Lubelskie - Gdzie podpiac do kompa GDI
lukszal - 21-03-2009, 16:36 Temat postu: Gdzie podpiac do kompa GDI Panowie,
Możecie mi powiedzieć kto u nas w mieście zna sie na silnikach GDI i ma komputer. Musze pojechac na diagnoze i ustawianie obrotów, bo po czysczeniu przepustnicy zaczęło mi cos wariować. Silnik GDI, jak wiadomo, to specyficzna jednostka i nie chcialbym autka oddawać to pierwszego lepszego "specjalisty" .
Byłem w salonie na nałeczowskiej i krzykneli mi za podpiecie do kompa 120 zł. Nie ma tragedii , ale moze by sie udało to załatwić gdzieś taniej.
Będe wdzieczny za kazde info.
pawela - 21-03-2009, 20:45
GDi jest o tyle niewdzięczny, że nie ma jak się podpiąć pod gniazdo diagnostyczne za pomocą diody, czy miernika, jak robię to sam w colcie.
Obroty mogę Ci ustawić, wiesz gdzie mieszkam, a sprawa jest prosta
Pozatym i tak będe to jutro robił u siebie, bo walnęła przepustnica...
Ale GDi, niemal zawsze wariuje 600-1200
jak chcesz się wpiąć pod kompa, zadzwoń do Piotrka Masicza
powołaj się na mnie. Wpięcie u niego to 30-40zł
jak dojechać wytłumaczę na PW
pawela - 22-03-2009, 17:14
Stein napisał/a: | jak się dobrze orientuje to Masicz nie ma interfejsu do gdi, chciałem spejsa podpiąć jakiś rok temu i mówił ze u niego nie da rady |
po przewertowaniu forum i Carismy stereo nie znalazłem nawet złącza diagnostycznego...
lukszal - 22-03-2009, 19:52
zlacze jest "w nogach" u pasazera ...
macia - 22-03-2009, 22:44
Nie kombinuj tylko jedź do ASO. Naszukasz się, zapłacisz gdzieś 5 dych i nic się nie dowiesz. Przerabiałem to.
czuk1 - 26-05-2009, 21:28
Złącze nie jest (dosłownie) w nogach pasażera lecz pod nakrywka plastikową (patrząc w poziomie) powyżej dźwigni biegów. W tej przykrywce (w jej zagłębieniach) stawiamy butelki z płynami i inne drobiazgi. Odsłonięcie tej przykrywki uwidacznia duże gniazdo do podłączenia urządzeń do diagnozy komputera.
|
|
|