generalnie, to Colt nie jest autem, do którego można dużo zapakować, bo nie ma możliwości założenia uniwersalnych bagażników dachowych. Stąd ta informacja, to wręcz przebój.
josie - 06-07-2006, 10:35
Krzyzak napisał/a: | , bo nie ma możliwości założenia uniwersalnych bagażników dachowych. |
Ależ jest:) Nawet kiedyś gdzieś znalazłem na stronie internetowej gdzie można coś takiego kupić. A w prospekcie jest też foto z uniwersalnym bagażnikiem. Na uszczelce tylnej bocznej szyby na górze jest zaślepka - pod nią mocowanie bagażnika.
Krzyzak - 06-07-2006, 11:00
No jest zaślepka - fakt. Ale sądziłem, że ze względu na kształt drzwi (brak rynienek) oraz brak dziur na dachu, nie można tam niczego założyć.
tomusn - 06-07-2006, 11:06
josie napisał/a: | A w prospekcie jest też foto z uniwersalnym bagażnikiem. |
podejrzewam że z ori - dedykowanym bagażnikiem
to brać te relingi czy nie, co myślicie?
KaWu - 06-07-2006, 12:03
A ja raz widzialem relingi na takim colcie. Dokladnie to za Frankfurtem-ale myslalem ze facet zrobil samorobke (czyt. z innego auta) bo byl jakims elektrykiem i drabine na dachu wozil.
Ale z tego co piszecie to chyba jest taka opcja. U mnie sa - ale to kombi
tomusn - 06-07-2006, 12:35
no to teraz potrzebuję szczeciniaka co mi je obejrzy, a może ktoś inny skorzysta...
Krzyzak - 06-07-2006, 16:45
A to: link ?
tomusn - 06-07-2006, 17:56
no.... czegoś takiego to jeszcze nie widziałem, i teraz jestem w kropce...
tomusn - 06-07-2006, 20:41
no to kupiłem ten bagażnik, 10 minut po przeczytaniu posta Krzyżaka, kliknąłem kup teraz.
josie - 07-07-2006, 09:51
tomusn, konicznie pochwal się jakąś fotą jak to wygląda zamontowane Pozdro
tomusn - 07-07-2006, 10:56
josie napisał/a: | tomusn, konicznie pochwal się jakąś fotą jak to wygląda zamontowane Pozdro |
nie ma problemu...
jeszcze będę musiał kupić trumnę i heja na wakacje, mam nadzieję że będzie to demontowalne łatwo, bo jednak bagażnik psuje sylwetkę... ale myślałem o czymś takim od kupienia Colta, tzn liczyłem się z tym, że mamy małe bagażniki (4 osoby + trochę bagażu to kłopot z wózkiem może być ).
A Darek dostaje 'POMÓGŁ'
i pamiętajcie że ciągle relingi na sprzedaż
|
|
|