Carisma - Ogólne - Ogrzewanie tylnej szyby.
roberto79 - 17-03-2009, 09:53 Temat postu: Ogrzewanie tylnej szyby. Witam Was.Chciałbym wiedzieć czy w czasie jazdy warto włączać ogrzewanie tylnej szyby?Czy jest to opłacalne i czy nie odbywa sie to jakimś kosztem?Dzięki.
herflik95 - 17-03-2009, 11:55
jak nie masz zaparowanej tylnej szyby to niby po co masz ja wlaczac/co ci to da, zaparuje ci to wlącz - para zejdzie, nie zaparowana nie wlaczaj
roberto79 - 17-03-2009, 14:53
Dzięki.wiem,że jesli szyba nie jest zaparowana to po co włącza.Mi bardziej by chodziło to ty,czy podczas włączenia ogrzewania szyby nie zwiększa sie spalanie,kiedys kumpel mi powiedział ,że ogrzewanie tylnej szyby pożera akumulator.Więc mam obawy czy tego używać.
swiecal - 17-03-2009, 15:03
kazde wlaczone urzadzenie powoduje wzrost zuzycia paliwa ale nie sadze zeby od tego mogl pasc aku no chyba ze to juz trup
ZEROSUPER - 17-03-2009, 15:37
Podczas jazdy urządzenia elektryczne zasilane są z alternatorem, a akumulator jest ładowany. Więc podczas jazdy aku nie padnie
A każde urządzenie elektryczne wymaga skądś pobrać energię, a że auto pali benzyne/ropę/gaz to zużycie tego paliwa wzrasta, ale nie sądze byś to odczuł w jakikolwiek sposób. Zresztą ogrzewanie tylnej szyby wyłącza się samo po nagrzaniu szyby.
|
|
|