Chcę kupić Lancera! - [CY3A 1.8] Zakup Lancera 1.8 143KM
Anonymous - 31-03-2009, 20:32 Temat postu: [CY3A 1.8] Zakup Lancera 1.8 143KM Cześć mitsumaniaki.
Przepraszam, że tak bez szukania ale dosłownie teraz mi ojciec zadzwonił, że jutro kupuje ten samochód w wersji sedan.
Co możecie o nim na szybko powiedzieć - awaryjność, spalanie, i wersja wyposażeniowa i czy się opłaca w tej kwocie ?
Dziękuję z góry i jeszcze raz przepraszam za ten pośpiech.
EDIT
Teraz zauważyłem, że jest dział o zakupach. Wybaczcie, a moderatora proszę o przeniesienie tematu do ew. wyżej wskazanego.
shalafi - 31-03-2009, 20:46
jeśli za gotówke i rok produkcji 2008 (nie w kredycie 50/50) to...droooogo....
goły Sedan 2008 1.8 Invite - to tak 62 tyś to dobra cena myślę, jakiś alarm dywaniki czy drobiazgi to tak 63tys a potem w zaleznosci od dodatkow odpowiednio w gore..
awaryjnosc, podobno niezla..spalanie - raczej duze, a wysposazenie calkiem przyjemne, jezdze takim od piątku
Anonymous - 31-03-2009, 20:52
Rocznik 2009 w 50:50
Dokładnie wychodzi coś 67tys.
Radassss - 31-03-2009, 20:59
za taka kase nic lepszego na rynku nie ma (wyposazenie), pali dosyc sporo ok 10 w miescie trzeba liczyc, 7-8 na trasie, co wiecej mozna powiedziec, niezly silnik, jakosc dobra, przestronny, swietnie sie prowadzi, ma kilka malych wad, jak np. podlokietnik za maly, ale to w sumie duperele, ogolnie po 4 miechach jezdzenia, jakbym mialjeszcze raz fure kupic to bym jeszcze raz to samo wybral, no moze INTENSE bym wzial ze wzgledu na Rokcforda
radze sie potargowac o jakies dodatki, da sie to wynegocjowac, np halogeny czy czujniki cofania i koncowke rury koniecznie zamontowac bo troche glupio bez tego wyglada z tylu
shalafi - 31-03-2009, 21:07
kaeres napisał/a: | Rocznik 2009 w 50:50
Dokładnie wychodzi coś 67tys. |
rocznik modelowy 2009 czy rok produkcji 2009?
bo jesli rok produkcji to mysle ze jak najbardziej sie oplaca
a co do spalania to w trasie w 4 osoby przy predkosci tak 130 to 9L mi wyszlo, po miescie 11-12L ale moze sie jeszcze dotrze? no i w sumie to nie zbieram sie jak emeryt..
Radassss - 31-03-2009, 21:13
a przy odbiorze zwroc uwage czy radio dobrze dziala (nie gubi fali) bo niektore maja z tym problemy podobno i czasami przy podlaczaniu alarmu potrafi cos sie skisic z tempomatem... tez podobno, niektorzy tak mieli, jak ktos pamieta na co jeszcze zwrocic uwage to pomozcie koledze
[ Dodano: 31-03-2009, 21:14 ]
warto w chlapacze zainwestowac bo kola wystaja pozaobrys drzwi i latwo puscic sobie kamyszki po lakierze ;/
shalafi - 31-03-2009, 21:21
na numery VIN/polis/rejestracyjny w ksiazkach/dowodach/aucie wszedzie..
posprawdzalem jak glupi w kazdym miejscu gdzie widzialem... wrocilem do domu
zaczalem przegladac jeszcze raz wszystko i bach... gosciu sie pomylil wpisujac nr rejestracyjny do ksiazki serwisowej
mazin - 31-03-2009, 21:50 Temat postu: Re: Zakup Lancera 1.8 143KM
kaeres napisał/a: | Cześć mitsumaniaki.
Przepraszam, że tak bez szukania ale dosłownie teraz mi ojciec zadzwonił, że jutro kupuje ten samochód w wersji sedan.
Co możecie o nim na szybko powiedzieć - awaryjność, spalanie, i wersja wyposażeniowa i czy się opłaca w tej kwocie ?
Dziękuję z góry i jeszcze raz przepraszam za ten pośpiech.
