To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Alufelgi czy umalowac

adamos25 - 18-03-2009, 11:49
Temat postu: Alufelgi czy umalowac
koledzy mam taka sprawe wlasnie ogladalem swoje alofelgi i pasowalo by je umalowac i zastanawiam sie jaka farba i gdzie ja moge kupic moze jakis link , szukalem po forum ale zima ,ktos z was moze cos takiego sam robil i doradzilby mi cos w tym temacie ,wielkie dzieki ,odnosnie jakimi farbami i gdzie je dostac
Psikus - 18-03-2009, 20:10

Ja nakładałem na alufelgi kilka lat temu standardowe lakiery - podkłady akrylowe,lakier metaliczny 2 warstwowy i trzyma sie to do dziś.
deejay - 18-03-2009, 20:22

Radze kupowac tylko lakiery MOTIP :wink: , podkład akrylowy i jakis ładny srebny metalik czyli (baza) , plus lakier połysk czyli CLAR wszystko ładnie zmatowac papierem 240 pózniej wykonczyc 400-tką i nanieśc podład i najlepiej odczekac kilka godzin do wyschnięcia podkładu , pózniej podkład wyszlifowac papierem na mokro ok 500 i nanieśc 2 warstwy lakieru bazowego , na koncu CLAR ok 2 warstwy jedną przypruszyc druga juz "wylac" do połysku powodzenia :wink: :)
Baconsson - 19-03-2009, 00:34

Ja sie zastanawiam nad oddaniem swoich "zimowych" alusów do profesjonalnego zakladu lakierniczego. Mam na myśli kompletne piaskowanie i poźniej nałożenie jakiegoś czarnego lakieru. Nie wie ktoś może jakie sa orientacyjne koszty ?
kubasiw - 19-03-2009, 11:55

Ja za piaskowanie i malowanie proszkowo 4 alusów 15" dałem chyba coś koło 250 pln.
Wszystko zależy gdzie się udasz. Jak pójdziesz do zakładu zajmującego się renowacją felg to Ci mogą skasować i 400 nawet. Ja poszedłem do lakierni proszkowej nie mającej z felgami nic wspólnego ale robota ta sama przeco ...

KaWu - 19-03-2009, 12:20

jak ktos ma felgi gotowe do malowania i chce np. na probe dac, to moge porozmawiac w pracy i moze udaloby sie pomalowac. W gre wchodzi tylko kolor czerwony i srebrny.
Chyba ze sam gdzies jakas znajde- to przetestuje...

swinks_UK - 19-03-2009, 13:35

KaWu, to odezwę się do ciebie w sprawie malowania w sierpniu jak będę w. Polsce. Bo mam moje 18stki do renowacji
KaWu - 19-03-2009, 16:24

swinks_UK, nie ma sprawy - tylko najpierw przetestuje na jakiejs feldze sam, zeby balaganu nie narobic komus.
Bo normalnie nie lakieruja u nas felg tylko... po twojemu "Expansions vessel's" :)

swinks_UK - 19-03-2009, 23:45

To fajnie, wstawię VRke do rodziców do garażu, podeprę na kołkach i jazda. Nawiasem mówiąc to was w Jaworze już sporo Galancików :D
pepi - 21-03-2009, 09:50

u mnie w Zabrzu za piaskowanie i malowanie proszkowo zaśpiewali 600 zl

wiec mając chwile wolnego w wakacje w Niemczech
ładnie sobie wyczyściłem papierem drobno ziarnistym moje felgi ładnie odtłuściłem i pomalowałem sprayem do felg za 8 euro z obi
uważam ze wygląda całkiem fajnie
jak zarazie ani lato ani zima nie miało wpływu na ich stan nic nie odchodzi nie blaknie wszystko ok

pozdrawiam

adamos25 - 21-03-2009, 10:00

jaki to jest spraj ?? jakis specjalny . mozesz podac pelna nazwe lub jakiegos linka wsadzic z tym sprajem bo tez sam zamiezam to zrobic bo brak kapustki ,dzieki
pepi - 21-03-2009, 10:08

wiesz co to jakiś OBI do felg byly 2 rodzaje matowy i świecący ja wybrałem świecący bo jak przejedziesz kawałek to i tak sie zakurzy i będzie matowy
jako rade mogę ci powiedzieć ze warto poświecić trochę czasu na bawienie sie tym papierem żeby było ladnie matowo
no i rozpuszczalnikiem ładnie wyczyścić
pryskaj z odległości 40 zm ładnie sie nakłada farba i nie ma zacieków

tyle :lol:

spown - 21-03-2009, 12:40

A czy można zmienić temat troszkę? Na Alufelgi np? ;)
swinks_UK - 21-03-2009, 14:35

Prosisz i masz !
Anonymous - 27-03-2009, 21:07

A jak wam się podobają te felgi ???