To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - [CY3A 1.8] Zakup Lancera 1.8 143KM

Anonymous - 31-03-2009, 20:32
Temat postu: [CY3A 1.8] Zakup Lancera 1.8 143KM
Cześć mitsumaniaki.
Przepraszam, że tak bez szukania ale dosłownie teraz mi ojciec zadzwonił, że jutro kupuje ten samochód w wersji sedan.
Co możecie o nim na szybko powiedzieć - awaryjność, spalanie, i wersja wyposażeniowa i czy się opłaca w tej kwocie ?

Dziękuję z góry i jeszcze raz przepraszam za ten pośpiech.

EDIT
Teraz zauważyłem, że jest dział o zakupach. Wybaczcie, a moderatora proszę o przeniesienie tematu do ew. wyżej wskazanego.

shalafi - 31-03-2009, 20:46

jeśli za gotówke i rok produkcji 2008 (nie w kredycie 50/50) to...droooogo....
goły Sedan 2008 1.8 Invite - to tak 62 tyś to dobra cena myślę, jakiś alarm dywaniki czy drobiazgi to tak 63tys a potem w zaleznosci od dodatkow odpowiednio w gore..

awaryjnosc, podobno niezla..spalanie - raczej duze, a wysposazenie calkiem przyjemne, jezdze takim od piątku ;)

Anonymous - 31-03-2009, 20:52

Rocznik 2009 w 50:50
Dokładnie wychodzi coś 67tys.

Radassss - 31-03-2009, 20:59

za taka kase nic lepszego na rynku nie ma (wyposazenie), pali dosyc sporo ok 10 w miescie trzeba liczyc, 7-8 na trasie, co wiecej mozna powiedziec, niezly silnik, jakosc dobra, przestronny, swietnie sie prowadzi, ma kilka malych wad, jak np. podlokietnik za maly, ale to w sumie duperele, ogolnie po 4 miechach jezdzenia, jakbym mialjeszcze raz fure kupic to bym jeszcze raz to samo wybral, no moze INTENSE bym wzial ze wzgledu na Rokcforda ;)

radze sie potargowac o jakies dodatki, da sie to wynegocjowac, np halogeny czy czujniki cofania i koncowke rury koniecznie zamontowac bo troche glupio bez tego wyglada z tylu ;)

shalafi - 31-03-2009, 21:07

kaeres napisał/a:
Rocznik 2009 w 50:50
Dokładnie wychodzi coś 67tys.

rocznik modelowy 2009 czy rok produkcji 2009?
bo jesli rok produkcji to mysle ze jak najbardziej sie oplaca ;)

a co do spalania to w trasie w 4 osoby przy predkosci tak 130 to 9L mi wyszlo, po miescie 11-12L ale moze sie jeszcze dotrze? no i w sumie to nie zbieram sie jak emeryt..

Radassss - 31-03-2009, 21:13

a przy odbiorze zwroc uwage czy radio dobrze dziala (nie gubi fali) bo niektore maja z tym problemy podobno i czasami przy podlaczaniu alarmu potrafi cos sie skisic z tempomatem... tez podobno, niektorzy tak mieli, jak ktos pamieta na co jeszcze zwrocic uwage to pomozcie koledze :P

[ Dodano: 31-03-2009, 21:14 ]
warto w chlapacze zainwestowac bo kola wystaja pozaobrys drzwi i latwo puscic sobie kamyszki po lakierze ;/

shalafi - 31-03-2009, 21:21

na numery VIN/polis/rejestracyjny w ksiazkach/dowodach/aucie wszedzie..
posprawdzalem jak glupi w kazdym miejscu gdzie widzialem... wrocilem do domu
zaczalem przegladac jeszcze raz wszystko i bach... gosciu sie pomylil wpisujac nr rejestracyjny do ksiazki serwisowej :roll:

mazin - 31-03-2009, 21:50
Temat postu: Re: Zakup Lancera 1.8 143KM
kaeres napisał/a:
Cześć mitsumaniaki.
Przepraszam, że tak bez szukania ale dosłownie teraz mi ojciec zadzwonił, że jutro kupuje ten samochód w wersji sedan.
Co możecie o nim na szybko powiedzieć - awaryjność, spalanie, i wersja wyposażeniowa i czy się opłaca w tej kwocie ?

Dziękuję z góry i jeszcze raz przepraszam za ten pośpiech.

EDIT
Teraz zauważyłem, że jest dział o zakupach. Wybaczcie, a moderatora proszę o przeniesienie tematu do ew. wyżej wskazanego.