EDIT
Teraz zauważyłem, że jest dział o zakupach. Wybaczcie, a moderatora proszę o przeniesienie tematu do ew. wyżej wskazanego. |
Jak ojciec nie ma węża w kieszeni, jesli chodzi o wizyty na stacjach benzynowych, to niech kupuje Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta, w środku ciemno i plastikowo choć ergonomicznie. Na kryzys wieku średniego - idealne (wiem po sobie, to nie przytyk do wieku Twojego ojca
Ma swoje wady - baardzo się brudzi, lakier kiepski (cholernie się rysuje), mój po dwóch miesiącach już dwa razy był w serwisie na naprawie (tego samego) - ale na podstawie jednego egzemplarza trudno oceniać awaryjność, może po prostu mam pecha. No i spalanie nie jest najniższe. Są tacy, co narzekają na pozycję kierowcy, bo kierownica reguluje się tylko w pionie. ASO nie należy do najmocnijszych stron tej firmy (przynajmniej moje). Idiotyczny bagnet do sprawdzania poziomu oleju (ale taka wada raczej nie nie jest istotna przy podejmowaniu decyzji).
Skontaktuj się z grafixem, sponsorem niniejszego forum, jak się powołasz na członkostwo, to może opłaci się podjechać do Białegostoku bo cena będzie atrakcyjniejsza, albo dostaniesz fajne gratisy - dowiedz się dokładnie, bo może być warto!
czarny - 31-03-2009, 21:56
obowiazkowo przy odbiorze dokladnie sprawdz lakier!!!! Ja mialem obtluczone drzwi od razu robili mi zaprawke
kaeres napisał/a: | (...) czy się opłaca w tej kwocie ? |
za to auto oplaca sie dac kazda kase pojezdzisz to sie przekonasz
Anonymous - 31-03-2009, 22:12 Temat postu: Re: Zakup Lancera 1.8 143KM
mazin napisał/a: |
Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta
|
Tutaj niestety musze polemizowac. Ostatnio w nocy objechala mnie Honda Civic.. z okolic 95 roku.
Walczylem.... i to mocno, ale jak uslyszalem glos Turbinki to wiedzialem ze przegralem
Pozdr
AK
Trik - 31-03-2009, 22:20
Brać nie marudzić, a tatusia na forum zapisać bedzie nowy kolega do dyskusji Auto wspaniałe nawet z 1.5
mazin - 31-03-2009, 22:20 Temat postu: Re: Zakup Lancera 1.8 143KM
dwakola napisał/a: | mazin napisał/a: |
Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta
|
Tutaj niestety musze polemizowac. Ostatnio w nocy objechala mnie Honda Civic.. z okolic 95 roku.
Walczylem.... i to mocno, ale jak uslyszalem glos Turbinki to wiedzialem ze przegralem
Pozdr
AK |
Nie no, jasne, że EVO toto nie jest, ale i tak nie jest źle. Dla "ścigantów" są lepsze (czytaj - lepiej przyspieszające spod świateł). Na potrzeby średniej klasy ściganta wystarczy
AMATOR - 31-03-2009, 22:38
No cóż, nic nie podpowiem ale prawdopodobnie w czwartek NARESZCIE
odbiorę te cacko
poziomka - 31-03-2009, 22:55
Radassss napisał/a: | za taka kase nic lepszego na rynku nie ma (wyposazenie), pali dosyc sporo ok 10 w miescie trzeba liczyc, 7-8 na trasie, co wiecej mozna powiedziec, niezly silnik, jakosc dobra, przestronny, swietnie sie prowadzi, ma kilka malych wad, jak np. podlokietnik za maly, ale to w sumie duperele, ogolnie po 4 miechach jezdzenia, jakbym mialjeszcze raz fure kupic to bym jeszcze raz to samo wybral, no moze INTENSE bym wzial ze wzgledu na Rokcforda
|
Wolałem invite i dołożyć samemu radio - i tak trzeba wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki ( nie wiem jak to jest z Rocfordem - czy nie mają lepszych głośników niż seryjnie motują do Invite
igor
mazin - 31-03-2009, 23:26
poziomka napisał/a: | Radassss napisał/a: | za taka kase nic lepszego na rynku nie ma (wyposazenie), pali dosyc sporo ok 10 w miescie trzeba liczyc, 7-8 na trasie, co wiecej mozna powiedziec, niezly silnik, jakosc dobra, przestronny, swietnie sie prowadzi, ma kilka malych wad, jak np. podlokietnik za maly, ale to w sumie duperele, ogolnie po 4 miechach jezdzenia, jakbym mialjeszcze raz fure kupic to bym jeszcze raz to samo wybral, no moze INTENSE bym wzial ze wzgledu na Rokcforda
|
Wolałem invite i dołożyć samemu radio - i tak trzeba wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki ( nie wiem jak to jest z Rocfordem - czy nie mają lepszych głośników niż seryjnie motują do Invite
igor |
Nie wiem jak głośniki, ale drzwi są lepiej wygłuszone (w service manualu na schemacie jest gwiazdka przy niektórych elementach, że tylko w wersji lepiej wyposażonej)
|
|
|