To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] przestała działać dmuchawa :(

kartomaniak gti - 31-03-2009, 19:28
Temat postu: [CAxA] przestała działać dmuchawa :(
dziś rano odpaliłem gieteja...włączam dmuchawe żeby szyby sie odmroziły a tu nic:(
wczoraj majstrowałem przy przekaźnikach i odłączyłem jeden o oznaczeniu MB 183865 i potem go z powrotem wsadziłem - cos mi zaiskrzyło. Spalił sie bezpiecznik od elektrycznych szyb. Bezpiecznik wymieniłem ale nadal sie pali gdy podłączam owy przekaźnik MB. Co sie mogło stac ? i dlaczego przestała mi działać dmuchawa ?czy jest on nawiewu jakiś przekaźnik ?

PS sprawdzałem inny przekaźnik o takim samym oznaczeniu i taka sama reakcja - pali bezpiecznik od szyb :evil:

londolut - 31-03-2009, 21:06

kartomaniak gti, przekaźnik od nawiewu jest nad puszką z bezpiecznikami. kartomaniak gti, poczytaj tutaj :arrow: http://forum.mitsumaniaki...ght=przekaznik*
kartomaniak gti - 31-03-2009, 21:57

a jak wytłumaczyć dziwne zjawisko przepalania sie bezpiecznika od szyb ? jutro jeszcze sprawdze dokładnie te przekaźniki. londolut, z tego linka co mi podałeś wynika że ten przekaźnik o którym ja pisałem(MB 183865) jest od nawiewu....ale dziś zakładałem inny a mimo to dmuchawa nadal nie chodzi :(

[ Dodano: 01-04-2009, 19:25 ]
problemu ciąg dalszy :( zaznaczony na foto przekaźnik jest(chyba) od nawiewu, kiedy go zaklładam i włączam dmuchawe pali sie bezpiecznik od szyb a dmuchawa nadal nie działa !!