To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - 2 PYTANKA DO MITSUMANIAKÓW

ociek8 - 20-03-2009, 11:08
Temat postu: 2 PYTANKA DO MITSUMANIAKÓW
CZESC.
JESTEM CIEKAWY NA JAKIM OLEJU JEŹDZICIE - JA WCZORAJ WYMIENILEM U SIEBIE ZALAŁEM MOBILA 10W40 I DZIS RANO ZASTUKALY MI POPYCHACZE - A 10 TYŚ TEMU JE WYMIENIALEM. MAM ZAMIAR GO SPUŚCIS I ZALAS CASTROLEM - JAKOS NIE WIERZE W MOBILA - ZRAZILEM SIE GDY ZOBACZYLEM GO W SUPERMARKECIE ........ 60 ZŁ ZA 5 LITRÓW - KURCZE COS NIE TAK - NO I DZIS RANO TE SZKLANKI - NIE PYKNE

I DRUGIE PYTANIE MIALEM PROBLEM W CLIMATRONIKIEM , BYL USZKODZONY PRZETWORNICA BYLY TAKIE POZIOME PASKI I STRASZNIE SŁABO ŚWIECILA ALE JUZ JEST NOWA - NA ALLEGRO UDALO SIE WYRWAC ZA 100PLN ALE KURCZE WLOŻYLEM JA I GDY NIE MAM WŁĄCZONYCH ŚWIATEŁ ŚWIECI PIĘKNIE ALE GDY JUZ WŁ TO TROSZKE PRZYGASA - Z ZEGARKIEM DZIEJE SIE TAK SAMO TEZ PRZYGASA - CZY TAK MA BYC - CZY ONA POWINNA ŚWIECIC CAŁY CZAS TAK SAMO ?? MOZE MIAŁ KTOŚ PODOBNY PROBLEM.
DZIEKI I POZDRAWIAM

Owczar - 20-03-2009, 11:17

Co do Mobila, ostatnio było głośno na temat tego, że Mobila podrabiali i trafiał na rynek w dużych ilościach. Sam jeżdżę na tym oleju od dawna i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Przygasanie to normalna sprawa, tak jest fabrycznie. Przygasanie w zegarku można wyeliminować przez odpięcie jednego kabelka, w klimatronicu już nie. To jest po to by nie razić nocą, a żeby było widoczne w dzień. Producent nie wziął pod uwagę, że będzie się jeździło na śiatłach 24h/dobę :)

PS. Nie pisz DUZYMI literami bo na forach odbierane to jest jako krzyk :)

JacekOlowiak - 20-03-2009, 11:29

ja ostatnio zalałem polsyntetykiem GM 10W-40, silnik się wyciszył, wcześniej był jakiś castrol.
z tego co wiem (mogę nie mieć racji) to stukanie popychaczy na zimnym silniku jest normalne (chodzi o cośtam z ich hydrauliką), problem jest jeśli stukają nadal na ciepłym sliniku.

aha.. GM kupuje i markuje różne oleje znanych firm.. teoretycznie mogłem zalać jakiegoś mobile1 tylko w pudełku GM :)

andi18 - 20-03-2009, 13:00

JacekOlowiak napisał/a:

aha.. GM kupuje i markuje różne oleje znanych firm.. teoretycznie mogłem zalać jakiegoś mobile1 tylko w pudełku GM :)

Potwierdzam słowa kolegi, mam kumpla posiadającego własny warsztat samochodowy, wszystkim swoim klientom poleca olej GM, ze względu na stosnek jakości do ceny, ludzie leją i chwalą

Anonymous - 20-03-2009, 19:41

Tak, a z napisem FORD jest ELF. (Podobno).
Piotr Z - 20-03-2009, 21:01

ja proponuję wziąć po uwagę valvoline maxlife 10 w 40 półsyntetyk,ładnie wycisza popychacze, silnik miękko pracuje jezdzę drugi sezon na tym oleju i jestem bardzo zadowolony.ty masz v 6 pewnie przebieg tez niemały to będzie odpowiedni olej.Zajrzyj do działu sigma i poczytaj co wlewamy.
tom11 - 24-03-2009, 20:22

Cytat:
ja proponuję wziąć po uwagę valvoline maxlife 10 w 40 półsyntetyk,ładnie wycisza popychacze, silnik miękko pracuje

popieram!