To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - JAK SIE WAM SPRAWUJE ZAWIESZENIE

dab - 29-03-2009, 14:12
Temat postu: JAK SIE WAM SPRAWUJE ZAWIESZENIE
Hejka, bardzo jestem ciekawy jak sie wam sprawuja Outki na naszych bezdrozach - czytaj naszych dziurawkach :-) Czesto zagladacie do serwisu na wymiane, drazkow, sworzni, gum, amorow i innych elementow zawieszenia?
Piszcie ile macie juz w kolach km i czy byly jakies wymiany powyzszych elementow?
Z gory wlk. dzieki!

Hiszpan - 29-03-2009, 15:00

dab, mój Outek ma 85 tys. km, a wspólnika jakieś 95. Do tej pory nie było żadnych problemów z zawieszeniem. Nic nie stuka, puka, itp.
Dodam, że zjeżdżam z asfaltu w miarę często, chociaż do ogólnego przebiegu to raczej niewiele. :doubt:

Karas - 30-03-2009, 18:04

Jak do tej pory zawieszenie sprawuje się bardzo dobrze. Można śmiało powiedzieć że to jest chyba największa zaleta tego outa :D
dab - 31-03-2009, 01:02

Qrcze, milo mi to slszec :) w poprzednim aucie niemal co rok wymienialem po przedniego zawieszenia :x a generalnie staram sie uwazac na leje po bombach :twisted:
Anonymous - 31-03-2009, 08:48

Raczej dobrze , z tym że pracuje nadzwyczaj głośno i wjechanie w cokolwiek daje bardzo nieprzyjemny efekt, więc lepiej unikać dziur "po bombach i minach" :) .
rezon - 31-03-2009, 20:27

rafaelcx napisał/a:
z tym że pracuje nadzwyczaj głośno i wjechanie w cokolwiek daje bardzo nieprzyjemny efekt
może nie tyle zawieszenie jest głośne, co w ogóle Outki nie są najlepiej wytłumione i odgłosy zawiasu są lepiej słyszalne. Plaskacze są z reguły cichsze
Anonymous - 11-04-2009, 20:16

U mnie przy 30.000 km konieczna była wymiana gum stabilizatorów - zarówno na przedniej jak i na tylnej osi.
Przy przejeżdżaniu dużych nierówności, zwłaszcza progów zwalniających, wrażenia dźwiękowe były nieciekawe... Po wymianie jest OK.

dab - 12-04-2009, 08:02

Droga byla taka wymiana z czesciami? W ASO?
Anonymous - 12-04-2009, 14:25

dab napisał/a:
Droga byla taka wymiana z czesciami? W ASO?

Udało się podciągnąć pod naprawę gwarancyjną.
Ale przyczynę dzwięków znaleziono dopiero podczas drugiej wizyty w serwisie - podczas pierwszej wizyty serwis bowiem oczywiście nic nie słyszał... jednak uparłem się, wziąłem serwisanta, pojechaliśmy na wycieczkę w tereny bogate w progi zwalniające i po powrocie nie było juz problemu "niesłyszenia" :P

Anonymous - 19-08-2010, 21:32

Jak sie zachowują wasze outki podczas załadunku. Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca. Jak pokonuje odcinek drogi z widocznym znakiem(uwaga piersi :lol: ) również czuje jakby kończyły się amorki. Jak jest u was?
mitsu00 - 19-08-2010, 21:40

gajduss napisał/a:
Jak sie zachowują wasze outki podczas załadunku. Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca. Jak pokonuje odcinek drogi z widocznym znakiem(uwaga piersi :lol: ) również czuje jakby kończyły się amorki. Jak jest u was?

W OII są za miekkie tylne sprężyny. Ja na dodatek mam jeszcze hak co swoje waży i dodatkowo tył przysiada. Rozwiązaniem może być dokupienie dodatkowych sprężyn na tył firmy M.A.D, lub wyjęcię koła zapasowego i zastąpienie go kompresorkiem ze spray-em uszczelniającym.

Hubeeert - 19-08-2010, 21:44

mitsu00 napisał/a:
wyjęcię koła zapasowego i zastąpienie go kompresorkiem ze spray-em uszczelniającym.
Nie polecam.
rezon - 20-08-2010, 08:27

gajduss napisał/a:
Chodzi mi o 3 osoby plus załadowany bagażnik, lub 5 osób. Dokładnie chodzi mi o tył zawieszenia. Podczas pokonywania nierówności( wjazdy na most, lub pokonywanie przejazdu kolejowego) 2 razy czułem jak amory dobiły mi do końca.
Od czasu do czasu jeżdżę w takiej opcji i nic mi nie dobijało.
regon - 20-08-2010, 20:51

Tak zwane dobicie zdarza sie tylko wtedy gdy trafiam na rzeczywiście durzą dziurę przy dużym obciążeniu
Anonymous - 20-08-2010, 20:57

wydaje mi sie ze jest miękki tak jak pisął MITSU, lecz nie wyobrażam sobie jazdy w 7 osób. Wystarczy 5 dorosłych ludzi, przejazd przez dość sporą nierówność na drodze i odczuwam to na własnej dup*. moze jestem przewrażliwiony, poprzednio miał pickupa.