To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4/Dynamic E39A 88-92 - pytanie o wytzrymalosc vr4

oliwer78 - 29-03-2009, 19:56
Temat postu: pytanie o wytzrymalosc vr4
Klaniam sie posiadaczom Mitsubishi. Gdzie znajde opinie ludzi na temat VR4 (nie rozrozniam poszczegolnych wersji, ale chodzi mi o te z tabliczkami xxxx/2000 w '1991 i xxxx/1000 w 1992? Nie mam doswiadczenia z Mits., jedyne jakie mialem to skladana w Australii Sigma Combi 14 lat temu, a teraz troche z Evo 8/9. Ale widuje VR4 w portalach i ostatnio, po przegladzie jednego, nawet mi sie zachcialo. 4WS, 4WD, 4IS, 4ABS (co to jest to 4IS? individual steering?) Te VR4 wyszly tylko na USA?
Nie zalezy mi na mozliwosci modyfikacji, mimo ze sa spore. Chodzi mi tylko ostandartowy samochod i o jego wytrzymalosc - track, iceracing, autocrossing etc. Wiem, ze to stare auta, ale stare mazdy i subaru jakos znosza nadmierny wysilek. Opinie wskazane.
Ile to wazy? Jak przeniesienie napedu, skrzynia itd? Tylne kola skretne - niewypal?

Pozdrawiam.

mitsu_pl - 30-03-2009, 14:56

Ogólnie jest to bardzo porządny samochód, dobre zawieszenie, jeszcze lepszy napęd. Niestety nie wiem jak to ma się do silników, ale budy mają tendencję do szybkiego korodowania... chyba, że VR 4 są jakoś specjalnie przed korozją zabezpieczone w przeciwieństwie do reszty E39A i E38A...