To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] zapytanie- co zrobić żeby mieć ogrzewane lusterka

karol_kucharski - 22-03-2009, 12:28
Temat postu: [Cari 1.8] zapytanie- co zrobić żeby mieć ogrzewane lusterka
witam mam pytanko :?: mam cari 96r co zrobić aby miała podgrzewane lusterka zewnętrzne prosze rady dzieki z góry
Chooper - 22-03-2009, 12:53

kupić gotowe zestawy grzewcze na allegro, lub komponenty do ich własnoręcznego zrobienia w sklepie elektronicznym (opisów jak samemu stworzyć jest w sieci dostatek) i podkleić szkła lusterek a zasilanie pobrać z konsoli środkowej z włącznika podgrzewania tylnej szyby (tak jest fabrycznie)
TESTER - 22-03-2009, 12:53

Musisz na wewnętrzną str0one lusterka nakleić matę grzewczą choćby op taka ;
http://www.allegro.pl/ite...wcza_gb10s.html
do wystających złączy musisz podłączyć przewody z napięciem, które zdaje się że powinny być w lusterku i gotowe. Jeśli nie ma przewodów to należy sprawdzić czy w ogóle była ciągnięta instalacja pod lusterka a jeśli jej nie było to możesz pociągnąć swoją i podpiąć pod przekaźnik ogrzewania tylnej szyby.

saphire - 23-03-2009, 08:24

U mnie w galerii masz stado fotek z rozbiórki lusterka i wymiany szkła - przy okazji zobaczysz jak wygląda oryginalne podgrzewanie.
rock35 - 24-03-2009, 11:17

Witam. Skoro jesteśmy przy lusterkach to proszę o radę. Lusterko lewe od kierowcy nie pracuje tzn nie można go ustawić (elektryczne) oraz ledwo co grzeje. Prawe funkcjonuje normalnie - ustawia sie we wszystkich płaszczyznach i jest suche po 2 minutach. Lewe nie pracuje i z ledwością grzeje. Właściwie tylko środek zwierciadła jest suchy a dookoła mokro. Dodam, że lusterko rozbierałem. nie jest podklejane drugim, na stykach i wsówkach zero śniedzi, bezpieczniki wszystkie ok. Gdzie jeszcze szukać? Dziękuję i pozdrawiam.
saphire - 24-03-2009, 12:36

Ja bym na początek zmierzył opór nagrzewnicy na sprawnym lusterku i sprawdził jaki jest na tym słabo grzejącym - tyle że proponuje pomiary robić na kostce w drzwiach - może wyjdzie co dolega :-)
karol_kucharski - 25-03-2009, 23:29

dzięki za porady a czy moge kupić gotowe podgrzewane lusterko i będzie pasować :?:
saphire - 27-03-2009, 14:20

Zapewne sam wkład/panel lusterka by wystarczył o ile masz do niego doprowadzone kable z podgrzewania.