Jak ojciec nie ma węża w kieszeni, jesli chodzi o wizyty na stacjach benzynowych, to niech kupuje :-) Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta, w środku ciemno i plastikowo choć ergonomicznie. Na kryzys wieku średniego - idealne (wiem po sobie, to nie przytyk do wieku Twojego ojca :-)
Ma swoje wady - baardzo się brudzi, lakier kiepski (cholernie się rysuje), mój po dwóch miesiącach już dwa razy był w serwisie na naprawie (tego samego) - ale na podstawie jednego egzemplarza trudno oceniać awaryjność, może po prostu mam pecha. No i spalanie nie jest najniższe. Są tacy, co narzekają na pozycję kierowcy, bo kierownica reguluje się tylko w pionie. ASO nie należy do najmocnijszych stron tej firmy (przynajmniej moje). Idiotyczny bagnet do sprawdzania poziomu oleju (ale taka wada raczej nie nie jest istotna przy podejmowaniu decyzji).
Skontaktuj się z grafixem, sponsorem niniejszego forum, jak się powołasz na członkostwo, to może opłaci się podjechać do Białegostoku bo cena będzie atrakcyjniejsza, albo dostaniesz fajne gratisy - dowiedz się dokładnie, bo może być warto!

czarny - 31-03-2009, 21:56

obowiazkowo przy odbiorze dokladnie sprawdz lakier!!!! Ja mialem obtluczone drzwi :) od razu robili mi zaprawke

kaeres napisał/a:
(...) czy się opłaca w tej kwocie ?

za to auto oplaca sie dac kazda kase :D pojezdzisz to sie przekonasz :P

Anonymous - 31-03-2009, 22:12
mazin napisał/a:

Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta

Tutaj niestety musze polemizowac. Ostatnio w nocy objechala mnie Honda Civic.. z okolic 95 roku.
Walczylem.... i to mocno, ale jak uslyszalem glos Turbinki to wiedzialem ze przegralem :-)

Pozdr
AK

Trik - 31-03-2009, 22:20

Brać nie marudzić, a tatusia na forum zapisać bedzie nowy kolega do dyskusji :mrgreen: Auto wspaniałe nawet z 1.5 :D
mazin - 31-03-2009, 22:20
dwakola napisał/a:
mazin napisał/a:

Auto REWELACYJNIE się prowadzi, bardzo fajnie jeździ - np. przyspiesza jak mała rakieta

Tutaj niestety musze polemizowac. Ostatnio w nocy objechala mnie Honda Civic.. z okolic 95 roku.
Walczylem.... i to mocno, ale jak uslyszalem glos Turbinki to wiedzialem ze przegralem :-)

Pozdr
AK

Nie no, jasne, że EVO toto nie jest, ale i tak nie jest źle. Dla "ścigantów" są lepsze (czytaj - lepiej przyspieszające spod świateł). Na potrzeby średniej klasy ściganta wystarczy :-)

AMATOR - 31-03-2009, 22:38

No cóż, nic nie podpowiem ale prawdopodobnie w czwartek NARESZCIE
odbiorę te cacko :twisted:

poziomka - 31-03-2009, 22:55

Radassss napisał/a:
za taka kase nic lepszego na rynku nie ma (wyposazenie), pali dosyc sporo ok 10 w miescie trzeba liczyc, 7-8 na trasie, co wiecej mozna powiedziec, niezly silnik, jakosc dobra, przestronny, swietnie sie prowadzi, ma kilka malych wad, jak np. podlokietnik za maly, ale to w sumie duperele, ogolnie po 4 miechach jezdzenia, jakbym mialjeszcze raz fure kupic to bym jeszcze raz to samo wybral, no moze INTENSE bym wzial ze wzgledu na Rokcforda ;)

Wolałem invite i dołożyć samemu radio - i tak trzeba wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki ( nie wiem jak to jest z Rocfordem - czy nie mają lepszych głośników niż seryjnie motują do Invite

igor

mazin - 31-03-2009, 23:26

poziomka napisał/a:
Radassss napisał/a:

Wolałem invite i dołożyć samemu radio - i tak trzeba wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki ( nie wiem jak to jest z Rocfordem - czy nie mają lepszych głośników niż seryjnie motują do Invite

igor

Nie wiem jak głośniki, ale drzwi są lepiej wygłuszone (w service manualu na schemacie jest gwiazdka przy niektórych elementach, że tylko w wersji lepiej wyposażonej)