[97-04]Galant EAxA/W - Światło diodowe stopu ze znaczkiem mitsu
Anonymous - 20-03-2009, 09:40 Temat postu: Światło diodowe stopu ze znaczkiem mitsu Proszę o pomoc - a mianowicie chodzi mi o to, ze w seryjne światło stop-u wsadza się diody led na ktorych zawsze widnieje znaczek mitsu (na czerwono) natomiast po zapaleniu hamulca jest odwrotnie tło na czerwono a znaczek czarny i mam pytanie czy istnieje mozliwosc zakupu takiego światla do sedana i kombi - jestesmy zainteresowani ja i mój brat.
Z pow.
Slonio
rick - 20-03-2009, 10:02
tutaj je masz http://www.macustom.eu/en/gallery/cat/108
Anonymous - 20-03-2009, 10:22
dzieki Ci wielkie !!
[ Dodano: 20-03-2009, 10:24 ]
Ale czy jest mozliwosc zakupu takiego światla ?!
cobrarti - 20-03-2009, 21:47
szukam takiego stopu do v624, ale w kombi - macie jakieś pomysły gdzie można zdobyć coś takiego???
pozdrawiam
(brat slonia88)
werdew - 20-03-2009, 22:59
Czy wersja silnikowa ma znaczenie?!?
Fajne to jest! no to szukamy do kombi!!!
Lisek - 21-03-2009, 00:02
Czy ktoś wie gdzie w Polsce można to dostać?
Anonymous - 22-03-2009, 14:06
No własnie nurtuje mnie pytanie GDZIE TO KUPIĆ !!!!
swinks_UK - 23-03-2009, 00:25
Możesz samemu zrobić, szczególnie jak masz Galanta w sedanie:
Kupujesz folię do przyciemniania szyb (najlepiej "dark smoke), wymontowujesz trzeciego stopa.
W folii wycinasz logo Mitsubishi (łatwe, 3 romby i po krzyku), naklejasz folię na stopa. Montujesz stopa z powrotem i gotowe .
marexi - 23-03-2009, 00:43
swinks_UK napisał/a: | Możesz samemu zrobić, szczególnie jak masz Galanta w sedanie:
Kupujesz folię do przyciemniania szyb (najlepiej "dark smoke), wymontowujesz trzeciego stopa.
W folii wycinasz logo Mitsubishi (łatwe, 3 romby i po krzyku), naklejasz folię na stopa. Montujesz stopa z powrotem i gotowe . |
ale chodzi o to zeby diody caly czas swiecily sie jako logo mitsu i po nacisnieciu stopa zapaly sie wszsytlie diody a te ktore swica na logo maja gasnac;)
ja moze sprobuje cos takiego zrobic bo mam takiego dobrego szpeca i moze uda mi sie nawet w klosze diody wsadzic bo juz nad tym pracuje. chce miec kierunki jak i stop jaki i mijania diody:)
frykas - 23-03-2009, 09:44
wydaje mi sie że nasze przepisy nie dopuszczają trzeciego (świecącego non stop) światła z tyłu... było by to mylące dla kierowców jadących za tobą
swinks_UK - 23-03-2009, 11:20
Nie tylko nasze, w całej EU .
marexi - 23-03-2009, 11:37
nie prawda, tzn wszsycy maja to akurat w dupie ze tak powiem. zalaozylem sobie kiedys swiatla diodowe w leonie i przez brak oporu non stop swiecialo mi 3 swiatlo stopu nie swoja cala sila tylko tak lekko . wtedy robilo zawiatlo mijania bo komputer myslal ze nie dzialaja mi obie zarowki i przez pol roku tak jezdzilem i nikomu nic nie bylo. do dzis facet tak jezdzi ktoremu go sprzedalem.
Poza tym zauazcie ze tam sweci znak mitsubishi non stop zarowki na logo maja 1W a na swiatlo stopu 7W w tym linku ktory ktos podal...
frykas - 23-03-2009, 12:04
ja tylko mówię jakie są przepisy ruchu drogowego... pewnie że można z takim światłem jeździć tak samo jak można jeździć nie posiadając uprawnień do prowadzenia samochodu lub kradzionym autem ... tylko jak trafisz na policjanta służbistę to trzeba sie będzie grubo tłumaczyć a i tak nie wiem czy to pomoże... ja bym nie chciał za każdym razem jak widzę radiowóz zastanawiać sie czy już zauważyli ... ale to kwestia gustu
Kofi - 23-03-2009, 12:13
Dla mnie to gadżet taki trochę wiejsko czarodziejski.
Robert_G2 - 15-04-2009, 23:03
Jak miałbym taką obudowę od 3-ciego światła to mógłbym rozważyć zrobienie czegoś takiego na zamówienie. Tzn. samej elektroniki z LED-ami dopasowanej do obudowy.
Chyba że jest taka sama jak w moim EA5W (nie tym ze zdjęcia).
Co do rozmieszczenia LED-ów i sposobu ich świecenia to można zrobić (prawie) wszystko.
Tzn. część może świecić słabiej na stałe np kontur diamentów i w czasie STOP-u zapalać resztę. Praktycznie co przyjdzie do głowy można rozważyć. Myślałem kiedyś też na małą animacją typu rozszerzającego się paska itp. Była też chęć dorobienia modułów LED-owych do zwykłych tylnych świateł zamiast żarówek w stylu,
- dwóch lekko świecących poziomych pasków jako zapalone pozycyjne
- cztery mocno świecące paski LED w trakcie STOP-u
Pomysłów było wiele, tylko brak czasu.
Chyba że byłaby jakaś motywacja i chętne osoby na takie bajery to można podyskutować.
|
|
|