Grandis Ogólne - Regulacja ustawienia żarówek świateł drogowych H9
NUFI - 23-03-2009, 21:32 Temat postu: Regulacja ustawienia żarówek świateł drogowych H9 Witam,
Czy istnieje możliwość wyregulowania ustawienia żarówek świateł drogowych H9 w Grandisku ? Moje światła drogowe świecą nie wiele dalej od mijania ale za to bardzo mocno. Byłem na sprawdzeniu w Stacji obsługi (światła mijania są bardzo dobrze ustawione i jest regulacja) i "spec" powiedział, że nie widzi tutaj takiej regulacji dla świateł długich...hmm. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma jakieś doświadczenia w tym temacie ? Jak Wasze światełka świecą ? Zastanawiam się nad montażem dalekosiężnych halogenów firmy Hella.
Pozdrawiam
otre79 - 05-03-2011, 20:53
stary temat ale może komuś się przyda..
światła drogowe i światła mijania są osadzone w odblaskach połączonych ze sobą
tak więc ustawiając światła mijania zmieniają się ustawienia świateł drogowych!
ja poradziłem sobie zmieniając ustawienie "normalne" w pozycji 1
myślę że nikt nie korzystał kiedyś z nastawu nr 4 także nic nie tracimy
teraz mam ksenon 5000K (+ fabryczne spryskiwacze) i po tych zmianach gdy włączę wszystkie światła to trawa się pali w rowach
pozdrawiam
NUFI - 05-03-2011, 22:39
Hmm, ja jednak poradziłem sobie inaczej...
i założyłem dalekosiężne halogeny Hella i teraz to jest inna jazda nocą .
Zasięg świateł to przynajmniej 200m
pozdrawiam
maniek68 - 28-11-2013, 19:47 Temat postu: światła drogowe H9 Witam chcę się podłączyć do tematu mam pytanie czy w orginalnych lampach montowane są xenony H1(mijania) i xenony H9(drogowe) bo spotałem się że drogowe były zwykłe.
gołąb - 28-11-2013, 21:36
Ja nie widziałem nigdy ksenonów w Grandisie
NUFI - 29-11-2013, 08:43
gołąb napisał/a: | Ja nie widziałem nigdy ksenonów w Grandisie |
Są xenony w Grandisach.
Znajomy miał wersję prezentacyjną Grandisa - full opcja.
maniek68 - 30-11-2013, 00:46
gołąb napisał/a: | Ja nie widziałem nigdy ksenonów w Grandisie | w moim grandisie są ale tylko mijania 2006r. full opcja.
kamilq05 - 15-12-2013, 23:00
To w grandisie były ksenony?! Pierwsze słyszę. Mogę prosić żeby ktoś z wersją z ksenonami zrobił fotki jak wygląda snop światła na jakiejś ścianie albo drzwiach garażu oraz zdjęcie na jakiejś nieoświetlonej drodze? Oczywiście późnym wieczorem. Z góry dziękuję
NUFI - 16-12-2013, 18:26
link ze strony Mitsubishi oferujący Grandisa z ksenonami:
http://www.mitsubishi-mot...Xenon-Headlamps
dive_popo - 06-01-2014, 08:30
ja mam xenony, i ostatnio mi padl zarnik, wymiana (wymienilem oba) to jakas masakra..... trzeba zderzak zdejmowac !
robertdg - 06-01-2014, 09:40
dive_popo, inżyniery zaprojektowały jak umiały by zbytnio nie skomplikować życia, a że wymiana głupiej żarówki później kosztuje, trudno, rzadko się to robi, powielane w wielu markach tak dla pocieszenia
|
|
|