Space Star Techniczne - [MSS 1.3] SILNIK - Nie zapala, brak kontrolki check engine
mt60 - 26-03-2009, 18:57 Temat postu: [MSS 1.3] SILNIK - Nie zapala, brak kontrolki check engine Na początku witam wszystkich i zwracam się z takim problemem.
Dziś chciałem sprawdzić sygnały z sondy lambda gdyż mój misiek pali za dużo benzyny i gazu.Po rozłączeniu kostki w tunelu niechcący dotknąłem złącza sondy i zrobiło się małe pstryk.Myślałem,że przepaliłem bezpieczniki w komorze silnika lub bezpieczniki pod kierownicą .A tu klops wszystkie sprawne.Wszystkie kontrolki się zaświeciły oprócz check engine. Nie wiem co dalej Poradźcie co dalej
Pozdrawiam Mirek
xjacobs - 29-03-2009, 11:53
palił za dużo czyli ile?
mt60 - 31-03-2009, 21:35
Tak ,15 LPG i 12 PB. W sobotę znalazłem uszkodzenie , przepalony bezpiecznik od alarmu pod kokpitem. Zamówiłem dzis nową sonde lambda uniwersalną ,zobaczymy czy to jest to,czy spalanie sie unormuje.Miśka kupiłem dopiero od dwóch miesięcy i wgryzam się w temat
Pozdrawiam Mirek
Anonymous - 25-07-2010, 21:41
Mam podobny problem nie zapala mi się check engine i nie mogę odpalić silnika poprzednio co jakis czas w trakcie jazdy silnik gasł zapała się owa kontrolka.Czy to możliwe że komputer padł??
|
|
|