To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Proszę o opinie

jafo2 - 20-03-2009, 23:29
Temat postu: Proszę o opinie
Witam szukam już od pewnego czasu gala 2,5v6 ale jakoś nic konkretnego nie mogę trafić chcę wydać ok 20K. Mam na oku dwa modele.

1 gal1
2 gal2

Tylko ze względu na kolor skłaniam się bardziej ku srebrnemu.
Oprócz opinii proszę o informacje czym różni się model z 99(srebrny) od tego z 2000(granatowy). Czy tylko zderzakiem i szczegółami wnętrza. Czy gal z 99(srebrny) ma już nowsze hamulce bo jest to chyba wersja poliftowa. Czy jest jakiś powód dla którego lepiej wybrać wersję z 2000 r.

Anonymous - 21-03-2009, 00:30

Oba posiadają identyczne hamulce. Różnice miedzy nimi to wlasnie takie jak napisales.

a btw.

gal nr1: niestety bity o czym nawet sprzedawca po cichu sie przyznaje gdyż nie ma informacji "bezwypadkowy". Czy to go dyskwalifijuje to już twoja decyzja.

gal nr2: ostatni rocznik sport edition. Ze zdjęc wyglada zachecająco. Myśle że wart bliższych ogledzin.

Moim zdaniem ospojlerowanie avance jest duzo ladniejsze ale to kwestia gustu a pozatym znajdz ladnego niebitego avanca sedan v6 i w manualu... ni widu ni slychu.. ja tez na takiego czekam :)

pozdro

Anonymous - 22-03-2009, 00:13

Soldi napisał/a:
4tune napisał/a:
gal nr1: niestety bity o czym nawet sprzedawca po cichu sie przyznaje gdyż nie ma informacji "bezwypadkowy"

Ja jak sprzedawałem i nie zamieściłem to niby co?? Bity? Gwarantuję Ci, ze nie!

Podaj konkretne przykłady swojej opinii, a nie powołuj się na domysły.

Konkrety?
Proszę. Jasiek kierowcy od starszego modelu (inne przetłoczenia). Takiego elementu nie zmienia sie bez przyczyny. :) pozdro

Anonymous - 22-03-2009, 12:13

To porównaj sobie obie wersje poduszek. Ja widze odrazu przetloczenie z boku nawet w tak slabym sweitle a jak ty nie widzisz to juz twoj problem.
fj_mike - 22-03-2009, 12:31

Zastanawia mnie fakt, że gal z pierwszego linku posiada niskie przetłoczenia na masce, a powinny być chyba głębokie, takie jak po FL. Może ktoś ma lepszą wiedzę w tej kwestii?
Anonymous - 22-03-2009, 12:44

Maska też jest od starszego modelu galanta - racja fj_mike.

Gal jest kombinowany

Anonymous - 23-03-2009, 01:32

Na potwierdzenie swoich wczesniejszych słow zamieszczam obrazek z wyjaśnieniem.
Wg mnie poduszka byla zmieniona i widać to jak na dłoni.

swinks_UK - 23-03-2009, 01:55

Obu was wzywam do opanowania nerwów! Posty zedytowane, jak się nie podoba to wylądują w Śmietniku.

Co do kiery.
4tune, ta wg. ciebie "starsza" kiera szła aż do końca produkcji w Galach (do 2003). Ta niby "nowsza"... szczerze mówiąc nie spotkałem jej dotąd, co nie znaczy, że jest z nią coś nie tak.
Natomiast mógłbym się upierać, że Galant Avance od 2001 roku miał kierę MOMO (tak było w UK), jednak dobrze wiadomo, że w kwestii wyposażenia Galantów to mamy niezły bajzel.

I tu uwaga! Często się zdarza, że za Avance są brane inne wersje Galanta, gdyż chyba od jesieni 2000 zaczęto wyposażać w ten charakterystyczny zderzak też wersje Elegance 2.5V6, a od 2002 wszystkie wersje.

Jak już, niech właściciele Avance się wypowiedzą