Carisma - Techniczne - wariujace obroty i nie tylko!
petyer666 - 24-03-2009, 22:30 Temat postu: wariujace obroty i nie tylko! witam wszystkich mam problem i potrzebuje pomocy!!!od wczoraj przy odpalaniu silnika na ssaniu wariuja mi obroty dochodza do 3000 i opadaja -dzieje sie tak tylko na luzie lecz przy zmianie niskich biegow odczywa sie szarpanie jakby odcinalo sie paliwo na chwile.Po przejechaniu kilku kilometrow i prawdopodobnie wylaczeniu sie ssania wydaje mi sie ze wszystko wraca do normy?! dzis jadac do pracy zauwazylem ze nie mam ogrzewania a od kilku dni smierdzi mi z pod maski!!! po przejec haniu odcinka 10 kilometrow delikatnie dymi mi po otworzeniu maski -mam delikatny wyciek z pod pokrywy zaworow i na rozrzadzie POMOCY CARISMA 1.6 16V 1997R
Anonymous - 24-03-2009, 23:09
a jak zachowuje się wskażnik temp. silnika??
brak ogrzewania wskazuje na bardzo niski poziom płynu chłodzącego w silniku.
To co opisujesz to mnie sie wydaje, że nie jest dobrze.
POzdr.
petyer666 - 25-03-2009, 11:09
siemka dzieki za odpis-wlasnie temp silnika jest ok- wskazowka na srodku okolo 90 stopni ale zagladalem do pojemnika na plyn chlodzacy i jest ale batrdzo nisko w pojemniku -nie wiem co sie dzieje z tymi obrotami i dlaczego nie ma ogrzewania???
Anonymous - 25-03-2009, 13:40
Ogrzewania nie masz pewnie przez ten niski poziom płynu.Najpierw uzupełnij płyn bo i tak musisz, a później zobaczysz co z tymi obrotami.A nie cieknie ci gdzies pod autkiem?
|
|
|